אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל ההשקעות הראשי של מנורה: "ב-2008 חלק מהמוסדיים התבלבלו והנזילו את התיק שלהם" צילום: עמית שעל

מנהל ההשקעות הראשי של מנורה: "ב-2008 חלק מהמוסדיים התבלבלו והנזילו את התיק שלהם"

בכנס של די.סי פיננס הסכימו מנהלי ההשקעות כי המשבר האירופי פחות חמור ממה שמתמחר השוק וכי אין בכוונתם לשנות דרמטית את מדיניות ההשקעה שלהם

24.05.2010, 17:36 | רחלי בינדמן
במסגרת פאנל שהתקיים בכנס של די סי פיננס להשקעה מוסדית התייחס יוני טל, מנהל ההשקעות הראשי של חברת הביטוח מנורה למשבר האירופי ולהשפעתו על מדיניות ההשקעות של כספי הפנסיה: "יש לנו הקצאת נכסים שנכונה לטווח ארוך. הצהרנו על מדיניות השקעות בתחילת השנה. ודאי לא נעשה שינויים דרמטי. המשבר הקודם הוא ההמשך של המשבר הנוכחי. אך רמת המחירים היום יותר סבירה מ-2007 , יכול להיות שתהיה תנודתיות אך אני מעריך שתימשך צמיחה בעולם. למרות שהצמיחה תהיה מתונה, לא נדרשים שינויים מהותיים בתיק".

שלומי ברכה, מנהל השקעות מפסגות ציין: "מה שקורה באירופה לא ישנה את הכיוון הכללי בארה"ב. שילוב של כלכלות שבטווח הבינוני ממשיכות לצמוח עם שערי ריבית נמוכים בסך הכל סביבה שבה אני לא חושב שצריך להחזיק שיעורי החזקה נמוכים במניות".

אמיר הסל, מנהל ההשקעות הראשי של הראל: "ירידות של 10% לא מרגשות אותנו. אנחנו מחפשים את ההזדמנויות והעיוותים בשוק. איפה שנראה לנו שכתוצאה מלחץ משתנים מחירי נכסים שאין הצדקה לירידה שלהם והם מושפעים יותר מהפאניקה. ניקח לדוגמא חברות יצואניות מחוץ לגוש היורו. לא רק שלא קרה שום דבר מבחינתם. היכולת שלהם להתחרות בשווקים גדלה וזה יתרון עבורם".

גילי כהן, מנהל ההשקעות הראשי של בית ההשקעות אקסלנס: "צריך לזכור ששוקי ההון מטבעם תנודתיים יותר, אחוז הכסף לטווח קצר גדול מאוד ולכן גם התנודתיות. צריך להבין שזו התנודה שתהיה בשוק בטווחים הנראים לעין. הכל יקרה בצורה חדה ומהירה. אני מציע להימנע מחשש למפולת. יש בעיות שחלקם ימשיכו ללוות אותנו אבל נמשיך לנהל את הכסף לפי אותה מתכונת זהירה".

רמי דרור, מנכ"ל הדס ארזים התייחס לכניסה הקרבה של ישראל למדד המדינות המפותחת ב-26 במאי: "הבנקים בישראל צפויים לקבל ביקושים במועד הזה להערכתי". דני צידון ראש חטיבת שוקי ההון בבנק לאומי מצטרף לדברי דרור כי הכניסה של ישראל למדד הוא מהלך טוב שיסייע לשוק ההון המקומי.

אמיר הסל ציין כי "קיימת בעית נזילות קשה שמקורה בעודף אדיר של נזילות כתוצאה מהריבית הנמוכה בשוק וזו הבעיה העיקרית".

יוני טל: "אני לא חושב שמשקיע מוסדי עושה פעילות מיוחדת לקראת ה-26 במאי. משקיע מוסדי לטווח ארוך במיוחד בארץ היא שכל הזמן גדלים בנכסים ולכן צריכים למצוא אלטרנטיביות ראויות להשקעה. אנחנו רואים בנזילות ובסחירות דרגות חופש לשנות את התיק אבל אני לא מסכים שיש בעית נזילות".

טל המשיך: "ב-2008 חלק מהמוסדיים התבלבלו והנזילו את התיק שלהם, גוף אחד לא נמצא כבר (מתכוון לפריזמה) וכך קיבעו את ההפסדים. ניהול לטווח ארוך הוא כזה שאי אפשר לבוא בטענות למשקיע מוסדי על הפסדים בטווח קצר".

אמיר הסל התייחס לאלטרנטיבות העומדות בפני המשקיעים המוסדיים בסביבת הריבית הנמוכה: "אנחנו מחפשים הזדמנויות בנדל"ן בארץ וגם בחו"ל, זה דורש המון ידע ולוקח זמן לעשות עסקאות גדולות. אפשר למצוא עסקאות מצוינות, זו אלטרנטיבה שקיימת רק אצל הגופים המוסדיים הגדולים בניגוד לבתי ההשקעות הקטנים וזה יתרון שלנו".

תגיות