אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עמיר פרץ: "שר האוצר מנסה להלך עלינו אימים" צילום: ערן יופי הכהן

עמיר פרץ: "שר האוצר מנסה להלך עלינו אימים"

בתום דיון סוער דחתה הכנסת את הצעת החוק להעלאת שכר המינימום ל-4,600 שקל לחודש. ההצעה הביאה לעימות בין שטייניץ ופרץ אשר קרא: "עדיף להיות פופוליסט למען תושבי ישראל משפוט של בעלי ההון"

07.07.2010, 13:56 | תומר אביטל

בתום דיון סוער במיוחד דחתה הכנסת את הצעת החוק להעלאת שכר המינימום ב-750 שקל ל-4,600 שקל לחודש. כ-57 ח"כים הצביעו נגד החוק, לעומת 34 שהצביעו בעד.

יו"ר סיעת העבודה, אהוד ברק, ושאר שרי העבודה הצביעו נגד החוק. גם שרי ש"ס והליכוד התנגדו להעלאת שכר המינימום. שלי יחימוביץ', חיים כץ ואיתן כבל הצביעו בעד, וכרמל שאמה נעדר מההצבעה.

ח"כ עמיר פרץ, יוזם החוק, העלה את החוק להצבעה ללא תמיכה קואליציונית לאחר שבתחילת השבוע הצליח לגייס שר האוצר רוב בממשלה להתנגדות להצעה.

לפני ההצבעה, נשא פרץ נאום מלא תוכחה ואמר כי "לצערי הרב בא שר האוצר ומנסה להלך עלינו אימים. הוא אומר שיהיה משבר במשק, ואבטלה. אבל כל הדברים הללו נאמרו קודם, והניסיון הראה שב-2006 העלינו את שכר המינימום ב 600 שקל, ולא רק שלא היתה אבטלה, אלא צמיחה. אותם חלשים משתמשים בכספם בארץ ולא בחו"ל. כל שקל נוסף שהם מרוויחים נשאר במדינת ישראל".

פרץ פנה לשר האוצר והרים את קולו "קראת לנו פופוליסטים? אתה פחדן, שמפחד מהעסקים בישראל. אתה מפחד להתמודד איתם. עדיף להיות פופוליסט למען תושבי ישראל מאשר שפוט של בעלי ההון. ניסיתי לחקור על מס הכנסה שלילי. המורכבות של העניין מדהימה".

פרץ גם לא חסך ביקורת משאר שרי העבודה. "מה עם בוז'י, ברוורמן? שרוצים להנהיג את התנועה?" התלונן, "הצבעתכם היום היא חיסול מוחלט של היכולת שלכם להשפיע. מה יקרה? ממה אתם מפחדים? יפטרו אתכם?".

שטייניץ ענה לפרץ כי "תמיד קל להפגין אומץ באופוזיציה". לדבריו "לפני 3 שנים לא היה משבר ולמרות זאת פרץ לא דרש אז את עליית שכר המינימום. מי שמצביע בעד הצעת החוק, מצביע בעד הגברת האבטלה ויגרום לפגיעה בעובדים". השר צוטט את עמדת בנק ישראל כי עלייה בשכר המינימום תוביל לפיטורים".

בשבועות האחרונים נלחם שר האוצר להפלת החוק לאחר שוועדת שרים לענייני חקיקה דווקא הביעה בו תמיכה. מן הצד השני של המתרס, פרץ וח"כ חיים כץ ניסו להפעיל לחץ על השרים לתמוך בו.

לבסוף שר האוצר, בגיבוי ראש הממשלה ונגיד בנק ישראל, הצליח להסיר את תמיכת הממשלה בחוק. יחד עם זאת, שטייניץ הבטיח שבמקום העלאת שכר המינימום, השימוש ב'מס הכנסה שלילי' יורחב.

על פי הצעת החוק של פרץ אשר לא אושרה, שכר המינימום יעלה מ-3,850 שקל לחודש למשרה מלאה כיום ל-4,600 שקל בתוך 15 חודשים. לטענת האוצר, משמעות הצעת החוק היא תוספת עלות לתקציב המדינה של 2.5 מיליארד שקל השנה.

תגיות