אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פראנס טלקום: "נהדק את הקשר הקיים עם פרטנר"

פראנס טלקום: "נהדק את הקשר הקיים עם פרטנר"

ז'ארבה פליסייה, מספר 2 בפראנס טלקום, בראיון בלעדי ל"כלכליסט": "עכשיו כאשר האצ'יסון כבר לא בתמונה יש לשני הצדדים אינטרס להדק את הקשר"

03.06.2010, 07:09 | גולן חזני וגילעד נס

"אף על פי שפרטנר אינה שייכת באופן רשמי לישות שמחזיקה במותג Orange, אין סיבה שלא נחזק את הקשר איתה", כך אומר בראיון מיוחד ל"כלכליסט" ז'ארבה פליסייה (Gervais Pellissier), המשנה למנכ"ל ענקית התקשורת הצרפתית פראנס טלקום וסמנכ"ל הכספים שלה. פליסייה, המבקר בישראל לצורך פגישות עם משקיעים מוסדיים כדי

לשכנעם להיכנס להשקעה בפראנס טלקום, נשמע נחוש: "גם בשנים שבהן האחזקה בפרטנר היתה שייכת להאצ'יסון היו בין החברות יחסים קרובים, אבל בכל אותו זמן האצ'יסון שלטה בכמה מפעילי תקשורת שהיו מתחרים שלנו כך שהמצב היה רגיש. כעת שהם מחוץ לתמונה, לשני הצדדים יש אינטרס להדק את הקשר. נפגשתי עם אילן בן־דב לפני כמה חודשים והכרנו, והתרשמתי שגם מצדם יש רצון לפעול בשיתוף פעולה קרוב יותר".

תקדים פטריק דרהי

פראנס טלקום מחזיקה בזכויות לשימוש במותג Orange, שבו משתמשת גם פרטנר הישראלית על פי הסכם ביניהן. הזכות לשימוש במותג ללא תשלום הוענקה לפרטנר בעת הקמתה, אולם תפוג בשנת 2013. ויתור על המותג אינו עומד על הפרק ואף שתאריך הפקיעה הוא עוד שנתיים וחצי, רומז פליסייה כי עדיף שהצדדים יחלו במגעים כדי שלא להיקלע ללחץ זמן.

כניסה להשקעה מהותית בפרטנר, אם באמצעות רכישת מניות בבורסה או מבעל השליטה אילן בן־דב, אינה עומדת כנראה על הפרק, כיוון שמהלך כזה יצריך את אישור השב"כ, שסירב לאפשר לפראנס טלקום להיות שותפה בגרעין השליטה בבזק ב־2005. עם זאת, פטריק דרהי, שרכש את השליטה במירס, קיבל שהות להכניס משקיע ישראלי ולעמוד בדרישות הביטחון, וייתכן כי בן־דב ופראנס טלקום ישתמשו בתקדים כדי לבחון את הכנסת האחרונה כבעלת מניות מיעוט בפרטנר.

פליסייה מעדיף שלא להרחיב על ביצה שטרם נולדה, אך ניתן לשער שבפרטנר ישמחו לייעוץ מפראנס טלקום על הדרך שבה משווקים שירותי תקשורת משולבים. בעוד פרטנר שואפת להיהפך מחברת סלולר לחברת תקשורת ותוכן, פראנס טלקום ביצעה בשנים האחרונות מסלול הפוך, ונהפכה מספקית תקשורת קווית לספקית סלולר, שידורי טלוויזיה על גבי האינטרנט ועוד.

מהונג קונג עד המפרץ

"כסמנכ"ל הכספים של החברה מטרתי להרחיב ולגוון את מבנה המשקיעים, ולכן אני מבקר במדינות שונות ומציג בפניהם סיבות להשקיע בנו", אומר פליסייה. נכון להיום, מרבית בעלי המניות של החברה הם מוסדיים, המהווים כ־62.8% מבעלי המניות, ובתוכם בולטים משקיעים מארה"ב, בריטניה, צרפת וגרמניה. נוסף על כך, קיימת אחזקה של משקיעים מהמפרץ ומסין. כ־27% ממניות החברה מוחזקות עדיין בידי ממשלת צרפת, כ־4.5% מהמניות בידי ההנהלה והעובדים וכ־5.8% בידי הציבור.

 

מלבד ביקורו בישראל ביקר פליסייה בחודשים האחרונים גם בהונג קונג, אוסטרליה, קנדה ומדינות נוספות כדי להציג את החברה למשקיעים מקומיים. חלק מנציגי המשלחת המלווה אותו מקיימים פגישות עם גורמים בשוק הטכנולוגיה הישראלי, בהמשך לביקור דומה שביצע יו"ר החברה, דידייה לומבארד, לפני כמה שבועות. פראנס טלקום כבר רכשה בישראל לפני שנתיים וחצי את אורקה, המפתחת תוכנה להתאמת התוכן המועבר בשידורי IPTV לכל צופה.

 

פליסייה מציין כי במסגרת השינוי העובר על החברה היא החליטה להרחיב את פעילותה בתחומים משלימים לעסקי אספקת תשתית התקשורת שלה, ובעיקר בשלושה תחומים: שירותי בריאות מתוקשרים (e-health), פרסום דיגיטלי והפצת תוכן. בביקורי בכירי החברה בישראל בחודשים האחרונים הם נפגשו עם חברות ישראליות בתחומים אלו ואחרים.

תגיות