אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נתניהו: בתוך כשנתיים נרשת את ישראל בסיבים אופטיים לאינטרנט מהיר צילום: אורי פורת

נתניהו: בתוך כשנתיים נרשת את ישראל בסיבים אופטיים לאינטרנט מהיר

ראש הממשלה אמר את הדברים בסיום הפיילוט של חברת החשמל בקריית שמונה, שם חוברו כ-150 בתי אב לתשתית סיבים אופטיים שסיפקה להם מהירות גלישה של עד 100 מגה-ביט לשנייה

29.06.2010, 11:45 | ליאור גוטמן וגילעד נס

כניסתה של חברת החשמל לתחום תשתית האינטרנט המהיר תביא ל"חיסול הפרדוקס שישראל מייצאת טכנולוגיה אבל לא מסוגלת ליישם אותו עבור אזרחיה". כך הצהיר היום (ג') ראש הממשלה נתניהו בקריית שמונה, שם הסתיים רשמית הפיילוט של חברת החשמל, שחיברה כ-150 בתים לתשתית סיבים אופטית בטכנולוגיית FTTH

( Fiber To The Home).

 

למרות שעל פי הערכות חברת החשמל פריסת התשתית לשאר המדינה תסתיים בתוך 4 עד 5 שנים, נתניהו אמר כי בכוונתו "לרשת את ישראל בתוך כ-24 חודש". לדבריו, כניסתה של חברת החשמל לתחום תעודד את התחרות בתחום התקשורת. "נתתי את ברכתי למהלך, ומצפון תפתח הטובה", אמר נתניהו.

"יש רק דבר אחד מהיר יותר ממהירות האינטרנט של חברת החשמל וזו התשובה החיובית שנתתי לשר התקשורת אם ניתן לתת לחברת החשמל לקיים את הפיילוט", סיפר נתניהו. שר התשתיות עוזי לנדאו, שנכח אף הוא באירוע, אמר כי פריסה ארצית תוריד את מחירי הגלישה ותביא את בשורת האינטרנט לשכבות החלשות במדינה. "את יכולותיה של חברת החשמל בתחום הזה ניתן לייצא גם לחו"ל", סיכם לנדאו.

במסגרת הפיילוט סיפקה חברת החשמל לכ-150 בתי אב בקריית שמונה מהירות גלישה של עד 100 מגה-ביט לשנייה - פי 40 עד 50 ממהירות הגלישה הממוצעת בישראל. עם זאת, כניסתה של חברת החשמל כספק אינטרנט מותנית בקבלת רישיון קבוע ממשרד התקשורת. בחברת החשמל ירחיבו במהלך השנה הקרובה את הניסוי לערים אחרות, מה שעשוי להוביל לקבלת רישיון כזה.

"בישראל קיימים המוחות הטובים בעולם - אבל אנחנו לא מסוגלים ליישם את הפוטנציאל שלהם כאן. אין ספק שההשפעה של הפעלת אינטרנט מהיר על המדינה והכלכלה תהיה דרמטית. תארו לעצמכם מרכז רפואי שיוכל לקבל ולפענח בתוך דקות בדיקות של פציינט שממוקם מאות קילומטרים ממנו", אמר שר התקשורת משה כחלון באירוע.

"הצלחת הניסוי בקריית שמונה מדגימה את הפוטנציאל האדיר במיצוי יכולתה של החברה", אמר מנכ"ל חברת החשמל עמוס לסקר. "אנחנו מסוגלים להגיע לחזית הטכנולוגיה לא רק בתחום האנרגיה אלא גם בתחום הטלקום, ולא ירחק היום שנוכל לשלוט ברשת החשמל בבית מרחוק באמצעות רשת תקשורת מהירה". עם זאת, לסקר פנה לרה"מ ולשר התשתיות והסביר שחברת החשמל עדיין לא השיגה את איתנותה הפיננסית, מה שיקשה עליה, על הממשלה ועל ועד העובדים להוביל שינוי ארגוני והתפתחות טכנולוגית.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
ל-13
לפי הידע שלך אתה בטוח מבין שהן מוכרות לך אינטרנט במהירות של עד 10 מגה, כאשר אתה יכול לנצל את רוחב הפס הזה בצורה מקסימלית רק כשאתה מוריד קובץ אחד- את קובץ בדיקת המהירות באתר של הספקית שלך. עם זאת, בהתייחס למחיר שהספקית משלמת על רוחב הפס, אנחנו בעצם משלמים על רוחב פס מאוד יקר ובתמורה משתמשים בו בצורה שיתופית עם שאר הלקוחות ורק בלילה במקרה הטוב, מגיעים לניצול מקסימלי שלו. בכל אופן, פורסם לאחרונה כי איש עסקים ישראלי מתכוון לחבר כבל נוסף אל שדרת האינטרנט בעלות של 150M$, נקווה שזה ישפר את מהירות הגלישה ויוריד את העלויות.
אבי  |  30.06.10
13.
אשליית העזרה לפריפריה
לא רוחב פס ולא כביש מהיר (6) יעזרו לפריפריה. קודם צריך לשפר את רמת החינוך ולסייע בתחום (קורסי העשרה וחיזוק) !!! עם השפור הנ"ל יגיעו גם תושבי קבע בעלי אמצעים, מפעלים שיוכלו לנצל את הפוטנציאל... אבל, קשה לעשות כותרות עם עבודה ארוכת טווח.והפוליטיקאים שלנו חיים את הרגע, חבל. אז עובדים בשיטת "לחם ושעשועים".
משה , חיפה  |  29.06.10
12.
10 על מה אתה מדבר? זה סיב אופטי הביתה . הסיבים המהירים היום עובדים ב 640Gbps
וזה גיגהביט לשניה לא מגה. אפשר לעבוד גם 10גיגה בלי WDM. אנשים לא צריכים חיבור כזה מהיר לאינטרנט. גם ככה כל מה שספקי התשתית והאינטרנט מוכרים לנו זה "צינור". אתה מקבל צינור של 100 מגה במידה ויש רוחב פס של 100 מגה פנוי. ובתנאים הקיימים אני מבטיח לך שאין. יש כבל אחד לחו"ל והמחיר של רוחב פס עליו יקר מאוד( 200 דולר לmbps בערך). אז איך זה שספקיות אינטרנט מוכרות לכולם 10 מגה ב 70-80 שקל לחודש?
מישהו , ישראל  |  29.06.10
לכל התגובות