אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המרענן הרשמי

המרענן הרשמי

יין הרוזה, הכלאה בין יין לבן לאדום, אהוב בריביירה האיטלקית, הצרפתית והספרדית. עכשיו מתחבב היין הים-תיכוני הצונן גם על הישראלים

23.05.2010, 13:18 | שלמה פפירבלט

כאשר מגיע הקיץ אפשר לוותר על ההתלבטות - אדום או לבן - ולבחור בילד הסנדביץ' של משפחת היין: הרוזה. בעוד ניסיונות להעניק לו שם עברי, יין סמוק, לא צלחו, ואחרי שנים לא מוצדקות בשולי הבמה המקומית, יין הרוזה צובר פופולריות, ויותר יקבים משקיעים בעשייתו ומגדילים כמויות. ובצדק. זהו יין ים־תיכוני כל כך, צעיר, רענן ונלגם צונן (בסביבות 8 מעלות), והוא ידידותי במיוחד לעת חום.

רוזה דו קסטל, בציר 2009 רוזה דו קסטל, בציר 2009 רוזה דו קסטל, בציר 2009

רוזה נחשב ליין פשוט ומקובל לשתייה יומיומית גם באזורי הריביירה הצרפתית, האיטלקית והספרדית, לכן כנראה לא רבים היקבים המשקיעים את הדרוש להפקת יינות רוזה ברמה גבוהה, כלומר ענבים משובחים ביותר, אך יש יוצאים מן הכלל. הרוזה מגיע תמיד מענבים אדומים, והתירוש המתקבל מהם בא במגע קצר בלבד עם הקליפות - שהן מקור הצבע של היין. התוצאה היא הגוון הנע בין ורוד כהה לאדום בהיר, סימן ההיכר שלו. בימים אלה הגיעו לקדם את פני הקיץ יינות רוזה מקומיים רבים, במגוון רמות ומחירים.

רוזה דו קסטל, בציר 2009. לראשונה משיק יקב קסטל יין רוזה, ומדובר בחגיגה קטנה. בבציר האחרון הופרדה כמות מסוימת מתירוש ענבי המרלו, ענבים איכותיים מחלקת כרם של היקב בהרי יהודה, בגובה 700 מטרים מעל פני הים. היין מגלה בכוס גוון אדום/תפוז מלא עליצות ומושך, ונפתח אל האף עם שפע ניחוחות פרי טרופי, וכמובן ארומות תות האופייניות כל כך לרוזה. יש לו נוכחות טובה וטעימה על החך, אלכוהוליות גבוהה למדי, גוף בינוני ואיזון נהדר. יחסית ליינות רוזה מדובר ביין מורכב ועשיר. המהדורה מוגבלת, וחבל, כיוון שמדובר בחוויה נהדרת מסוגה. מחיר: 80 שקל.

כרם יקב קסטל בהרי יהודה. מבשילים בגובה 700 מטר מעל פני הים כרם יקב קסטל בהרי יהודה. מבשילים בגובה 700 מטר מעל פני הים כרם יקב קסטל בהרי יהודה. מבשילים בגובה 700 מטר מעל פני הים

 

רקנאטי, רוזה בציר 2009, כרם מנרה. היין הופק מענבי ברברה ומרלו, שנבצרו בכרם מנרה בגליל העליון, 800 מטרים מעל פני הים. ענבי הברברה, המהווים 70% מן היין, נסחטו בעדינות והופרדו מקליפותיהם. במקביל נשלחו ענבי המרלו למכל תסיסה. לאחר שהתירוש שלהם ספג במשך כמה שעות טעמים, ארומות וצבע מקליפות המרלו, אוחדו המיצים ותססו יחד. התוצאה היא יין נדיב ביותר בארומות פרי רעננות, שעליהן מנצח ניחוח תות שדה טרי, לצד ריחות מפתים של פרי טרופי ודובדבן אדום. יש לו גוף קל, איזון טוב ורעננות. זהו רוזה משובח המגיע בבקבוק בעל מתאר גוף גוצי, בהתאם למסורת הרוזה הים־תיכונית. מחיר: 69 שקל.

בנימינה, יוגב רוזה, בציר 2009 בנימינה, יוגב רוזה, בציר 2009 בנימינה, יוגב רוזה, בציר 2009

בנימינה, יוגב רוזה, בציר 2009. היין עשוי 60% ענבי מלבק שנבצרו בכרם של משה פשרמן בקיבוץ מבוא חמה, ו־40% ענבי קריניאן מכרמו של דרור אלירז בחבל לכיש. ענבי המלבק נבצרו ונסחטו ותירושם הופרד, ואילו ענבי הקריניאן, במקרה זה, עברו השריה של מיץ וקליפות למיצוי מסוים של צבע, טעמים וארומות, בטרם הופרדו. היינות תססו בנפרד, והבלנד הסופי הורכב אחר כך. התוצאה היא יין קל ורענן, ורוד אמיתי בכוס, בעל ניחוחות נעימים ומהנים של תות ופטל. מחיר: 45 שקל.

תגיות