אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": חברת שירותי הרפואה נטלי יושבת על המדף

בלעדי ל"כלכליסט": חברת שירותי הרפואה נטלי יושבת על המדף

קרן סקיי בניהולם של יוכמן ודגן קיבלה הצעות למכירת נטלי סקיולייף. המגעים בתיווכו של יאיר אפרתי מדש איפקס נסבו על תג מחיר של 180—220 מיליון שקל, אולם טרם הובילו לכדי הסכם

31.05.2010, 07:31 | רחלי בינדמן

קרן סקיי של צבי יוכמן וניר דגן קיבלה לאחרונה ממספר גורמים הצעות לרכישת אחזקתה (60%) בחברת נטלי סקיולייף, המתמחה בשירותי רפואה דחופה לחולי לב ולאוכלוסיית הגיל השלישי - כך נודע ל"כלכליסט". נטלי סקיולייף היא חברה פרטית המגלגלת מחזור מכירות של 100–120 מיליון שקל בשנה וייצרה EBITDA של 25—27 מיליון שקל ב־2009.

הונה העצמי של החברה נמוך מאוד מכיוון שאת רוב רווחיה היא חילקה בדיבידנדים. כך, למשל, בספטמבר 2009 קיבלו בעלי המניות דיבידנד של 20 מיליון שקל. 11.7 מיליון שקל מתוכם קיבלה קרן סקיי. היתרה חולקה לבעלי המניות האחרים - מנכ"ל החברה, עו"ד יריב לרנר (שאינו מתכוון למכור את חלקו בחברה), ושני בעלי מניות פרטיים.

כבר לפני שמונה חודשים נוצר קשר בין ניר דגן ואמיר ארבן (שותף בסקיי) לכמה גורמים שעשויים ליהנות מסינרגיה עם נטלי סקיולייף, כאשר על השולחן דובר על תג מחיר של 200–220 מיליון שקל עבור החברה, אולם המגעים בין הצדדים לא הבשילו לכדי הסכם.

שירותים לבתי הספר

ל"כלכליסט" נודע כי לאחרונה נכנס לתמונה יאיר אפרתי, מנכ"ל דש איפקס מיזוגים ורכישות, העוסקת בבנקאות השקעות. אפרתי פנה לסקיי והציע לאתר מועמדים לרכישת נטלי סקיולייף. לפני כשבועיים התקיימו מגעים בין סקיי למספר רוכשים פוטנציאליים בתיווכו של אפרתי, כאשר הפעם דובר על מחיר של כ־180 מיליון שקל עבור נטלי סקיולייף, אולם גם מחיר זה נתפס כגבוה בעיני חלק מהרוכשים הפוטנציאליים.

נטלי סקיולייף זכתה לאחרונה במכרז גדול של משרד החינוך, שבמסגרתו תספק שירותי בריאות לבתי הספר באאוטסורסינג למשך שלוש שנים עם אופציה להארכה, החל מספטמבר 2010. השירותים יכללו בדיקות רפואיות, מתן חיסונים לתלמידים, שירותי רפואה מונעת ובדיקות גדילה.

נוסף על כך, מספקת החברה שירותי עזרה ראשונה למוסדות החינוך בכל הארץ במסגרת מכרז שבו זכתה לפני כשנה. לדברי חלק מהרוכשים הפוטנציאליים, לחץ משרד החינוך כלפי מטה את המחיר המשולם לנטלי סקיולייף, כך שההתקשרות עמו מגדילה את נפח הפעילות של החברה אך לא הגדילה את רווחיותה בהתאם.

בענף מציינים את החברה הציבורית אילקס מדיקל כאחת הרוכשות האפשריות של נטלי סקיולייף. אילקס מדיקלעוסקת ביבוא ושיווק ובפיתוח מערכות תוכנה למעבדות רפואיות. עוד שתי רוכשות אפשריות הן מתחרותיה העיקריות של נטלי - החברות שח"ל וביקורופא. עם זאת השתיים טרם הביעו עניין בחברה.

שח"ל, שהוקמה ב־1987 על ידי יורם אלרואי ואלון שליו, הנפיקה מניות בבורסה בשוויץ בשנת 2000 ונסחרת כיום לפי שווי של כ־234 מיליון שקל. הכנסותיה ב־2009 הסתכמו ב־188.1 מיליון שקל, הרווח התפעולי עמד על 26.1 מיליון שקל ובשורה התחתונה נרשם רווח הנקי של 21.1 מיליון שקל.

נטלי, שהוקמה בשנת 1991, נמכרה ב־2001 מהכשרת הישוב ליריב לרנר תמורת תשלום סמלי של שקל אחד, לאחר שרשמה הפסד מצטבר של 35 מיליון שקל. לרנר, שנטל על עצמו את התחייבויות החברה לטווח קצר ובינוני בסכום של 10 מיליון שקל, הוביל תהליך הבראה מוצלח, שאחריו התייצבה החברה כאחת המובילות בארץ בתחום הטלרפואה והטיפול הנמרץ.

100 אלף לקוחות

ב־2007 רכשה קרן סקיי 50% מנטלי, מיזגה אותה עם חברת סקיולייף, שאותה רכשה שנה קודם, ועלתה לשליטה של 60% בחברה הממוזגת. סקיולייף שהוקמה ב־1988 נחשבת כמובילה בתחום לחצני המצוקה.

נטלי סקיולייף מונה כיום כ־500 עובדים ומשרתת כ־100 אלף לקוחות. מאז הרכישה על ידי קרן סקיי רווחיותה יותר מהוכפלה.

סקיי בניהולם של יוכמן ודגן מציגה תשואה שנתית ממוצעת של 35% ברוטו על השקעותיה מאז הוקמה בשנת 2005. בניכוי הוצאות הקרן, נהנו המשקיעים בסקיי מתשואה ממוצעת נטו (Net IRR) של כ־25% לשנה, על פי דו"חות הקרן לרבעון השלישי של 2009, שפורסמו לראשונה ב"כלכליסט".

ב־2006 גייסה סקיי 120 מיליון דולר מגופים מוסדיים ישראליים וממשקיעים זרים, ועד כה ביצעה השקעות בהיקף של כ־80 מיליון דולר. האקזיט הראשון של סקיי נרשם בשנת 2007, כאשר קבוצת אי.די.בי רכשה את אחזקותיה בנטוויז'ן־ברק תמורת כ־180 מיליון שקל.

מקרן סקיי ומדש איפקס לא נמסרו תגובות.

תגיות