אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וינשטיין תקף את הפשרה בייצוגית הגז צילום: עטא עוויסאת

וינשטיין תקף את הפשרה בייצוגית הגז

ביהמ"ש העליון שלח את חברות הגז ועו"ד רם דקל לשפר את הסכם הפשרה בתביעה הייצוגית לאחר שהיועץ המשפטי מתח ביקורת חריפה על שכר הטרחה של דקל, בגובה 1.65 מיליון שקל, ועל היעדר הפיצוי לנפגעים

09.06.2010, 10:12 | מארק שון

שופט בית המשפט העליון אשר גרוניס שלח אתמול את חברות הגז ומגיש התביעה הייצוגית נגדן, עו"ד רם דקל, לשפר את הסכם הפשרה שעליו חתמו בדצמבר 2009. הצדדים אמורים להגיש את עמדתם עד 15 ביולי. דקל הסביר בדיון שהתקיים בזמנו כי הפשרה הושגה בעיקר בגלל קשיים לבסס בראיות את עילות התביעה. חברות הגז הוסיפו טענות על התיישנות המקרים.

פרשת קרטל הגז יו"ר דורגז לשעבר ישלם 800 אלף שקל כמו כן נגזרו על דוד שזר 12 חודשי מאסר על תנאי והוא מנוע לכהן כדירקטור בחברה ציבורית למשך שנתיים אירית קוטונה, תגובה אחתלכתבה המלאה

ארבע חברות הגז הגדולות - פזגז, ישראגז, אמישראגז ודורגז - כבר הורשעו בהליך פלילי בהסדרים כובלים ובתיאום מחירים, לאחר שהוכח כי חילקו ביניהן את הלקוחות כדי לגרוף רווחים גבוהים. רשות ההגבלים העסקיים הגישה את כתב האישום נגדן ב־2004, והן הורשעו במסגרת עסקאות טיעון ושילמו מיליוני שקלים. הקנס הגדול ביותר הוטל על פזגז, ששילמה 4 מיליון שקל.

במסגרת הפשרה שנדונה אתמול בבית המשפט, אמורות החברות להעניק ללקוחות שרכשו בשנים 1994–1996 דירה או בית חדשים מתקן בטיחותי לגילוי דליפות גז. ההסכם קובע גם כי התובעת הייצוגית לימור פופיק תקבל 97.5 אלף שקל, ועורכי הדין שלה, דקל ויהודה רסלר, שהגישו בשמה את התביעה ב־2003, יזכו לשכר טרחה של 1.65 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי בתל אביב לא אישר את הפשרה והצדדים ערערו על ההחלטה הזאת לבית המשפט העליון.

בעייתיות בחוות הדעת

הוראתו של השופט גרוניס מאתמול באה בעקבות חוות דעת שהגיש לבית המשפט בתחילת השבוע היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, כנהוג בתביעות ייצוגיות. "ההסכם אינו מיטיב עם חברי הקבוצה", כתב וינשטיין. "אין בו מתן פיצוי ממשי... הסכם הפשרה אינו בגדר הסכם ראוי והוגן, ולכן לגישתנו אין לאשרו".

חוות דעתו התקיפה של וינשטיין רצופה ביקורת חריפה על ההיבטים השונים של הסדר הפשרה: הפרוצדורה המסובכת לקבלת ההטבה; ההבדל המשמעותי בין הקבוצה בתחילה, שהוגדרה כ"כל מי שרכש גז בתקופה שבין שנת 1994 ועד לשנת 2003 ועד בכלל", לבין הקבוצה שמקבלת לבסוף פיצוי; הבעייתיות בחוות הדעת של פרופ' אבי וייס, הכלכלן הראשי לשעבר ברשות להגבלים עסקיים; ואף שכר הטרחה של עורכי הדין, שלדעת וינשטיין הוא גבוה מהשכר שהיה ראוי לתת, בין היתר משום שהתביעה התבססה על ההליך הפלילי שניהלה רשות ההגבלים העסקיים נגד החברות.

עו"ד דקל מסר בתגובה כי "אנחנו הגשנו בהסכמה עם חברות הגז הסכם פשרה בתביעה הייצוגית שמתנהלת כבר כשבע שנים. השופטת הנכבדה נורית אחיטוב לא התנגדה בעיקרון להסכם, אבל אמרה שדרושים תיקונים. טרם קיבלתי את עמדת היועמ"ש ולכן איני יכול להגיב עליה".

תגיות