אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוביני: ארה"ב עלולה להיפגע ממשבר האג"ח של המדינות בעלות חובות עצומים צילום: אוראל כהן

רוביני: ארה"ב עלולה להיפגע ממשבר האג"ח של המדינות בעלות חובות עצומים

פרופ' נוריאל רוביני מאוניברסיטת ניו יורק, מי שחזה את משבר האשראי, סבור כי "לוקחי החוק לידיהם בשוק האג"ח כבר התעוררו ביוון, בספרד, בפורטוגל, באירלנד, באיסלנד, והם עשויים להתעורר בקרוב בבריטניה, ביפן, בארה"ב"

19.05.2010, 10:06 | בלומברג

משבר האג"ח במדינות בעלות חובות עצומים, שארה"ב מחזיקה באג"ח שלהן, עלולה לפגוע בארה"ב בתוך 3 שנים עקב אי עמידה בהחזר החובות שלהן, כך אמר פרופ' נוריאל רוביני מאוניברסיטת ניו יורק, מי שחזה את משבר האשראי.

"לוקחי החוק לידיהם בשוק האג"ח כבר התעוררו ביוון, בספרד, בפורטוגל, באירלנד, באיסלנד, והם עשויים להתעורר בקרוב בבריטניה, ביפן, בארה"ב, אם נמשיך לפעול עם גירעונות פיסקליים גדולים מאוד", אמר רוביני באירוע ב"לונדון סקול אוף אקונומיקס". "רוב הסיכויים שהם יתעוררו בארה"ב בשלוש השנים הבאות ויאמרו, 'המצב הזה אינו בר קיימא'".

היורו צנח לשפל של ארבע שנים כנגד הדולר עקב החששות שהמדינות עם הגירעונות התקציביים הגדולים ביותר יתקשו לעמוד בדרישות החיסכון של האיחוד האירופי. רוביני טען שנטל החוב הציבורי שנוצר לאחר בהלת הבנקאות ב-2008 עשוי לגרום כעת לשינוי במשבר הפיננסי.

"יש מינוף-מחדש מסיבי במגזר הציבורי, והגירעונות התקציביים עומדים על כ-10% מהתמ"ג בכמה מדינות", אמר רוביני. "לפי ההיסטוריה אולי המשבר הזה לא באמת נגמר. רק סיימנו את השלב הראשון ויש סיכון שנגיע לשלב השני של המשבר הפיננסי הזה".

ארה"ב רשמה באפריל את הגירעון התקציבי הגדול ביותר אי פעם, שעמד על 82.7 מיליארד דולר. החוב הפדרלי צפוי כעת להגיע ל-90% מהכלכלה ב-2020.

תגיות