אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכים את השוק: זירת הביומד מוכנה כעת לאפסייד משמעותי

מכים את השוק: זירת הביומד מוכנה כעת לאפסייד משמעותי

ההנפקה הקרובה של תעודות סל על מדד הביומד והירידה ברמות הפחד בשווקים מובילות למסקנה שזה הזמן לחזור לזירה

24.06.2010, 08:42 | ליאור וידר

מגזר הביומד נהפך זה מכבר לאחד מענפי היצוא החשובים של ישראל. שוק ההון המקומי הפנים כי הפוטנציאל הגבוה הקיים במגזר זה הופך את ההשקעה בו ללגיטימית לחלוטין ולאטרקטיבית במיוחד. הגופים המוסדיים שמו את החותמת, כאשר החלו לרכוש נתחים הולכים וגדלים מהון החברות ובחלקן הפכו אף לבעלי עניין.

העניין הרב שריכז המגזר אילץ את הנהלת הבורסה לרכז את כל מניותיו תחת קורת גג אחת, ובמרץ השנה הושק מדד הביומד הישראלי. נכון לעכשיו, בטרם העדכון החצי־שנתי מורכב המדד מ־28 מניות, כשהגדולה שבהן היא גיוון אימג'ינג, מפתחת גלולת המצלמה, הנסחרת לפי שווי של כ־2 מיליארד שקל והקטנה היא נסווקס, העוסקת בשיפור חיסונים ונסחרת בשווי של כ־40 מיליון שקל.

מיום השקתו ועד כה ירד המדד בכ־13%, ירידה ההופכת את מדד הביומד ואת המניות החברות בו לאטרקטיביים, ולהערכתי בתקופה הקרובה הם יוסיפו לערכם אחוזים רבים.

נציין שתי סיבות עיקריות לכך. אחת נובעת מההנחה שהירידות החדות שפקדו את חברות המדד הושפעו מהסנטימנט השלילי שפקד לאחרונה את השווקים, בעקבותהמשבר גוש היורו. אלא שבעסקיהן של רבות מחברות הביומד דווקא חל שיפור, והן התקדמו בניסויים. רגיעת השווקים עשויה להשיב אליהן כספים רבים.

הסיבה השניה לאפסייד הצפוי היא הנפקתן הצפויה בחודשים הקרובים של תעודות הסל על מדד הביומד. הנפקה כזו לא רק שתחייב את התעודות להתכסות על המדד ולרכוש את המניות שמרכיבות אותו, אלא גם תניע את הגופים המוסדיים להקדים ולרכוש את המניות, עוד בטרם הנפקת תעודות הסל. זאת כדי ליהנות מעליות השערים הצפויות בעת הזרמות הביקושים לצורך הכיסוי.

שתי סיבות אלה, ביחד ולחוד, מביאות אותי למסקנה כי מדד הביומד נמצא כרגע ברמת קנייה וצפוי לעלות ב־20% לפחות בחודשים הקרובים. עם זאת, חשוב להבדיל בין החברות. יש העוסקות במכשור רפואי, אחרות בתרופות, ויש חברות שהן למעשה חממות המאגדות מספר רב של חברות.

כמו כן חברות הנמצאות בשלבי פיתוח ראשוניים יתומחרו בצורה שונה מכאלה הממתינות לאישור מינהל התרופות האמריקאי (FDA). שונות זו מחייבת השקעה בביומד לאחר Stock Picking יסודי ולא כבמקשה אחת. נציג שלוש מניות שלדעתנו צפויות להכות את השוק.

כת"ב: פוטנציאל גבוה

חברת הביומד השנייה בגודלה בבורסה, כלל תעשיות ביוטכנולוגיות(כת"ב), השיגה מתחילת השנה תשואה של כ־36%. משקלה במדד הביומד הוא כ־8.5% ובעלות העניין העיקריות בה הן כלל תעשיות (61%) וטבע (15%). אחזקתה העיקרית (89%) של כת"ב היא אנדרומדה, המצויה בניסוי שלב שלישי לפיתוח מוצר ה־DiaPep277 לטיפול בסוכרת נעורים 1. השבוע פורסם כי כת"ב תשקיע עם חברת טבע 17.5 מיליון דולר באנדרומדה לפי שווי של 170 מיליון דולר, לצורך מימון המשך הניסוי.

כת"ב מחזיקה גם 55% במדיוונד, המצויה אף היא בניסוי שלב שלישי, שהוכיח כי תרופת החברה מהווה תחליף לניתוח הסרת רקמה שנכוותה. עוד מחזיקה כת"ב בדי פארם, ביוקנסלו אפוסנס. האחרונה הונפקה בתחילת החודש לפי שווי שוק של כ־900 מיליון שקל. להערכתי, הפורטפוליו של כת"ב עמוס בחברות מבטיחות, אשר הפוטנציאל להצפת ערך מצדן בשנה הקרובה גבוה במיוחד.

די מדיקל: בקרוב בנאסד"ק

 

אחזקתה העיקרית של די מדיקל (93%) היא נילימדיקס, העוסקת בפיתוח משאבות אינסולין לטיפול בסוכרת. משאבות אלו אינן מכילות מנוע ולכן עלויות ייצורן נמוכות משמעותית לעומת מתחרותיהן. השבוע דיווחה החברה כי חתמה על הסכם עם UPG הסינית, שבמסגרתו סוכם על ייצור משאבות חד־פעמיות אשר יושקו בתחילת 2011. כמו כן נסגר הסכם הפצה בלעדי באיטליה.

מהלך נוסף בוצע בארה"ב, כאשר החברה הגישה לאחרונה בקשה לרישום וטיוטת תשקיף ל־SEC (רשות ני"ע האמריקאית) לקראת הנפקה. מטיוטת התשקיף עולה כי החברה מתכוונת לחדור למדינות ה־BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין) וכן למקסיקו ולאירופה בעזרת ניצול יתרונה היחסי של עלויות ייצור נמוכות.

לדעתי, הנפקה בארה"ב תתבצע בהצלחה בשבועות הקרובים סביב שווי של 80 מיליון דולר לפני הכסף - אשר יגלם אפסייד של כ־50% על מחירה הנוכחי. יכולתה לנגוס בנתח השוק של מתחרותיה, בשילוב עם הכסף הרב שייכנס לקופתה וחשיפתה לשוק האמריקאי צפויים להציף ערך נוסף ולאפשר לה להמשיך ולהתרחב.

בריינסוויי: מחכים ל־FDA

בריינסוויי עוסקת במו"פ של מכשיר רפואי (deep TMS) לטיפול לא פולשני בדיכאון ובהפרעות נפוצות בתפקוד המוח, בעזרת קסדה המולבשת על ראש המטופל.

בסוף 2008 קיבלה החברה אישור מה־FDA לביצוע ניסוי רב־מרכזי שיסתיים במרץ־יוני 2011. את אישור ה־CE, המתיר שיווק באירופה, קיבלה החברה כבר לפני כמה חודשים לצורך טיפול בדיכאון, במאניה־דיפרסיה ובסכיזופרניה. לאחרונה נרשמו הכנסות לא מהותיות ממכירות הקסדה באיטליה. קבלת אישור ה־FDA תפתח בפני החברה את השוק האמריקאי ולדעתי נתבשר בקרוב על הסכם שיווק רחב באירופה, שיוכל להזניק את המניה.

הכותב הוא מנהל השקעות ראשי באימפקט ניהול תיקי השקעות. אין מדובר בהמלצה או ייעוץ השקעות

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
נכון, ויש עוד כמה משתנים שצריך לקחת בחשבון;
1. עליה של כ-14% ביצוא מדעי החיים ברבעון הראשון לכ-1.7 מיליארד דולר 2. שינוי תהליכי הרגולציה במדינות ה BRIC ובראשן ברזיל 3. הקמת קרן ממשלתית מטעם משרד האוצר שנועדה לתמוך בתעשיית הביוטק (אם כי הדעות חלוקות בנושא הנ"ל) 4. השקעה כספית נרחבת וגדלה של המדען הראשי בתעשיות המדען הראשי (176 מיליון מינואר עד אפריל)
מיכל  |  25.06.10
6.
נכון, ויש עוד כמה משתנים שצריך לקחת בחשבון;
1. עליה של כ-14% ביצוא מדעי החיים ברבעון הראשון לכ-1.7 מיליארד דולר 2. שינוי תהליכי הרגולציה במדינות ה BRIC ובראשן ברזיל 3. הקמת קרן ממשלתית מטעם משרד האוצר שנועדה לתמוך בתעשיית הביוטק (אם כי הדעות חלוקות בנושא הנ"ל) 4. השקעה כספית נרחבת וגדלה של המדען הראשי בתעשיות המדען הראשי (176 מיליון מינואר עד אפריל)
מיכל  |  25.06.10
לכל התגובות