אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עקיבא מוזס: "המשבר האירופי לא מורגש בכיל" צילום: אוראל כהן

עקיבא מוזס: "המשבר האירופי לא מורגש בכיל"

צחי סולטן בפאנל הנפקות בכנס החברות הציבוריות: "אני רואה עוד 2 חברות גדולות מתחום הביומד או הטכנולוגיה שינפיקו בתקופה הקרובה"

28.06.2010, 09:42 | שהם לוי

"המשבר האירופי כלל לא מורגש בכיל". כך אמר היום (ב') עקיבא מוזס, מנכ"ל כיל ויו"ר איגוד החברות הציבוריות, בכנס החברות הציבוריות הנערך היום. מוזס הוסיף כי "עשרות חברות ביטלו מתחילת השנה תוכניות לגיוס כספים בבורסה בגלל המשבר באירופה".

עוד אמר מוזס כי "בעשור האחרון הפך ההון לגורם מרכזי בגיוס חוב כשמשקלם של הבנקים ירד בצורה בולטת ל-50% ב-2007 - עוד לפני המשבר האחרון".

בפאנל ההנפקות בכנס מנכ"ל לאומי פרטנרס חתמים, עופר גרינבאום, אמר כי "חברות שיוצאות מהבורסה זה אנשים רצו להיכנס לבורסה כדי לעשות סיבוב והבורסה לא מתאימה להם". על מכירת מניות פז אמר כי "בנק לאומי החליט למכור את מניות פז בטווח מאוד קצר וזה מעיד על הנזילות של הבורסה".

עוד הוסיף גרינבאום כי "הבורסה מתאימה לחברות שכבר צמחו ולא לחברות שמבשילות". צחי סולטן אמר בתגובה לכך כי "בתחום הטכנולוגיה והביו יש חברות שהן בסדר גודל גדול מאוד כמו אפוסנס - ההנפקה שלה תיתן ביטחון לחברות ששווי השוק שלהן הוא 200 מיליון דולר וצפונה. אני רואה עוד 2 חברות גדולות מתחום הביומד או הטכנולוגיה שינפיקו בתקופה הקרובה".

"רמות המינוף עדיין גבוהות"

דורית סלינגר, מנכ"ל S&P מעלות, אמרה כי "אנו רואים ניצנים של שיפור מסוים באיכויות אשראי של חברות בישראל, אך יחד עם זאת לא מחזירים אלא ממחזרים - רמות המינוף של החברות עדיין גבוהות".

"גם בעיתות משבר כלכלי דירוגים היו והינם מנבאים סבירים של חדלות הפירעון היחסית של אשראי. אשראי בדירוג גבוה יותר חווה בדרך כלל שיעורי חדלות פירעון נמוכים יותר. עובדה זו תקפה לשלושת תקופות המשבר שבחנו - השנים 1991, 2001 ו-2009, והיא נכונה בכל הסקטורים, לרבות איגוח ולמעט איגוח הקשור לדיור בארה"ב".

סלינגר התייחסה לשנים הבאות ואמרה כי "הצפי הוא התמודדות עם אתגר של צרכי מחזור גבוהים הן בישראל והן בעולם, ובעיקר של רמת הדירוג הספקולטיבי - גירעונות פיסקאליים גבוהים של מדינות, משבר בצורת שורש והתאוששות הדרגתית ומתונה, מעבר מעודף ביקוש לאג"ח של בנקים מרכזיים ומשקיעים שונים לעודף היצע של אג"ח הן של מדינות והן של חברות".

תגיות