אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת החוקה אישרה: יוקם בית משפט כלכלי; הנשיאה - כנראה ורדה אלשיך צילום: עמית שעל

ועדת החוקה אישרה: יוקם בית משפט כלכלי; הנשיאה - כנראה ורדה אלשיך

הצעת החוק תועבר בקרוב להצבעה בקריאה שנייה ושלישית בכנסת. נשיאת העליון ביניש תומכת ביוזמה, לעומתה, לשכת עורכי הדין הודיעה כי היא מתנגדת להצעת החוק להקמת בית משפט כלכלי

05.07.2010, 11:47 | איתי הר אור

ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת אישרה היום את הצעת החוק להקמת בית משפט כלכלי בישראל. הצעת החוק תועבר בקרוב להצבעה בקריאה שנייה ושלישית בכנסת.

נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, התבטאה בעבר בעד הקמת בית המשפט הכלכלי, באומרה כי היום דרושה יותר התמקצעות, וכי "העולם העשיר של המשפט מצדיק התמקצעות". לעומתה, לשכת עורכי הדין הודיעה כי היא מתנגדת להצעת החוק להקמת בית משפט כלכלי - כך עלה מנייר עמדה שהוגש לקראת הדיון בוועדת חוקה חוק ומשפט בכנסת.

בנייר העמדה נכתב כי ההתנגדות מתייחסת באופן כללי אך גם באופן פרטני לאופן זכות הערעור על החלטות כמצוין בהצעת החוק. כמו כן מתנגדת הלשכה להצעה להקים את המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב בלבד.

הצעת החוק מבוססת על המלצות ועדת גושן מ-2006. היא קיבלה את תמיכתם של נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש; שר המשפטים, פרופ' יעקב נאמן; היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, מני מזוז; ומנהל בתי המשפט, השופט משה גל.

לפי ההצעה, כתבי אישום שיכללו עבירות ני"ע יידונו בבית המשפט הכלכלי, כמו גם מרבית התיקים האזרחיים בתחום דיני חברות ודיני ניירות ערך לרבות תביעות ייצוגיות (לא כולל דיני חדלות הפירעון). המחלקה תדון גם בעתירות מינהליות נגד החלטות רשות ני"ע, הבורסה והחלטות רשם החברות וכן בערעורים על החלטות ועדת משמעת לפי חוק הייעוץ.

אלשיך תמונה לנשיאה?

 

למרות שהשופטים בבית המשפט הכלכלי טרם מונו והליך בחירת השופטים עדיין לא החל, ההערכות הן כי סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, תמונה לנשיאת בית המשפט הכלכלי. הליך בחירת השופטים לבית המשפט ייארך עוד זמן רב, וטרם נקבע המנגנון לבחירת שופטים אלה. לוח הזמנים לאישור הצעת החוק בקריאה שנייה ושלישית בכנסת ובחירת השופטים תואם את קצב התקדמות החקירה בכמה פרשות כלכליות מרכזיות בישראל, בהן פרשת פסגות, ולא מן הנמנע כי פרשה זו תידון בבית המשפט הכלכלי לכשיוקם ויחל לפעול.

מהנהלת בתי המשפט נמסר: "לכשיאושר החוק, הסמכות נתונה לנשיא בית המשפט המחוזי בהתייעצות עם נשיא בית המשפט העליון, שטרם נדרשו לנושא. העלאת שמות בשלב זה היא ספקולציה בלבד. טרם גובש מנגנון לבחירת שופטים בנושא".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
התנגדות הלשכה
הקמתו של בית משפט לענייני מסחר הוא כורח המציאות. חיוני כי השופטים ידעו על מה מדובר ואנו עורכי הדין לא נדרש בכל פעם ובפני כל שופט/ת להמציא את הגלגל . הגיע העת שהכל ידברו באותה שפה ודיי יהיה בציון שם הלכה שנפסקה כדי שהכל ידעו במה מדובר. אך דומה כי הלשכה בוחרת לתמיד להתנגד כאשר משהו הוא לטובת אזרחי המדינה ולהסכים כאשר משהו הוא לרעת אזרחי המדינה. על כך נכתב שיר הילדים בביצועו של עוזי חיטמן : במדינת הגמדים רעש המולה ....
עו"ד נפתלי גור אריה , תל אביב  |  11.07.10
9.
דווקא רעיון מצויין
ל- 7 אכן יש אמת בדבריך, אבל זה פחות או יותר המצב הקיים בארץ היום, הרי ישנם מספר שופטים המתמחים בנישות מסויימות ובד"כ התיקים באותם תחומים מנותבים אליהם. ואולם בכדי ליצור מומחיות שיפוטית טובה ואף לשם הורדת העומס מבתי המשפט, נראה שבביהמ"ש המומחה לתחום ספציפי התיקים ינוהלו באופן איכותי ובקצב מהיר. כבוד סגנית הנשיאה אלשיך הינה אחת הדמויות הבולטות במומחיותם בתחום, והמחשבה שהיא תעמוד בראש הגוף הנ"ל מחזקת את התחושה שיהיה זה גוף שיפוטי מקצועני ויעיל. הדבר היחיד שמפריע לי זה שהכוונה היא להקים את הגוף בתל-אביב, אני חושב שלמרות שרוב העסקים בארץ מתנהלים בת"א, הדבר עדיין לא מצדיק את הפיכת ת"א למעין מדינה עצמאית, וכל גוף ציבורי שאינו מסונף ראוי שמקום מושבו יהיה בבירה ירושלים!!!
אבירם , מרכז  |  06.07.10
לכל התגובות