אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צבי זיו מבקש להצמיד את שכר הבכירים גם לאחריות התאגידית צילום: עמית שעל

צבי זיו מבקש להצמיד את שכר הבכירים גם לאחריות התאגידית

מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר על שכר הבכירים: "שהדירקטוריון מבין את משמעות התגמול, לרבות הכספיות, הרי שהבעיה, ככל שהיא קיימת, תיפתר מעצמה"

09.06.2010, 10:16 | גיל קליאן

"המשאלה אותה אני רוצה להביע היא, שכאשר נקבעים מדדי ההצלחה למנהל הרלוונטי, ייכלל בתוכם גם מרכיב שמתייחס לביצועים בתחום האחריות התאגידית". כך אמר היום צבי זיו, לשעבר מנכ"ל בנק הפועלים ויו"ר מעלה, בנאומו במפגש חשיפת דירוג מעלה 2010 לאחריות תאגידית של עסקים בישראל.

זיו אמר עוד כי "החלטה שהתקבלה לאחרונה בוועד המנהל של מעלה, היא לחייב את כל העמיתים שהם חברות ציבוריות, להשתתף בדרוג תוך שלוש שנים מיום הצטרפותם למעלה. תחומי הקיימות והאחריות החברתית, מצויים היום במקום גבוה בסדר העדיפויות הלאומי. הועד המנהל של מעלה מביע בהחלטה זו עמדה, שבעוד שהחברות במעלה היא וולונטרית, ההצטרפות למעלה מהווה נטילת התחיבות ממשית, מצד העמית, שצריכה לקבל ביטוי בהשתתפות בדרוג.

"ההחלטה השנייה, שהתקבלה בדירקטוריון הבורסה, היא שינוי הרכב המדד כך שיכלול את כל החברות המשתתפות במדד. אנו במעלה, שמחים מאד על החלטה זו, שמביאה את מבנה המדד, למבנה דומה למדדים אחרים שקיימים בבורסה. אנו מקוים שבעקבות השינוי תשתפר סחירות המדד, אבל אני רוצה לאמור לידידינו בבורסה - האחריות החברתית שלכם, היא בין השאר, לקיים את המדד, גם אם הוא אינו עומד בציפיות המסחריות הרגילות.

"ועכשיו למשאלה, והיא קשורה לנושא שאי אפשר כנראה בלעדיו והוא שכר הבכירים. איני רוצה להיכנס לדיון בנושא שמכוסה לכשעצמו, בפרק הממשל התאגידי בדירוג. אני בטוח שאם פועלים על פי העקרונות של פרק זה, דהיינו הדירקטוריון קובע נוסחאות תגמול עתידיות, שקופות ושמתייחסות לתקופה רלוונטית למדידה וכמו כן שהדירקטוריון מבין את משמעותן לרבות הכספיות, הרי שהבעיה, ככל שהיא קיימת, תיפתר מעצמה. בכל מקרה, מבחינת מעלה, ועדה הציבורית של הדרוג תמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות בנושא ותיתן להן ביטוי בדרוג.

"המשאלה אותה אני רוצה להביע היא, שכאשר נקבעים מדדי ההצלחה למנהל הרלוונטי, ייכלל בתוכם גם מרכיב שמתייחס לביצועים בתחום האחריות התאגידית. אנחנו כמובן מציעים את דירוג מעלה, כאחד מהקריטריונים לקביעת התגמול השנתי, בהתאם לרמת הביצועים אשר משתקפת בדירוג".

דירוג מעלה הינו וולונטרי והחברות המשתתפות בו בוחרות מרצונן להיחשף ולדווח ללא שיחויבו לכך על פי חוק. המשתתפות בדירוג הן חברות ציבוריות הנסחרות בבורסה ובהן מושקעים כספי הציבור ועל כן מחויבותן לציבור ולמחזיקי העניין גבוהה יותר. כמו-כן, בדירוג משתתפות חברות פרטיות שאינן נסחרות בארץ, אך חלקן נסחרות בחו"ל.

בכל קבוצת חברות (ציבוריות ופרטיות) 3 רמות של ציונים: חברות פלטינה - בעלות הציון הגבוה ביותר בדירוג, חברות זהב וחברות כסף -בעלות הציון הנמוך ביותר בדירוג. ציון נכשל מקבלות כל אותן חברות שבחרו לא להשתתף בדירוג ובמיוחד החברות הציבוריות.

בדירוג מעלה 2010 השתתפו 75 חברות, בהשוואה ל-62 חברות שהשתתפו בדירוג 2009. גידול של 21% במספר החברות המשתתפות לעומת שנה קודמת.

חברות ציבוריות חדשות בדירוג 2010: בזק, טמבור, המשביר החדש לצרכן, מלאנוקס, מלונות דן, י.ח. דימרי, מהדרין, תיגבור כוח אדם וסקיילקס קורפוריישן. פרטיות חדשות: לאומי קארד, כ.צ.ט, SAP , השמירה G4S , סימנס ודואר ישראל (ממשלתית). חברות שפרשו מהדירוג השנה: תעשיות מלח, קלא-טנקור.

תגיות