אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מגעים לרכישת טי.טי.אי לפי שווי של 60 מיליון דולר

בלעדי ל"כלכליסט": מגעים לרכישת טי.טי.אי לפי שווי של 60 מיליון דולר

חברת התוכנה האמריקאית TEOCO מנהלת מגעים לרכישת החברה מראש העין לפי מחיר של 3-2.5 דולרים למניה

20.05.2010, 07:02 | גולן חזני

חברת התוכנה הישראלית טי.טי.אי (TTI) מראש העין נכנסה לתהליך מכירה. ל"כלכליסט" נודע כי חברת התוכנה הפרטית TEOCO מווירג'יניה שבארצות הברית מנהלת מגעים לרכישת טי.טי.אי לפי שווי של כ־60 מיליון דולר. השווי נתון למו"מ שמתנהל סביב מחיר של 3–2.5 דולרים למניה.

לטי.טי.אי הון של 21.5 מיליון מניות בדילול מלא (בהנחת מימוש מלא של מניות הבכורה ל־5.4 מיליון מניות רגילות). ביומיים הראשונים של שבוע המסחר הנוכחי זינקה מניית טי.טי.אי ב־19% למחיר של 2.5 דולרים.

טי.טי.אי, הנסחרת בבורסת נאסד"ק שבניו יורק, מפתחת מערכות תומכות תפעול למפעילות רשתות הטלפון והסלולר. שוק זה מתחלק לארבעה חלקים: מערכות החיוב (בילינג), ניהול הלקוחות, יישום השירות והבטחת השירות. אל האחרון פונה טי.טי.אי עם תוכנות המיועדות להבטיח את טיב השירות שמקבלים המנויים באמצעות זיהוי תקלות וניטור הביצועים של רשתות התקשורת. בעל המניות הגדול בחברה הוא שלמה אייזנברג.

בענף מעריכים כי אבי גולדשטיין - מנהל הכספים של TEOCO - הוא שאחראי להיווצרות המו"מ. גולדשטיין שימש בעבר סמנכ"ל הכספים של חברת אי.סי.טל (ECTEL) הישראלית אשר ניסתה כמה פעמים לרכוש את טי.טי.אי או להתמזג איתה. הניסיון הראשון נעשה ב־2004, כשטי.טי.אי היתה אמורה היתה לרכוש את אי.סי.טל ב־70 מיליון דולר.

ניסיון נוסף נעשה באמצע 2006, כשהפעם ניסתה אי.סי.טל לרכוש את טי.טי.אי תמורת 120 מיליון דולר, הצעה ששופרה אף ל־135 מיליון דולר, אבל ראשי אי.די.בי שהחזיקו בשליטה באי.סי.טל סירבו לשלם את המחיר שדרשה טי.טי.אי. בינואר האחרון נמכרה אי.סי.טל למתחרתה סיבידיה תמורת 20.5 מיליון דולר בלבד.

TEOCO הנה חברת תוכנה פרטית אשר בעלת המניות העיקרית בה היא הקרן האמריקאית הענקיתTA Associates Investments . עוד נודע ל"כלכליסט" כי בשבועות האחרונים מנהלת TEOCO בדיקות נאותות אינטנסיביות לטי.טי.אי.

במקביל לתהליך הנ"ל מתנהל מו"מ פרטי עם הרוכשים בדבר עתידו של מאיר ליפשס, יו"ר ומנכ"ל טי.טי.אי, והשתלבותו בחברה לאחר הרכישה.

לפי ההערכות, עשויה TEOCO להעביר את עבודת פיתוח התוכנה המבוצעת בטי.טי.אי למרכז הפיתוח שלה בבנגלור שבהודו. נציגי מרכז הפיתוח בהודו משתתפים אף הם בתהליך הבדיקה, מה שמעורר דאגה מסוימת בקרב חלק מעובדי טי.טי.אי באשר לעתידו של מרכז הפיתוח בארץ.

כזכור, בינואר 2009 חשף "כלכליסט" כי בנו של מאיר ליפשס, מוטי ליפשס, שהיה מנהל אזור אירופה בחברה, נחשד בנטילת עמלה שלא כדין בעסקה שחתמה טי.טי.אי לרכישת חברת התוכנה האוקראינית טלסנס. בעקבות תלונה שהגיש המנכ"ל והבעלים של טלסנס, אדוארד רובין, לדירקטוריון טי.טי.אי המליצה ועדת הביקורת של הדירקטוריון במרץ 2009 לפטר את מוטי ליפשס מתפקידו בחברה. עוד קבעה הוועדה, כי אין שום עדות לכך שמאיר ליפשס, או כל עובד אחר בחברה, ידע על הסכם העמלות של הבן.

מלבד זאת ביקש רובין לבדוק האם הנהלת טי.טי.אי עמדה בכללי ההתנהלות שמציבה בורסת נאסד"ק בניו יורק, האם הסתירה את המידע על עימות המתרחש בתוך החברה והאם הוסתרו מהמשקיעים תוצאות החקירה הראשונית שביצעה החברה.

הפרשה הסתיימה לאחר שטי.טי.אי החליטה לוותר על הבעלות בטלסנס, ובתמורה לכך בוטלו כל התלונות שהוגשו נגד בכירי ההחברה בנוגע למעורבותם הלא חוקית לכאורה בפרשה.

תגיות