אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעת חוק: לאסור הצבת אנטנות סלולריות סמוך למוסדות ציבור צילום: עומר הכהן

הצעת חוק: לאסור הצבת אנטנות סלולריות סמוך למוסדות ציבור

על פי הצעתה של ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ', לא תותר הצבת אנטנה במרחק של פחות מ-75 מטר מבתי ספר, גני ילדים, בתי אבות ובתי חולים

16.06.2010, 10:08 | גילעד נס

הצעת חוק חדשה קוראת לאסור על התקנת אנטנות סלולריות סמוך למוסדות ציבור כגון גני ילדים, בתי ספר, בתי חולים, בתי אבות, מעונות לחוסים ועוד. על פי ההצעה, המרחק המינימלי להצבת אנטנה סלולרית ממוסדות אלו יעמוד על 75 מטר, אולם לשר התקשורת תינתן האפשרות לאשר הצבת אנטנות במרחק קטן מזה, באישור ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, ובכפוף לסוג האנטנה, גודלה ורמת הקרינה הנפלטת ממנה.

את ההצעה הגישה ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ' (קדימה), וחתומים עליה 18 חברי כנסת נוספים מסיעות שונות. הצעת חוק דומה הוגשה כבר בשנת 2004 בידי חבר הכנסת יורי שטרן ז"ל, אולם לא הגיעה לכדי חקיקה. 

בעקבות בקשתה של ח"כ שמאלוב ברקוביץ', מחלקת המחקר והמידע של הכנסת  ביצעה בדיקה, וממנה התברר כי אנטנות סלולריות מוצבות על גגות רבים מההוסטלים של חברת עמיגור, המשכנת אוכלוסיית עולים מבוגרת - וזאת למרות התנגדות מפורשת מצד הדיירים במעונות אלה. המשרד להגנת הסביבה בדק 31 בנייני עמיגור מתוך 55 בניינים שמפעילה החברה, ומבדיקה זו התברר שעל גגות 11 מוצבות אנטנות סלולריות.

עם זאת, ראש אגף רעש וקרינה במשרד להגנת הסביבה, ד"ר סטליאן גלברג, מצוטט במסמך המחקר כאומר שאין סיכון לאוכלוסייה המצויה מתחת למיקום הצבת האנטנות, אולם יש לבדוק את רמת הקרינה ברדיוס של כ-50 מטר. כיום, לטענתו, לא בודק המשרד להגנת הסביבה מבנים המצויים ברדיוס זה.

על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, בסוף שנת 2009 נמצאו 11 אנטנות סלולריות על גגות בתי ספר ובתי אבות, אשר קיבלו היתר הפעלה לאחר שנמצא כי רמת הקרינה שלהן עומדת בתקן ארגון הבריאות העולמי. למשרד אין תיעוד לגבי אנטנות המוצבות על גגות גני ילדים, כיוון שאין ברשותו כתובות של מוסדות אלה על מנת שיוצלבו עם מאגר המידע של האנטנות.

"הפורום לסלולריות שפויה" טען בספטמבר 2009 כי 335 מוסדות חינוך מצויים ברדיוס של פחות מ-100 מטר מאנטנה סלולרית. על פי הפורום, גם בהתחשב בדעת המשרד להגנת הסביבה לגבי בטיחות השהות מתחת לאנטנה עצמה, במוסדות רבים מפוזרים הדיירים והתלמידים בבניינים סמוכים, המצויים ברדיוס הקרינה. בנוסף, טוען הפורום, הליך הבדיקה של רמת הקרינה אינו מכיל שקיפות ראויה, שכן הוא מבוצע בידי חברות פרטיות שהוסמכו בידי המשרד להגנת הסביבה אולם פעילותן ממומנת בידי חברות הסלולר.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
מענה חשוב לרון מנתניה ולשאר הפורום
חומר למחשבה ! בכל פעם מבלבלים אותנו במושגים אשר בעלי אינטרס כפי הנראה דואגים להפיצם בקירבנו כגון: 1. כמות אנטנות גדולה יותר לכאורה תפחית את הקרינה. אין לכך סוף דור 3 דור 4 וכו'. 2. שבקרינה בלתי מייננת לכאורה אין חשיפה לקרינה. ובכן קרינה בלתי מייננת וההשפעה הוודאית שלה על הרקמות היא חימום. בנוסף מחקרים רבים בודקים האם יש קשר בין חשיפה מוגברת לקרינה הסלולרית לבין עלייה במקרים של מחלת הסרטן, ובמחקרים שונים נצפתה עלייה במקרי הסרטן בבלוטות הרוק, מיתרי הקול ובאיזורי האוזן. בשנת 2008 התפרסמו לראשונה המלצות של משרד הבריאות הישראלי להפחית ככל הניתן בחשיפה לטלפונים סלולריים ובמיוחד עבור ילדים, מתוך עקרון "הזהירות המונעת" ישנו פתרון קלאסי בנוגע להצבת אנטנות סלולריות שאין מיישמים אותו עד היום והוא: התקנה במקומות הגבוהים ביותר שניתן (הרחק ככל שניתן מהציבור הרחב) ו/או על עמודים גבוהים מאוד באיזורים פתוחים אשר אינם מאוכלסים. מדוע לדעתכם אין מיישמים זאת כיוון שמדובר בעלויות גבוהות מאוד לחברות הסלולאר בנוגע לתחזוקה: הן בנזקים אשר עשויים להיווצר ע"י זרים והן בגישה הפיסית לתחזוקה הציוד. הרבה יותר פשוט לחברות הסלולאר לשלם באופן פרטני לבעלי עניין ולהציב את האנטנות במקומות ציבוריים בהם בעלי המבנה מקבלים שכר חודשי הולם !
משה אברהם , ירושלים  |  17.10.10
9.
סוף סוף למישהי איכפת - בהצלחה
אולי החב' הסלולריות סובלות מאותו פגם של מדינת המיקי מאוס שלנו הסברה- אין דבר כזה אם היו מסבירים כי כמות אנטנות קטנות וקרובות יחסית הן בעלות קרינה אפסית ולא מוותרות על קמפיין כולל לשלושתן אולי היה מעט הבדל בתפיסה ובחשיבה של האנשים והיו מבינים - אולי שרק כך צריך להיות ללא אנטנות ענק וקרינה מטורפת וגם אז לא היה צורך בכל החוקים האלה אולי גם היה יכול להתקבל בייתר הבנה מצב שבכל מרחב מסויים יבנו אנטנה ענקים לשיפור הקליטה והשידור אבל בתוך הערים רק אנטנות קטנות ופחות מזיקות הבעיה היא שכל חברה הולכת לבד ולכן גם אין כל השפעה על "ההסברה " שלה
hawk , מרכז  |  17.06.10
7.
עוד ח'כ עלום שם שמחפש כותרת?
פעם ראשונה שאני שומע על ח'כ בשם הזה. כנראה שכדי לצבור פופולאריות ולהוכיח עשיה היא בחרה בנושא שהכי קל להיטפל אליו: ציד המכשפות של המאה ה-21. העלאת המכשפות (סליחה... האנטנות...) על המוקד. במקרה הטוב זה טימטום לשמו. במקרה הרע - זו פגיעה בציבור (הבוחרים...). אנטנה קרובה = המכשיר הנייד (הצמוד לאוזן) משדר חלש והאנטנה משדרת חלש. אנטנה רחוקה = המכשיר הנייד (הצמוד לאוזן) משדר חזק וגם האנטנה משדרת חזק. מאחר והמכשיר הנייד לא יעלם ויותר ויותר שירותי תקשורת ניידים יושקו בשנים הקרובות - האנטנות לא יעלמו. מי שלא ירצה אנטנה ליד הבית - יגלה שאינו מסוגל ליהנות מכל השירותים באופן יעיל ושהסוללה שלו נגמרת מהר מאד.
שחר , חיפה  |  17.06.10
לכל התגובות