אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצת רכישה גדולה ראשונה קרסה בישראל: "רביעיית פלורנטין" צילום: שלום בר טל

קבוצת רכישה גדולה ראשונה קרסה בישראל: "רביעיית פלורנטין"

קבוצת הרכישה תיהפך לפרויקט יזמי רגיל. אדי אביטן יחליף את ליאור רוזן שפורש מהפרויקט. שווי הקרקע נקבע על 130 מיליון שקל. נציגי היזמים: "בנק ישראל מקשה את קבלת ההלוואות לקבוצות הרכישה הגדולות"

20.06.2010, 20:27 | שי פאוזנר

בפעם הראשונה בישראל קרסה קבוצת רכישה גדולה שהיתה אמורה להקים פרויקט מגורים. מדובר בפרויקט "רביעיית פלורנטין" שבמסגרתו אמורים לקום במתחם של 7 דונמים 4 בניינים בני תשע קומות שעיצב האדריכל אילן פיבקו עם כ־250 דירות ושטח מסחרי של כ־1,000 מ"ר.

הפרויקט ממוקם בפינת הרחובות דרך שלמה ואברבאנל בשכונת פלורנטין בדרום תל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי ביום שישי האחרון נחתמה עסקה שלפיה הקבוצה תפורק וכי שלושה מארבעת מארגניה, יוסי תורג'מן ויזמי הנדל"ן מצרפת, האחים יהודה ויעקב גורסד, יחברו לאיש העסקים הצרפתי־יהודי אדי אביטן כדי להיכנס לנעליהם של חברי קבוצת הרכישה ולהקים את הפרויקט במסגרת ייזום סטנדרטית.

בעקבות ההסכם יפרוש מהפרויקט היזם ליאור רוזן שהיה אחד ממובילי הקבוצה. היזמים יפעלו לרכוש את הקרקע, מאחר שהקבוצה לא ניצלה את האופציה לרכישתה שניתנה לה על ידי בעלי הקרקע אבינועם ארליך, משפחת הייזלבק ואליהו ברוך. הקרקע תימכר לפי שווי של כ־130 מיליון שקל.

בשוק הנדל"ן העריכו כי החלטת מארגני הקבוצה לשנות את פורמט העסקה נבעה מכך שהבנקים סירבו לתת להם הלוואות. ל"כלכליסט" נודע כי כ־180 רוכשי דירות כבר שילמו דמי קדימה עבור הדירות שלהם. לקראת החלפת הבעלות על הפרויקט פנו בתקופה האחרונה מארגני קבוצת הרכישה ודיווחו על ההחלטה שלהם לחברים בה, ולמי שהתעניינו ברכישת דירה במסגרתה.

כולם יקבלו התחייבות

על פי ההצעה החדשה שהעבירו היזמים לרוכשים, כל מי שנרשם לקבוצה ושילם דמי קדימה, שעמדו על כ־30% מערך הדירה, יוכל לקבל את כספו בחזרה או להוסיף כ־10% משווי הדירה כדי לרכוש אותה במסגרת החדשה. בכל אופן, כל רוכשי הדירות יקבלו אותן על פי תנאי חוק המכר, ובראשם התחייבות למחיר מדויק ולמועד קבלת הדירה, בניגוד לשיטת קבוצת הרכישה שאיננה מצריכה התחייבות כזו. ההערכה בשוק היא שהדירות יימכרו במחיר שיהיה גבוה בכ־25% לפחות מהמחיר שבו הן הוצעו במקור לקבוצת הרכישה.

עו"ד גיל הירשמן ותמר בן ישראל המייצגים את היזמים מסרו: "מדובר להערכתי בסנונית ראשונה של סירוב בנקים לממן קבוצת רכישה גדולה מאז יצאה ההוראה של בנק ישראל להכביד את התנאים בתחום זה. להערכתי, קרוב מותו של ענף קבוצות הרכישה הגדולות". מתעניינים בהשתתפות בקבוצה סיפרו, "ההחלטה של הבנקים לא היתה קשורה לגודל הקבוצה, אלא לעובדה שחלק מחבריה גילו שעלויות הקמת חלקים של המארגנים הועמסו על רוכשי הדירות. בתגובה מסרה עו"ד בן ישראל, "אין שחר לדברים והם לא עומדים בקנה אחד עם הסכם השיתוף".

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
קבוצת רכישה בבאר שבע
הצטרפתי לקבוצת רכישה בבאר שבע קניתי קרקע במחיר מופקע לא נמצא ליווי בנקאי לפרוייקט וחברי הקבוצה נסחטים על ידי היזם לשלם שקים במזומן ללא שום בטחונות וללא שום מעורבות של בנק הפרוייקט תקוע הכסף שוכב ללא מטרה איו היתר בנייה אחרי 8 חודשים מההצטרפות הראשונית קנינו יחידת דיור ששוויה כ 400 אלף שח במחיר של כ 500 אלף שח ויש חשש שנתבע לשלם עוד כספים היזם מהלך עלי אימה לשלם 300 אלף שח בשקים דחויים על פני שנתיים ללא שום בטחונות וללא שום מעורבות של בנק
אבי , באר שבע  |  21.06.10
21.
תגובה 19 - עצוב אבל צודק.
אם לרגע אחד מסתכלים על שני העשורים האחרונים שמים לב למשהו אחד - יש אך ורק עלייה במחירים. לא התייצבות, לא ירידה, ולא נעליים. הדבר שמרתיח בכל הסיפור הזה שעליית המחירים אינה פרופורציונלית לשכר שעושים בארץ (ושבתכלס אינו משתנה). הרי איפה ההיגיון שבחו"ל (אירופה וארה"ב) דירות/בתים במפרט דומה עולים כמעט חצי מבארץ אבל השכר שם כפול מבישראל? עצוב אבל צודק...
איתי  |  21.06.10
לכל התגובות