אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: ביהמ"ש דחה עתירת גרנית הכרמל נגד זכייתה של IDE במכרז ההתפלה בשורק צילום: בלומברג

פרסום ראשון: ביהמ"ש דחה עתירת גרנית הכרמל נגד זכייתה של IDE במכרז ההתפלה בשורק

ביקשה להעביר את כל המסמכים הנוגעים לזכייה במכרז, בטענה כי הסכמי האנרגיה נערכו תוך הפרות לכאורה של דיני ההגבלים העסקיים

13.06.2010, 17:53 | רויטל חובל

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה בשבוע שעבר את עתירת BGS, קונסורציום המורכב מגרנית הכרמל שבשליטת דוד עזריאלי (40%), שיכון ובינוי שבשליטת שרי אריסון (40%) ושפיר הנדסה, בעניין זכות העיון של BGS במסמכי הצעת SDL, המורכבת מחברת IDE, שבבעלות שווה של קונצרן כיל וקבוצת דלק (51%) וקרן האצ'יסון (49%).

העתירה המינהלית הוגשה לפני מספר חודשים לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד משרד האוצר כעומד בראש ועדת המכרזים הבינמשרדית המנהלת את המכרז ונגד SDL. בעתירה ביקשה BGS מבית המשפט שהאוצר יעביר את כל המסמכים הנוגעים לזכיית SDL במכרז להקמת מתקן ההתפלה שצפוי להיות הגדול בעולם, בהיקף של 150 מיליון מ"ק מים מותפלים בשנה. יש לציין כי חלק מהמסמכים הנוגעים לזכייה והצעת SDL הועברו, אולם הסודות המסחריים בהם הושחרו.

BGS טענה כי מדובר בפרטים חשובים ומהותיים ובכללם מחיר האנרגיה שתספק חברת דלק למתקן ההתפלה לשם הפעלת תחנת כוח פרטית במתחם. לדבריה, SDL זכתה במכרז לאור יתרונה המרכזי שנובע ממחיר האנרגיה, המהווה כ-60% מעלות התשומות במתקן ההתפלה ומחיר האנרגיה הוא שהכריע את תוצאות המכרז. ב-BGS העריכו כי אם ייחשפו נתוני האנרגיה, ניתן יהיה להתרשם כי הסכמי האנרגיה נערכו תוך הפרות לכאורה של דיני הגבלים עסקיים. שכן, תחנת הכוח הפרטית שתספק את האנרגיה הדרושה למתקן ההתפלה עתידה להיות מוקמת על ידי חברה מקבוצת דלק, שהיא גם בעלת האחזקות בחברת IDE, מחזיקת השליטה ב-SDL. בחשיפת הנתונים הקשורים למחיר האנרגיה ביקשה BGS להראות כי הספקת הגז לתחנת הכוח נגועה באי חוקיות, בשל הפרה של דיני ההגבלים העסקיים.

ביהמ"ש: סודות מסחריים מובהקים

בית המשפט, בראשות השופטת נאוה בן אור, קבע כי SDL עמדה בדרישות המכרז ודינה של העתירה להידחות. לעניין השחרת נתונים במסמכי ההצעה אמרה בן אור, כי "ההחלטה על הטלת חיסיון על מסמך זה או אחר או על חלקים ממנו, לא נתקבלה כלאחר יד, אלא תוך בחינה מורכבת, מדוקדקת וקפדנית. עיון באותם סעיפים שנמחקו מעלה כי עניינם סודות מסחריים מובהקים".

לעניין הטענה כי קבוצת דלק מהווה מונופול דה פקטו ולכן מתמחרת את מחיר הגז באופן בלתי הוגן, אמר בן אור, כי "איני סבורה כי ועדת המכרזים הינה הגוף המתאים לבחינת טענה זו וכי ועדת מכרזים סבירה יכולה לצאת מנקודת הנחה לפיה הרשות להגבלים עסקיים עושה מלאכתה נאמנה".

תגיות