אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": הוד גיל חויב להשיב 8 מיליון שקל לקופת קווי אשראי צילום: shutterstock

בלעדי ל"כלכליסט": הוד גיל חויב להשיב 8 מיליון שקל לקופת קווי אשראי

מפרקי קווי אשראי טענו בתביעה כי "גיל קשור לקבוצת מימון־צוף וסייע לה לבזוז את רכוש קווי אשראי". גיל: "לא קיבלתי לידי את כתב התביעה"

30.05.2010, 07:01 | סיון איזסקו

בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק בשבוע שעבר כי על הוד גיל, מנתבעי פרשת קווי אשראי ומבעלי השליטה בחברת הנדל"ן הבורסאית פוליגון, להשיב לקופת הפירוק של קווי אשראי סכומים "ששולמו לו שלא כדין ותוך העדפת נושים, בתוספת ריבית והצמדה מיום קבלת הכסף".

פסק הדין ניתן במעמד צד אחד, לבקשת מפרקי חברת קווי אשראי הבורסאית, שקרסה ב־199, שטענו כי "גיל קשור לקבוצת מימון־צוף, והוא סייע לה לבזוז את רכוש קווי אשראי".

המפרקים טענו כי ערב הקריסה מכרה קווי אשראי, שהיתה בשליטת יובל רן, את נכסיה במחירים נמוכים באופן לא סביר תמורת טובות הנאה אישיות, תוך ביצוע העדפת נושים.

במרכז התביעה עומדת מכירת מניות השליטה בקבוצת אקויטל, השולטת בין היתר בחברת ישראמקו, לידי קובי מימון וחיים צוף. ביהמ"ש פסק כי על גיל להשיב כספים ששולמו לו באופן אישי וכן כספים ששולמו לשתי חברות שלטענת המפרקים קשורות אליו. סכום ההחזר המקורי הוא כ־4.9 מיליון שקל, ובתוספת ריבית והצמדה מדובר בכ־8 מיליון שקל.

בפסיקה נכתב כי "גיל חייב להחזיר לקווי אשראי את כל הסכומים שקיבל ממנה כתוצאה ממעשי המרמה ומהפרת האמונים של יתר הנתבעים. גיל חייב לשלם לקופת קווי אשראי את הסכומים שקיבל ממנה שלא כדין, בניגוד לנהלים הנדרשים לפי דיני החברות ותוך העדפת נושים". ביהמ"ש גם חייב את גיל לשלם למפרקים, עו"ד יצחק מירון ורו"ח חיים רבינוביץ, שכר טרחה בהיקף של 400 אלף שקל בתוספת מע"מ.

התביעה המקורית של המפרקים הוגשה בשנת 2004, לאחר שנים של חקירה מאומצת חוצה יבשות, שבמסגרתה נגבו עדויות מעשרות רבות של מעורבים. לטענת המפרקים, הם נאלצו להתמודד בעת מינויים עם הצתה של ארכיון חברת קווי אשראי, דבר שהקשה עליהם באיסוף הראיות.

הסיבה שפסק הדין ניתן במעמד צד אחד היא טענת המפרקים כי מאז הגשת התביעה ב־2004 הם עשו כל שביכולתם כדי למסור לגיל את כתב התביעה, אולם לטענתם הוא התחמק באופן שיטתי מקבלתה. לבסוף ביצעו "תחליף המצאה", בדרך של פרסום מודעות בעיתונים בישראל ובהולנד, מסירת כתב התביעה לאמו ולאחותו של גיל, המשמשות כדירקטוריות בחברת פוליגון שבשליטתו, ועוד. עם זאת, גיל לא הגיש כתב הגנה מטעמו.

הוד גיל מסר בתגובה ל"כלכליסט": "קיבלתי בהפתעה את ההודעה בנוגע למתן פסק דין כנגדי במעמד צד אחד. אני מניח שזהו סוג של תרגיל מבית היוצר של המפרקים. אני לא מתגורר בישראל כבר מעל 20 שנה, ומעולם לא קיבלתי לידי את כתב התביעה. אני מניח שגם בישראל לא ניתן 'לחטוף' פסק דין כנגד מי שאינו מתגורר בארץ סתם כך, ובהתאם אני משוכנע שברגע שהעובדות יונחו במלואן בפני בית המשפט - פסק הדין יבוטל במהירות".

תגיות