אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצלחה לבריינסוויי בניסוי קליני בחולי דיכאון דרך מכשיר ה-DEEP TMS צילום: shutterstock

הצלחה לבריינסוויי בניסוי קליני בחולי דיכאון דרך מכשיר ה-DEEP TMS

החולים לא לקו בתופעות לוואי אך גם לא הייתה קבוצת ביקורת לניסוי. במקביל החברה מבצעת ניסויים בארה"ב הכוללים קבוצת ביקורת

28.06.2010, 15:06 | עומר ענבר
בריינסוויידיווחה היום (ב') כי סיימה בהצלחה ניסוי קליני לטיפול בחולי דיכאון במכשיר ה-DEEP TMS. הניסוי בוצע ב-30 מטופלים, והיווה ניסוי תחזוקתי: החולים קיבלו את הטיפול תחילה 4 שבועות, 5 פעמים בשבוע. לאחר מכן התחיל ניסוי אחזקתי זה לתקופה של חצי שנה בו טופלו החולים פעמיים בשבוע ולאחר מכן פעם בשבוע. עם זאת, לא היה קבוצת ביקורת לניסוי כך שלא ניתן להסיק מסקנות לגבי מובהקות סטטיסטית על קבוצת המטופלים.

בניסוי הוכח כי החולים מגיבים באותה הצורה לטיפול תחזוקתי כפי שהגיבו לטיפול הראשוני וכי ההתקדמות בטיפול נשמרת. בניסוי לא נצפו תופעות לווי משמעותיות והטיפול נסבל בצורה טובה. ניסוי זה בוצע ללא קבוצת ביקורת, בימים אלו מבצעת החברה ניסוי רב מרכזי בחולי דיכאון בארה"ב, ישראל, אירופה, קנדה, הכולל קבוצת ביקורת מלאה.

עוזי סופר, מנכ"ל חברת בריינסוויי ציין "אנו שמחים על התוצאות המרשימות והטובות האלה, אנו שמחים שהמטופלים שלנו שמגיעים לשיפור משמעותי לאחר הטיפול מצליחים לשמר את השיפור לאורך זמן".

ד"ר אברהם צנגן, יועץ מדעי של בריינסוויי הוסיף "התוצאות מרשימות מאוד. עם זאת, השאלה אם יש צורך בטיפול תחזוקה, עדיין לא נפתרה במלואה שכן, יתכן ואין צורך בטיפול תחזוקה של פעם - פעמיים בשבוע על מנת להגיע לתוצאות טובות אלו. בכל אופן, הוכחנו בניסוי שגם ירידה לטיפול תחזוקה של פעם בשבוע מספיקה בכדי לשמר את האפקט האנטי דיכאוני לתקופה ארוכה. נוכל בעקיפין לענות על שאלה זו על סמך ניתוח מאוחר של תוצאות הניסוי הרב מרכזי".

תגיות