אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות הסיעוד נאבקות נגד הניסוי של ביטוח לאומי צילום: shutterstock

חברות הסיעוד נאבקות נגד הניסוי של ביטוח לאומי

הניסוי יאפשר לקשישים להעסיק מטפלים ללא תיווך. כיום מועסקים כ־77 אלף מטפלים ומטפלות, דרך כ־130 חברות ועמותות שירותי סיעוד

24.06.2010, 14:36 | מיקי פלד

גם תומכי השינוי בחוק שאפשר את ניסוי הגמלה בכסף התפלאו מהזריזות שבה אושרה ההצעה בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת - בתוך שבועות ספורים. הצעת החוק היתה יוזמה של ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) והיא נתמכה על ידי יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ (ליכוד).

כיום מועסקים באמצעות הגמלה בעין כ־77 אלף מטפלים ומטפלות, דרך כ־130 חברות ועמותות שירותי סיעוד. מדובר במיליונים של שקלים, המגיעים מקשישים התלויים בחברות הסיעוד באופן כמעט מוחלט.

עם זאת, ההתנגדות לא היתה רק של בעלי החברות שעשויים לאבד ממון רב בשל השינוי, אלא גם של ארגונים שאינם חשודים בחוסר אובייקטיביות, כגון איגוד העובדים הסוציאליים, הסתדרות הגמלאים ומרכז השלטון המקומי. אלו הביעו חשש כי קשישים רבים לא יהיו מסוגלים להתמודד עם ההשלכות של להיות המעסיק הבלעדי של העובד הזר, ובמקרים מסוימים הטיפול בהם אף עלול להידרדר בשל חוסר אכפתיות או מסוגלות של בני משפחה.

נציגי הביטוח הלאומי הצליחו לשכנע את חברי הכנסת לתמוך בשינוי בקלות יחסית. בין השאר נרמז על ידי תומכי הניסוי כי חברות הסיעוד משמשות כמתווך לא הכרחי של הגמלה, ו"גוזרות קופון" על חשבון העובדים והקשישים. בביטוח הלאומי התעקשו כי מבדיקות שערכו עלה כי הקשישים שבחרו בגמלה בכסף מרוצים ומטופלים היטב. חברות הסיעוד עוד לא אמרו את המילה האחרונה, ומפעילות לחץ רב על שר הרווחה יצחק הרצוג שלא יאשר את המשך הניסוי, שיפגע, לדבריהן, בעתידו ובחשיבותו של חוק הסיעוד.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
תגובה ל- 4, כ-עו"ס אין לך מושג איך הנושא הזה עובד
משפחה /שמעסיקה עובד זר צריכה בכל מקרה לנהל את הכל לבד מכיוון שהסכום שמתקבל מביטוח לאומי מכסה חלק קטן ממשכורת העובד, חברות הסיעוד גוזרות קופון ולוקחות חלק מהכסף , כך קורה שאני משלם 500 ש"ח לחודש עבור כלום במקום להשתמש בכסף לטובת הקשיש.
19.07.10
5.
העסקת עובד לא דרך חברת כוח אדם
הגיע הזמן במשך שנים עושקות חברות כוח האדם את הקשישים המקבלים קיצבה מהביטוח הלאומי ונאלצות לשלם דמי כופר לחברות כטח האדם שלא עושות דבר מלבד לגזור את הקופון ששוה כסף רב לקשישים שצריכים אותו. אז סוף סוף קם רובינהוד לקשישים שיעצור את הגזל . הלוביסטים של חברות כוח האדם עובדים קשה היום כדי להחזיר לעצמם כסף קל זה לרוב הזקנים במדית ישראל אין את הכסף לממן את חברות כוח האדם.
אתי בוסקילה , בית שמש  |  26.06.10
4.
חברות הסיעוד נאבקות בניסוי
כעו"ס של שנים רבות בעבודה עם זקנה כסף הוא הפתרון הכי קל והכי לא נכון. במצב הכלכלי של היום ובמצוקות הקשות של העסקת עובדים לא נלקחו לצערי בחשבון המודעות של העובדים הזרים לזכויותיהם ואי ההתמצאות של המשפחות בחוקי העבודה כך שהמעסיק -הקשיש או המשפחה צריכים לנהל כחברת ניהול את משכורתו של העובד. אם המשפחה מקבלת את הכסף היא צריכה לצרוך את השירותים בעצמה. נראה לכם שמשפחה תוציא 125 ש"ח ליום עבור יום במרכז יום?נראה לכם שמשפחה תצרוך חיתולים בעלויות אדירות כשעד היום הם נהנו משעות סיעוד ולא הוציאו מכיסם? איזה וכמה בדיקות ניתן לעשות למשפחה שלוקחת הכסף ותנסה להוזיל עלויות בכך שבכוונה טובה אבל שהכסף אצלה תתן את הטיפול הנכון. עדיין גמלה בעין מבטיחה שירותים ,פיקוח ובקרה נכונה מאשר גמלת כסף.
עו,ס ותיקה , מרכז  |  25.06.10
לכל התגובות