אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוויתור של עזריאלי צילום: עמית שעל

הוויתור של עזריאלי

עזריאלי ויתר על כניסה למדד ת"א 25 - וזה שווה כסף

04.06.2010, 09:13 | שהם לוי

סחירות מוגדרת כאפשרות להפוך השקעה למזומן מהר ככל האפשר. סחירות רבה משמעותה נזילות והיא מאפשרת גם למשקיעים גדולים לממש את אחזקותיהם בכל עת במחיר אותו יקבע השוק. סחירות שווה כסף.

בהתבסס על תורת המימון - במידה והיו קיימות שתי חברות זהות לחלוטין, אך האחת נסחרת בבורסה והשניה לא, שוויה של החברה הנסחרת צריך להיות גבוה יותר. זאת, משום שהסחירות שלה גבוהה יותר, והמשקיעים יכולים לקנות ולמכור את מניותיה בכל עת. בעגה הפיננסית הפחתת השווי בגלל חוסר סחירות נקראת DLOM, או הדיסקאונט בגין חוסר סחירות.

הנפקת עזריאלי - ההנפקה הגדולה בתולדות הבורסה - זימנה לעומד בראש הקבוצה, דוד עזריאלי, דילמה של סחירות.

בגלל המצב הקשה בשווקים הקטין עזריאלי את היקף ההנפקה ואת חלקו של הציבור בהנפקה - החלטה שתגרום למניית החברה להיכנס לאחר עדכון המדדים הקרוב ב-15 ביוני למדד ת"א 100 ולא למדד ת"א 25. מעבר לשיקולי היוקרה מאחורי כניסה למדד זה או אחר, בת"א 25 הסחירות גבוהה יותר, ועל כן החברה (תיאורטית) אמורה להיסחר בשווי גבוה יותר כחלק ממדד זה.

למה עזריאלי התעקש על ההנפקה כעת?

החתמים וראשי הקבוצה לא חושפים את הסיבה האמיתית מדוע עזריאלי התעקש להנפיק את החברה בהנחה על המחיר המקורי, בעוד שהיה יכול לדחות את ההנפקה עד שהתנאים בשוק יירגעו. יכול להיות כי ההתעקשות מלמדת כי עזריאלי נתן סיכוי מספיק גבוה לכך שהשוק עלול להפוך דובי, בעקבות המשבר באירופה.

לדחות את ההנפקה, משמע לקחת את הסיכון ששוק ההנפקות ייסגר לשנתיים-שלוש ואז עזריאלי לא יוכל לרוות נחת ולראות את מפעל חייו מונפק בבורסה בתל אביב - בזמן הקרוב. 

עזריאלי היה מוכן להנפיק בהון העצמי מאשר לא להנפיק בכלל. מצד שני, כשאדם נחוש למכור משהו, כמעט בכל מחיר, נרגיש רתיעה - בלי קשר לשווי הכלכלי.

תגיות