אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענקיות התרופות בארה"ב מחלקות דוגמאות בכ-3 מיליארד דולר בשנה

ענקיות התרופות בארה"ב מחלקות דוגמאות בכ-3 מיליארד דולר בשנה

בחמש השנים האחרונות סייעה פייזר ל-6 מיליון חולים לקבל תרופות מוזלות או ללא תשלום בהיקף כולל של 5.7 מיליארד דולר

06.06.2010, 23:23 | סוכנויות הידיעות

ענקית התרופות פייזר חילקה 101 מיליון דוגמאות של תרופות בשווי כולל של 2.7 מיליארד דולר ב־2007 - כך לפי מסמכים החושפים לראשונה את היקף חלוקת התרופות, נוהל המקובל בקרב היצרניות העולמיות. עוד נודע, כי בחמש השנים האחרונות סייעה פייזר ל-6 מיליון חולים לקבל יותר מ־48 מיליון תרופות מרשם של החברה, היקף המשתווה להנחות ולתרופות חינם בשווי כולל של 5.7 מיליארד דולר.

בשנת 2007 חילקה פייזר 101 מיליון דוגמאות בשווי כולל של 2.7 מיליארד דולר; מרק חילקה 39 מיליון דוגמאות בשווי כולל של 356 מיליון דולר; אלי לילי חילקה 33 מיליון דוגמאות בשווי 67 מיליון דולר; ויית' חילקה 2 מיליון דוגמאות בשווי 64 מיליון דולר;; אבוט לבורטוריז חילקה 16 מיליון דוגמאות בשווי 32 מיליון דולר ובקסטר אינטרנשיונל חילקה 33 אלף דוגמאות בשווי 7 מיליון דולר

אף כי חולים ורופאים תמיד ששים לדוגמאות חינם, הנוהל זכה גם לביקורות, במיוחד בשל חשיפת הציבור לתרופות היקרות יותר, במקום לתרופות גנריות. אף כי נתונים לגבי היקף התופעה היו זמינים בעבר, מסמכים שסיפק הקונגרס ואשר נסקרו על ידי "וול סטריט ג'ורנל" מציגים את היקף התופעה בחברת פייזר ב־2007, הגדולה מקרב חברות התרופות שהגישו נתונים, כמו גם יצרניות מוכרות אחרות. לא נמסרו נתונים לגבי תרופות ספציפיות, אף כי פייזר, אשר לפי המסמכים מנהלת את תוכנית חלוקת הדוגמאות הגדולה ביותר, משווקת בדרך זו כמה להיטים, כולל תרופות הכולסטרול ליפיטור והתרופה לטיפול בשיגרון, קלברקס.

ומה עם תאריכי התפוגה?

דובר מטעם פייזר אמר, כי הדוגמאות "מאפשרות לחולים ולרופאים לנסות תרופה ולהעריך את היעילות ואת תגובת החולה ולאזן את המינון לפני התחייבות לתוכנית מרשם מלאה". חברות אחרות סיפקו הסברים דומים וציינו כי הדוגמאות עוזרות לחולים להתחיל לקחת תרופה במהירות, מבלי שייאלצו להמתין לכיבוד המרשם.

לי ורמוילן, מנהל מרכז מדיניות התרופות של אוניברסיטת וויסקונסין, אמר כי המוסד החל להגביל את חלוקת הדוגמאות לפני כעשר שנים. לדבריו, רופאים אינם בהכרח מפקחים על תאריכי התפוגה של התרופות ומחלקים לעתים, בהיסח הדעת, תרופות שפג תוקפן. עוד ציין, כי עקיפת בתי המרקחת היא נוהל מסוכן, שכן בית המרקחת עשוי לבדוק את מאגר הנתונים של החולה ולהבחין בשילובים מסוכנים בין תרופות.

תגיות