אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת פסגות: ביהמ"ש הטיל על ורמוס ערבות עצמית של מיליון שקל צילום: אוראל כהן

פרשת פסגות: ביהמ"ש הטיל על ורמוס ערבות עצמית של מיליון שקל

כמו כן הוטלה עליו ערבות בנקאית של חצי מיליון שקל ונאסר עליו לצאת מן הארץ למשך 180 יום. לטענת רשות ני"ע הצטברו ראיות הקושרות לכאורה את מנכ"ל פסגות לביצוע עבירות תרמית בניירות ערך, קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים בתאגיד; גם על שי ירון הוטלו ערבויות

06.06.2010, 12:25 | איתי הר אור

בית משפט השלום בתל אביב הטיל ביום חמישי ערבות ותנאים מגבילים על מנכ"ל פסגות, רועי ורמוס, ועל מנכ"ל חברת הבת פסגות ניירות ערך, שי ירון. השניים נחקרו על ידי מחלקת החקירות של רשות ניירות ערך לאחר שבמהלך החקירה שקדמה לכך התגלו ממצאים חדשים בפרשת פסגות.

על ורמוס נאסר לצאת מהארץ למשך 180 יום נוספים וכן הוטלה ערבות עצמית על סך מליון שקל וערבות בנקאית על סך 500,000 שקל. על ירון הוטלו תנאים של הארכת צו עיכוב היציאה מן הארץ למשך 180 יום נוספים על מנת להבטיח את התייצבותו לחקירה וכן ערבות עצמית על סך 500,000 שקל וערבות בנקאית על סך 300,000 שקל.

פרשנות אם בנוסטרו נפלה שלהבת אנשי הנוסטרו מדווחים לדרגים הבכירים ביותר בבתי ההשקעות. משום כך, הפרשה האחרונה מסתמנת כחמורה מהרגיל גולן פרידנפלד, 13 תגובותלכתבה המלאה

התנאים המגבילים הוטלו על ידי בית המשפט בהסכמת הצדדים, רועי ורמוס באמצעות סנגורו ד"ר דורי קלגסבלד, ירון באמצעות עורכת דינו רות ליטבק ורשות ניירות ערך באמצעות עו"ד ציפי גז.

הערבויות הוטלו על ורמוס וירון במסגרת חקירה הנוגעת לחשד למעורבותם של ורמוס וירון, למעשים שבוצעו על פי החשד, על ידי דוד אדרי ושי בן דוד, האחראים על חשבון הנוסטרו של פסגות, אשר על פי החשד פעלו יחד בדרכי תרמית, לאורך תקופה ארוכה ובאופן שיטתי, בחשבון הנוסטרו של פסגות, בהיקף של מיליארדי שקלים במטרה לבצע מניפולציה ולהשפיע באופן תרמיתי על שערים של מגוון ניירות ערך על ידי העלאת והורדת שערי ניירות ערך בהתאם לצרכיהם, על מנת להשיא רווחים אסורים לחשבון הנוסטרו של פסגות, תוך שהם מנצלים את הכוח העצום של חשבון עתיר נכסים זה.

מרשות ניירות ערך נמסר כי: "לאור פרסומים קודמים הקשורים לפרשה זו, מבהירה הרשות כי לא התנהל כל משא ומתן בנוגע להסדר כספי או אחר ביחס לנושאי משרה כלשהם בפסגות, בכירים או זוטרים".

החשד: פיקחו ואישרו

החשד כאמור הוא כי ורמוס וירון, מנהלי בית ההשקעות, היו מעורבים בפעילות זו, במקרים מסוימים אף פיקחו עליה ואישרו אותה בזמן אמת. לפי החשד, שיטת הפעילות התרמיתית של אדרי ובן דוד יצרה רווחים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים לחשבון הנוסטרו של פסגות. על פי החשדות, בין יתר פעולותיהם היטו השניים באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות, שהיה בשליטתם, שערי אג"ח קונצרניים, שערי אג"ח ממשלתיים לפני "מכרזי ההחלף" של המדינה שביצע האוצר.

לטענת רשות ניירות ערך, במהלך החקירה התגלו ממצאים המחזקים את החשדות בנוגע למעורבותם של ורמוס וירון, ששוחררו בתנאים במחלקת חקירות של רשות ניירות ערך. ביום 17.3.10 הוצא נגדם צו עיכוב יציאה מהארץ ודרכונם הופקד ברשות. לטענת הרשות, לאור העובדה שבמהלך החקירה הצטברו ראיות הקושרות אותם לכאורה, לביצוע עבירות תרמית בניירות ערך ועבירות על חוק העונשין התשל"ז - 1977, עבירות של קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים בתאגיד, יש להאריך את תקופת הערבויות ב-180 יום ולהטיל עליהם ערבויות נוספות.

ביום חמישי אישר כאמור בית המשפט את בקשת רשות ניירות ערך והטיל על ורמוס וירון תנאים מגבילים.

תגובת פסגות: "לחשדות אין קשר לכספי הלקוחות המנוהלים בפסגות. לפסגות אמון מלא ברשויות החוק והאכיפה, ובית ההשקעות משתף עימן פעולה בכל הנדרש".

תגיות