אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחלוקת בין חברי ה-G20 על תוכניות מיסוי הבנקים צילום: בלומברג

מחלוקת בין חברי ה-G20 על תוכניות מיסוי הבנקים

שרי האוצר והבנקאים המרכזיים של 20 הכלכלות הגדולות בעולם נפגשו בסוף השבוע בקוריאה הדרומית. בתום הפגישה הוחלט כי כל מדינה תבחן בעצמה כיצד לפעול בנושא מיסוי הבנקים

05.06.2010, 16:17 | סוכנויות הידיעות

נציגי ה-G20 לא הצליחו להגיע להסכמה על מיסוי חדש שיוטל על הבנקים, כאמצעי למימון עתידי לחילוץ של בנקים במשבר. במקום זאת, הסתפקו הנציגים בניסוח של קווים מנחים לפעולות בנושא. "כל מדינה תפעל לפי מצבה והאופציות שעומדות לרשותה", נמסר. הבנקים הגדולים בעולם מתנגדים לרעיון, בטענה שהוא יעכב את ההתאוששות הגלובלית והצמיחה.

"הבעיה היא איך למנוע פערים ברגולציה ובחקיקה בין המדינות השונות", אמר יו"ר קרן המטבע העולמית, דומיניק שטראוס קאהן. הקרן קיבלה על עצמה לבצע מחקר בנושא בחודשים הקרובים. ועדה מיוחדת של ה-G20 תנסה לגבש הסכמות בנושא עוד השנה. עם זאת, הנציג הבריטי מסר שהממשלה במדינתו מתכננת בעל מקרה לקדם את תוכניות מיסוי הבנקים.

שרי האוצר והבנקאים המרכזיים של 20 הכלכלות המובילות בעולם, שנפגשו בבוסאן שבקוריאה הדרומית, הסכימו על הצורך לשתף פעולה במניעת הטלטלה בשווקים הפיננסיים ובשמירה על מסלול ההתאוששות של הכלכלה העולמית.

בהצהרה שתשמש גם כקו מנחה לשיחות שינהלו בהמשך החודש מנהיגי המדינות ב-G-20, מופיעה הבעת תמיכה במדיניות הצלה לאירופה ובצורך לחדש את הצמיחה על ידי תמיכה בביקוש המקומי והגדלת הסחר במדינות המתפתחות. ההסכם אינו כולל יוזמות גדולות חדשות, אך הוא מגשר על המחלוקות בנוגע לפרטי רפורמות פיננסיות מרחיקות לכת, וקורא להאיץ את השינויים הרגולטוריים ולצמצם את הגירעונות התקציביים העצומים.

"התנודתיות שיש לאחרונה בשווקים הפיננסיים מזכירה לנו כי עדיין ישנם אתגרים משמעותיים ומדגישה את חשיבות שיתוף הפעולה הבינלאומי", נכתב בהצהרה. על המדינות "לאמץ אמצעים אמינים וידידותיים-לצמיחה למען היציבות הפיסקלית", נכתב, בתוספת ההערה כי על המדיניות להתאים למצבה הייחודי של כל מדינה.

עוד נכתב כי "אנו מקדמים בברכה את הפעולות הנחושות שנקטו בהן האיחוד האירופי, הבנק המרכזי האירופי וקרן המטבע הבינלאומית", נכתב בהצהרה, בהתייחסה לחילוץ של טריליון דולר שניתן לסיוע למדינות המתמודדות עם השלכות רמות החוב הגבוהות.

יון ג'ונג-היון, שר האוצר והאסטרטגיה של קוריאה הדרומית, אמר כי החששות למשבר ביוון במדינות אירופיות אחרות הוסיפו לרמת הבהילות של העבודה על רפורמות רגולטוריות.

חילוקי דעות בין טרישה וגייתנר

במהלך הכינוס התגלעו חילוקי דעות בין נשיא הבנק המרכזי האירופי, ז'אן-קלוד טרישה, ושר האוצר האמריקאי, טימותי גייתנר. טרישה אמר כי הקשחת המדיניות הפיסקלית היא הדרך הטובה ביותר לסיוע לכלכלה העולמית מצד אירופה, ואילו גייתנר קרא לחזק את הביקוש החלש.

השפעת הצמצום הפיסקלי "על הצמיחה לא יכולה להיחשב כשלילית כיוון שהיא תשפר את האמון", אמר טרישה. לדבריו, הצורך בפעולה שכזו ברור "בכלכלות מתועשות ו-ותיקות".

גייתנר אמר כי כלכלת העולם זקוקה "לצמיחה חזקה יותר בביקוש המקומי ביפן ובמדינות אירופה". לדבריו, בראש סדר העדיפויות של אירופה  צריך להיות יישום התוכנית להתמודדות עם משבר החוב.

תגיות