אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": הפניקס הציעה למכירה את גמא לפי שווי של 243 מיליון שקל צילום: אבי ולדמן

בלעדי ל"כלכליסט": הפניקס הציעה למכירה את גמא לפי שווי של 243 מיליון שקל

מנכ"ל הפניקס אייל לפידות הציע את העסקה למנכ"ל מזרחי־טפחות אלי יונס, וזה סירב בטענה כי המחיר הנדרש גבוה מדי

30.05.2010, 07:00 | רחלי בינדמן

אייל לפידות, מנכ"ל הפניקס שבשליטת יצחק תשובה, פנה לפני כחודש בהצעה לאלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי, לרכוש את חברת ניכיון השוברים גמא ב־243 מיליון שקל - כך נודע ל"כלכליסט".

הפניקס השקעות, זרוע ההשקעות הריאליות של קבוצת הפניקס, רכשה 49% מגמא במרץ 2008 ב־64 מיליון שקל, לפי שווי חברה של 130 מיליון שקל. היתרה נותרה בידי מייסדי החברה. נוסף על כך קיבלה הפניקס אופציה לרכוש 2% נוספים מהמייסדים, כך שבפועל השליטה בחברה נמצאת בידי הפניקס, המהווה כתובת לכל מי שירצה לרכוש את השליטה בחברה. הסינרגיה של חברת הסליקה עם קבוצת הפניקס לא הוכיחה את עצמה, והעובדה שגמא נמצאת על המדף ידועה זה כבר.

ל"כלכליסט" נודע כי גמא סיימה את שנת 2009 עם רווח נקי של 27 מיליון שקל, וכי לפידות נתן ליונס הצעה על פי מכפיל 9 על הרווח הנקי — קרי שווי חברה של 243 מיליון שקל. נוסף על זאת מבקשת הפניקס מהקונה להתחייב לרכוש ממנה הלוואה נחותה שהעמידה לגמא כערבות לבנקים המממנים, בהיקף של 60 מיליון שקל.

בנק אגוד ובנק מזרחי הם הבנקים היחידים שאין ברשותם חברת ניכיון שוברים, ולכן הם המועמדים הפוטנציאליים הברורים לרכישה. גורמים בשוק ההון מעריכים כי הפניקס תוכל למכור את גמא בלא יותר מ־160 מיליון שקל. גם אלי יונס החליט באחרונה שהמחיר שמבקש לפידות גבוה מדי, ולעת עתה דחה את ההצעה, אלא שלפידות מתעקש על המחיר הגבוה.

נכון לסוף 2009 עמד שווי אחזקתה של הפניקס (49%) בגמא על 57.1 מיליון שקל, המשקף שווי חברה של כ־117 מיליון שקל, פחות מהשווי שבו רכשה הפניקס את החברה כתוצאה מחלוקת דיבידנדים. גמא מחלקת את כל ההון העצמי שלה כדיבידנד, ובשנת 2009 חילקה להפניקס 8 מיליון שקל דיבידנד.

מבנק מזרחי לא נמסרה תגובה. תגובת הפניקס: "אנחנו לא מתייחסים לנושאים עסקיים על דפי העיתון".

תגיות