אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתחילים להתקפל? נשיא סין: "אנו פועלים לשינוי מדיניות שער החליפין שלנו" צילום: בלובמרג

מתחילים להתקפל? נשיא סין: "אנו פועלים לשינוי מדיניות שער החליפין שלנו"

חו ג'ינטאו אמר את הדברים, למרות התנגדותה העקבית של סין לייסף את המטבע המקומי המקובע זה שנתיים לדולר. שר האוצר גייתנר קרא לסין לחזק את ההגנה על זכויות קניין רוחני

24.05.2010, 20:00 | סוכנויות הידיעות

נשיא סין, חו ג'ינטאו, הצהיר כי בכוונת מדינתו ליישם בהדרגה שינויים במדיניות שער החליפין שלה. חו אמר את הדברים בפתיחתו של מפגש בבייג'ינג בין צמרת הממשל הסיני למשלחת של פקידים בכירים מארה"ב הכוללת את שר האוצר, טימותי גייתנר, יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, ומזכירת המדינה, הילארי קלינטון.

"סין תמשיך לקדם בעקביות את הרפורמה במסגרת תהליך עצמאי של קבלת החלטות", אמר הנשיא בן ה־67. נוסח דברים דומה הופיע במסמך שפרסם בתחילת החודש הבנק המרכזי של סין ובו הוצגה תחזית המדיניות של הבנק. יודגש כי הנשיא לא פירט כיצד בכוונת סין לשנות את מדיניותה בנושא.

בחודשים האחרונים שוררת מתיחות בין ארה"ב לסין על רקע שווי היואן הסיני ביחס למטבע האמריקאי, המקובע מאז יולי 2008 על 6.83 יואן לדולר. במקביל הודפת סין קריאות מצד הממשל האמריקאי ושותפות סחר אחרות לאמץ שער חליפין גמיש יותר.

"סין מראה סימנים שלפיהם היא פועלת בעניין המטבע שלה, על אף שלא מדובר עדיין בשינוי גורף", אמר פרנק לוין, ששימש בעבר כתת־המזכיר האמריקאי לענייני סחר, בראיון לרשת "בלומברג". לדבריו, לסין יש אינטרס לבצע ייסוף בשער היואן כבר בחודשים הקרובים. כלכלן בנק אוף אמריקה בהונג קונג, לו טינג, אמר כי שתי המדינות מסכימות כי על סין לשנות את מדיניות שער החליפין שלה, וכעת נותרה פתוחה רק שאלת העיתוי.

מוקדם יותר השנה הצהיר שר האוצר האמריקאי כי בכוונתו לנצל את המפגש שהחל היום כדי לנסות ולשכנע את בייג'ינג לבצע ייסוף ביואן, אולם בנאום שנשא בבירה הסינית נמנע גייתנר מלציין את הנושא. "האינטרס המשותף שלנו טמון בכלכלה עולמית יציבה ומאוזנת", אמר גייתנר.

גורמים בממשל העריכו כי גייתנר נמנע מלהציג בפומבי את הדרישה לייסף את היואן על רקע חולשת היורו וחשש מתגובה סינית נזעמת. "הוול סטריט ג'ורנל" דיווח כי השר עתיד, עם זאת, להעלות את הנושא בפגישות פרטיות שיקיים במהלך שהייתו במדינה הקומוניסטית.

בנאומו קרא גייתנר לסין לבצע רפורמה במודל הצמיחה הכלכלית שלה, המבוסס בעיקרו על יצוא, באמצעות הגברת הביקוש והצריכה המקומיים, וקרא לחזק בה את ההגנה על זכויות קניין רוחני. לדבריו, "חדשנות היא המפתח לשגשוג. החדשנות פורחת במקומות שבהם השווקים פתוחים וההגנה על רעיונות ויוזמות עסקיות היא חזקה".

תגיות