אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: ותודה לגיזמודו צילום: בלומברג

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: ותודה לגיזמודו

בזכות החשיפה המוקדמת, השקת אייפון 4 עברה בשקט יחסי - למרות שהמכשיר עצמו כולל לא מעט חידושים, גם אם המשמעות שלהם נתונה לוויכוח; ובינתיים, עובד נוסף במפעל הסיני שמייצר את האייפון מת מתשישות

11.06.2010, 10:16 | רוני שני

העולם חב תודה נצחית לבלוג הטכנולוגיה גיזמודו: הוא שיחרר אותנו מהמון בלבולי מוח בנוגע לאייפון 4. למרות ניסיונם של כמה בלוגים ואתרים לשחזר את ההיסטריה המוכרת מאירועי ההשקה הקודמים, הגרסה הרביעית של הסלולרי של אפל הושקה השבוע ברוגע יחסי - הכל היה ידוע מראש, הודות לפרסום המוקדם בגיזמודו (שאנשיו הוגלו מן האירוע, אבל מצאו דרך לנקום). ההפתעה היחידה היתה בעיות חיבור לרשת ה-WiFi, שגרמה לעיכובים במצגת.

למרבה האירוניה, המכשיר עצמו דווקא מציע לא מעט חידושים, שהיו מזכים אותו בלא מעט דיונים קדחתניים וכותרות מפוצצות, ומהווה את השדרוג המשמעותי ביותר של האייפון מאז השקתו (גם אם הוא עדיין משתרך מאחורי המתחרים בקטגוריות שונות). למשתמשים הישראלים עדיין צפויות הפתעות, כמו תאריך הגעתו לארץ, מחירו ועוד.

אבל האם החידושים הללו ראויים ואפילו אמיתיים? קחו למשל את התצוגה המהוללת, שלדברי החברה, מסוגלת לדחוס פי ארבעה יותר פיקסלים על אותו שטח תצוגה: יש הטוענים שכמו בהדגמה הראשונה של האייפד, אז פיברקו אנשי אפל תמיכה בפלאש, גם הפעם נראה שמדובר בהגזמה (או הונאה, עניין של מידת ההערצה שלכם לחברה). ב-SAI מזכירים עוד כמה מקרים דומים מהעבר. גם FaceTime, יישום שיחות הווידאו באמצעות WiFi הוא שוס קטן מאוד; הסופר המת דיוויד פוסטר וואלאס הסביר לפני כמה שנים את הבעייתיות עם שיחות וידאו.

מנכ"ל אפל סטיב ג מנכ"ל אפל סטיב ג'ובס עם האייפון החדש. הפעם לא היו הפתעות | צילום: בלומברג מנכ"ל אפל סטיב ג

ואגב, מלבד האייפון, השיקה אפל השבוע את ספארי 5, גרסה חדשה לדפדפן שלה, שמבטיחה שיפור משמעותי במגוון תחומים. כמעט במקביל להשקה, הציגה אפל עמוד הדגמות עמוס פיצ'רים מגניבים, כמו וידיאו מבוסס HTML, שמעידים על כך שיש חיים באינטרנט גם בלי פלאש. מצד שני, היכולות הללו זמינות לצפיה רק בספארי, מכיוון שכמו שמציינים באתר Longtail Video - הן בנויות בטכנולוגיות קנייניות של אפל. מי אמר אקספלורר ולא קיבל?

מי שלא לגמרי מבין את הפוטנציאל הטמון ב-HTML5 מוזמן להיעזר באינפוגרפיקה החביבה הזו. ומי שלא מבין מדוע התחרות בין אפל לאדובי אמורה לעניין אותו כל עוד הווידיאו מוצג - צודק; ב-InfoWorld מסבירים מדוע היחידים שיושפעו יהיו מעצבים, והם ימשיכו לדבוק בפלאש.

מיקרוסופט נשארת מאחור

המתחרה העיקרית של אפל והאייפון כיום היא כמובן גוגל עם האנדרואיד שלה. על כך יעידו לא רק המילים הרבות שבחר ג'ובס להקדיש לחברה בעת המצגת שלו, אלא בעיקר ההתעקשות המרעננת של בלוגרים ועיתונאים לערוך השוואות בין האייפון 4 ומערכת ההפעלה שלו, iOS 4, לחידושים שאמורים לכלול מכשירים המצוידים ב-Foryo (גרסה 2.2 של האנדרואיד). בבלוג SAI צופים שבטווח הארוך אנדרואיד תנצח. מצד שני, מי צריך מתחרים כשיש משתפי פעולה כמו AT&T, ספקית הסלולר הנבחרת של אפל בארה"ב, שימים ספורים לפני השקת אייפון 4 הכריזה על חבילות גלישה חדשות ויקרות.

למרות שבמשל הזה גוגל היא מיקרוסופט החדשה (אנדרואיד, כמו חלונות, היא מערכת הפעלה שכל יצרן מוזמן להשתמש בה במכשיריו), ייתכן שבמקרים מסוימים שכרה ייצא בהפסדה. בבלוג rc3 מעירים שכמו במקרה של חלונות, אפשר לסמוך על היצרנים ועל מפעילי הסלולר שיעשו כל שביכולתם כדי לחבל ביכולות של מערכת ההפעלה.

ומה עם מיקרוסופט הישנה? נראה שלה לא תהיה נוכחות דרמטית בשוק הסמארטפונים המשגשג. בוועידת D8 שנערכה בשבוע שעבר הודה סטיב באלמר, מנכ"ל מיקרוסופט, כי החברה אכן נמצאת במצב בעייתי בשוק הסלולר, אבל הבטיח שיפור. הבלוגר אום מאליק מסביר מדוע גם באלמר וגם עמיתו להנהגה, ריי אוזי, לא מבינים את השוק. ב-SAI חושבים שהגיע הזמן להחליף את באלמר ומציעים חלופות, ורק במגזין Wired מאמינים שמיקרוסופט עוד עשויה לעלות על דרך המלך ולכבוש את השליטה בענן.

בפינצטה

בכל אופן, לכל הגאדג'טים הללו יש מחיר גבוה, שצפוי להאמיר: השבוע מת העובד ה-13 במפעל פוקסקון, יאן לי, שבתום משמרת בת 34 שעות מת מתשישות בביתו. פוקסקון, בתגובה, העלתה את המשכורות בפעם השלישית.

מיזמים כמו ויקיפדיה ומיקור ההמונים כבר הוכיחו שתמורה כספית היא לא בהכרח המניע העיקרי לבצע משימות. מיקרוסופט למדה זאת לאחרונה על בשרה, כאשר שמה קץ ל-Bing Cashback, תוכנית השוחד למשתמשי מנוע החיפוש שלה.

כתבה ב-Foreign Policy טוענת: המעורבות של טוויטר באירועי הקיץ שעבר באיראן היו מוגזמים. במציאות, מרבית המצייצים כלל לא פעלו מתוך המדינה.

נחשפה הקונספירציה: יצרני התיקים לאייפד משפיעים על מכירות המכשיר.

הקשר הצרפתי של תעשיית הגיימינג; פרק מספר חדש על התעשייה. ואפרופו גיימינג, קורי דוקטורו משוחח על ספרו החדש, המוקדש ל-Gold Farming, סדנאות היזע הווירטואליות של העולם האמיתי.

האם הפופולריות של האפליקציות הסלולריות, תחום שמגלגל לא מעט כסף עבור כל הנוגעים בדבר, מוכיחה שהפתגם "מידע רוצה להיות חופשי" כבר אינו רלוונטי? ב-The Atlantic חושבים שכן.

סיפורו של Turbo Paul, שמפעיל שני בלוגים המוקדשים ליצירות אמנות גנובות.

איתו התחלנו ולכן איתו נסיים: סיפורו העגום של רון ויין, שייסד את אפל יחד עם סטיב ג'ובס וסטיב ווזניאק.

תגיות