אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות הרפורמה בוול סטריט: בעלי המניות יורשו למנות מועמדים למועצת המנהלים צילום: בלומברג

בעקבות הרפורמה בוול סטריט: בעלי המניות יורשו למנות מועמדים למועצת המנהלים

רשות ני"ע בארה"ב מקדמת יוזמה שלפיה משקיעים המחזיקים ב־1% בלבד ממניות חברה יציגו מועמדים מטעמם לדירקטוריון

29.06.2010, 08:49 | סוכנויות הידיעות

הרפורמהבמגזר הפיננסי שיוזם הממשל האמריקאי תקנה לבעלי המניות יותר השפעה בהליכי בחירת דירקטורים למועצת המנהלים של חברות, כך דיווח "הוול סטריט ג'ורנל". העיתון מציין כי יוזמת הממשל, הנידונה כעת בוועדה מיוחדת של הקונגרס האמריקאי, מבוססת על הצעה שהציגה לפני כשנה רשות ני"ע האמריקאית (SEC). על פי ההצעה, בעלי מניות יהיו זכאים למנות מועמדים מטעמם לדירקטוריון באמצעות הליך הצבעה המתקיים באסיפות החברה.

היוזמה נתקלה, עם זאת, בהתנגדותם של איגודים עסקיים הפועלים, בסיועם של לוביסטים, לצמצום השפעת משקיעים על חדרי הישיבות. לשכת הסחר של ארה"ב, הארגון הפרו־עסקי הגדול במדינה, איימה להגיש תביעה נגד ה־SEC בטענה כי היא נעדרת סמכות חוקית לקבוע את הכללים החלים על מינויים של דירקטורים באופן המוצע. אולם ה"ג'ורנל" מדגיש כי הצעת החוק של הממשל מציינת מפורשות כי ה־SEC הוא הגוף שיקבל את סמכויות הסדרת הנושא.

יו"ר ה־SEC מארי שפירו הצהירה אף היא כי הסוכנות בראשותה מוסמכת לפעול כדי ליישם את השינויים הנדרשים. בסוכנות עדיין עמלים על גיבוש הנוסח הסופי של היוזמה. נציגי חברות הצהירו שבכוונתם לפעול לצמצום היקף הרפורמה עד מועד ההצבעה לאישור הנוסח הסופי האמורה להתקיים בסתיו הקרוב. איגוד ה־The Business Roundtable, אשר בין חבריו נמנים מנכ"לי כמה מהחברות הגדולות בארה"ב, הודיע בשבוע שעבר כי ידרוש מה־SEC להגביל את זכות מינוי המועמדים לדירקטוריון לבעלי המניות שאחזקתם לא פחתה מ־5% במשך השנתיים הקודמות להצבעה. "אנו נמשיך לפעול בכל הכוח", אמר אלכסנדר קאטלר, מנכ"ל חברת איטון קורפ, יצרנית מוצרי חשמל ביתיים. במקביל, ארגון המשקיעים המוסדיים האמריקאי - המאגד את קרנות הפנסיה הגדולות - קורא לקבע את רף האחזקה המינימלי הנדרש על 3%.

ה־SEC מעוניינת כי זכות ההצבעה תחול על משקיעים בחברות בעלות שווי שוק העולה על 700 מיליון דולר המחזיקות ב־1% ממניות החברה. משקיעים בחברות בגודל בינוני יהיו זכאים למנות מועמד, אם ברשותם 3% ממניות החברה. בחברות קטנות יוצב הרף, על פי ההצעה המקורית, על 5% מסך המניות. "הג'ורנל" מציין כי רשות ני"ע שוקלת, עם זאת, לבטל את הבידול המבוסס על גודל החברה ולקבוע רף אחזקות אחיד שיחול על כל המקרים, כך לדברי גורם הבקיא בנושא.

גורמים בשוק ההון האמריקאי אף העריכו כי איגודים פרו־עסקיים אכן ינקטו הליכים משפטיים נגד היוזמה. סגן נשיא לשכת הסחר טום קוואדמן הצהיר לאחרונה כי פנייה בנושא לבית משפט בנושא היא "אפשרית". לדבריו, על הנושא להיות מוסדר במסגרת חקיקה מדינתית וכי יש לחייב את המועמדים של בעלי המניות לדווח על כישוריהם ומידת התאמתם לוועדה מיוחדת של הדירקטוריון שבו הם מיעודים לכהן.

תגיות