אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התמ"ת: 42 חברות חממה זכו למענקים בהיקף של 81 מיליון שקל צילום: יובל חן

התמ"ת: 42 חברות חממה זכו למענקים בהיקף של 81 מיליון שקל

על רקע משבר החוב שנקלעו אליו החממות והכוונות לשנות את מודל התוכנית פרסמה ועדת החממות הטכנולוגיות את היקף השקעותיה מתחילת השנה

13.07.2010, 15:59 | מאיר אורבך

על רקע החובות העצומים שצברו החממות הטכנולוגיות והכוונה להעביר את התוכנית למודל של תמלוגים, נחשפו היום (ג') נתונים כספיים על פעילות התוכנית במחצית הראשונה של 2010. לקראת הכנס השנתי שלה פרסמה ועדת החממות הטכנולוגיות כי מאז תחילת השנה זכו 42 חברות סטארט-אפ המשתתפות בתוכנית למענקים בהיקף של 81 מיליון שקל.

לדברי מנהל תוכנית החממות הטכנולוגיות במשרד התמ"ת, יוסי סמולר, בשנת 2009 גייסו חברות בוגרות חממה סכום מצטבר של כ-340 מיליון דולר, לעומת 363 מיליון דולר בשנת 2008. סמולר ציין עוד כי תחומי הפעילות העיקריים של חברות החממה הם מדעי החיים, תוכנה, תקשורת וקלינטק.

סמולר מסר כי בתוך תחום מדעי החיים מסתמן גידול בהיקף המיזמים המפתחים מכשור רפואי, ולעומת זאת חלה ירידה בהיקף המיזמים מתחומי הביוטכנולוגיה והפארמה. לדבריו, הסיבה לכך היא ההיצע הגדול יותר שיש בשוק למיזמי מכשור רפואי וכן הנטייה הטבעית לפנות לאפיקים מסוכנים פחות בשל המשבר הכלכלי.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
פריצת חברות החממה הטובות קרובה
מרבית האנשים לא מודעים לאפשרויות הרווחים הקיימות היום בקרב חברות החממה המתקדמות. חשוב להבין שבין החברות השונות יש כאלו שהגיע עם "נדוניה" של שנות מחקר ופיתוח שנעשו עוד לפני כניסתם לחממות. חברות אלו מורכבות מאנשי אקדמיה וחוקרים שמקדמים את המחקרים שלהם עם בסיס רחב של וותק מקצועי קודם. חלק מהחברות הללו קיבלו את הוותק הזה כתוצאה מהסכמים עם האקדמיה בישראל או על ידי שיתוף אנשים מובילים מהאקדמיה. רשימה חלקית של חברות"וותיקות" כאלו תיכלול בוודאי את "מומטק לייף", "ויברנט", "פרטיליג'נט" ואחרות. הפוטנציאל הוא גדול והמשקיעים של אותן חברות אכן יקבלו רווחים נאים. אבל העיקר הוא להבין שחברות החממה מאד שונות זו מזו והפוטנציאל לרווח הוא עצום, אם מבינים היטב את התחום.
סמנכל השקעות סיד , מרכז  |  13.07.10