אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת השרים לחקיקה תידון האם לקצר את החופש הגדול צילום: סי די בנק

ועדת השרים לחקיקה תידון האם לקצר את החופש הגדול

עופר עיני ומזכיר הסתדרות המורים פעלו לבטל את הדיון בוועדת השרים לחקיקה בהצעת חוק לקיצור החופש הגדול ב-15 יום

27.05.2010, 20:02 | מיקי פלד

הצעה חוק של ח"כ כרמל שאמה (ליכוד) מאיימת לעורר שוב את חמתה של הסתדרות המורים. על-פיה, יקוצר החופש הגדול ב-15 יום לתלמידים בבתי הספר היסודיים, כאשר משרד החינוך הוא זה שיקבע האם הקיצור ייעשה מחודש יולי או מחודש אוגוסט.

 ועדת השרים לחקיקה היתה אמורה לידון בהצעה ביום ראשון הקרוב, אולם מאחורי הקלעים פעלו יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, מזכיר הסתדרות המורים, יוסי וסרמן וגורמים נוספים לביטול הדיון. כרגע ההצעה אמורה לידון בשבוע שלאחר מכן, אולם לא ברור האם זו דחייה טכנית בלבד, או ניסיון לדחות את הדיון על-מנת להגיע להסכמות בין הצדדים.

וסרמן זועם על הצעת החוק, ואמר כי מדובר בתקדים מסוכן לשנות את ההסכם הקיבוצי בין המדינה להסתדרות המורים באמצעות חקיקה ולא באמצעות משא ומתן. במקביל, וסרמן הודיע כי ייקח חלק בוועדה לבחינת קיצור לוח החופשים של בתי הספר שהקים לאחרונה שר החינוך, גדעון סער.

ח"כ שאמה אמר ל"כלכליסט", כי "מטרת החוק היא לסנכרן בצורה טובה יותר בין ימי העבודה של ההורים והחופשות של הילדים. רבים מהם צריכים השגחה צמודה בחופש הגדול וזה מצב לא הגיוני ולא צודק, במיוחד לאלו מהם המגיעים מהשכבות החלשות, שן להורים אין כסף לשלם לקייטנות והשגחה. התוצאה היא שילדים אלו מבזבזים את זמנם.

בנוסף, על כל ההורים החופש הגדול הוא מעמסה כלכלית קשה". ח"כ שאמה אמר כי לא שוחח על כך לעוומק עם נציגי הסתדרות המורים, אך בשיחות עם בכירים במשרד החינוך נאמר לו שהכיוון הוא נכון, אבל מבחינת הסתדרות המורים מדובר בחומר נפץ. ח"כ שאמה אמר עוד, כי אין לו בעיה שהשינוי ייעשה בתיאום עם המורים ובאופן מדורג וייבנו לשם כך תוכניות לימוד מיוחדות. "רוב השרים והרוב המכריע של הח"כים תומכים במהלך. אם האוצר יבוא ויאמר שהוא לא מוכן לשים שקל זה ישנה את התמונה. כנ"ל עם שר החינוך יגיד שהוא מתנגד", אמר ח"כ שאמה.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
אדון עיני.כל המאבטחים במוסדות חינוך נישרים ללא הכנסה וזכויות בחופשות
נימאס מכל החופשות שיש ........ עיני תדאג למאבטחים במוסדות חינוךךךךךך ולעובדי הניקיון..... אף אחד לא דואג להם אין להם כסף לכלכלה ולשכירות. ביגלל החופשות...במוסדות חינוך..לכל אחד יש משפחה לפרנס. מספיק כל החופשות שיש בחגים.שזה יותר מדי ..שלא משלמים. למאבטחים.ביכלל על הימים האלה...ונשארים בלי קיום והכנסה...ואף אחד לא מפצה אותם על כל הימים האלה... כולל כל האיסרו ו חג יש חופש.. והילדים נישארים .בבית...... כל המאבטחים של מוסדות החינוך ועובדי ניקיון... נישארים בלי משכורת.. מאחר והם עובדי קבלני .כוח אדם שהעריה מעסיקה את כל הקבלנים לא יכולים לצבור וותק.ולא זכיות... גם אים הם עובדים שנים באותו מקום. ורק הקבלנים מתחלפים... נישארים בלי זכויות...לא חופש..... לא מחלה.... לא הבראה... ... כי כל פעם עלהם להתחיל מחדש.. את העבודהההה שנה חדשה אחרי החופש הגדול עצוב שכךךךךךך והכל מחדש.. כאילו לא עבדו ביכלל אין להם וותק..ולא זכויות..... געל נפש....שלא חושבים על המאבטחים....ועובדי הניקיון.... הטוב ביותר.... עים אחריות כבדה...מאוד..שזה לשמור על ביטחונם של ילדי ישראלללללללללללללל
יייייייי , ירושלים  |  27.05.10
2.
אני לא יודע לאן זה יתפתח,
אבל לדעתי עדיף לקצץ מסוף החופש - מכיוון שלקראת סוף השנה מתגבשת אווירה של חוסר סבלנות ואי שקט במיוחד בבתי ספר היסודיים (מדובר בתלמידים לא במורים, כמובן). אך כאשר ההבדל בשביל התלמידים הוא שצריך לחזור לבית ספר אחרי 45 ימים ולא 60, יהיו פחות מהומות, אם בכלל. בכל אופן, תחשבו לגביי זה אחרי שתסדרו את הבעיות עם המורים הקטנוניים... אה כן, ועם משרד האוצר...
אנונימי , השרון  |  27.05.10