אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי רת"א צפויים לשבות מחר: דורשים העלאת שכר צילום: עמית שעל

עובדי רת"א צפויים לשבות מחר: דורשים העלאת שכר

לדברי יו"ר ועד עובדי משרד התחבורה, יוסי ניזרי, המחאה נגד שכרם של כ-20 עובדים חדשים שמועסקים בחוזה אישי ומקבלים "משכורות עתק". העובדים דורשים ממשרד האוצר העלאה של 10% בשכר

13.07.2010, 19:29 | יסמין גיל

מחר צפויה שביתה של עובדי רשות התעופה האזרחית (רת"א), כך מסר הערב יו"ר ועד עובדי משרד התחבורה, יוסי ניזרי. לדבריו, העובדים לא יגיעו לעבודה במחאה על פערי בשכר בין עובדים ותיקים, מול כ-20 עובדים חדשים שהגיעו בשנה האחרונה לרשות.

ברת"א כ-115 עובדים, מהם כ-40 שמועסקים בהסכם עבודה קיבוצי והשאר בחוזים אישיים. המחאה, לדברי ניזרי, היא נגד שכרם של כ-20 עובדים חדשים שמועסקים בחוזה אישי, אשר מקבלים לדבריו "משכורות עתק". הוא הוסיף כי דרישותיהם מהאוצר להעלאת שכר בגובה 10%, לא נענו, ולכן בכוונתם לשבות: "אנו כבר זמן מה בהליך של איומי שביתה, בכל פעם יושבים ודנים, והגיע הזמן להכריע. הצענו מתווה לפתרון הסוגיה, אבל משרד האוצר החליט שלא".

מצבת כוח האדם ברת"א גדלה בשנים האחרונות בעקבות הצורך באיוש תקנים שלא אוישו בעבר או שאוישו בכמות קטנה מן הנדרש. בדצמבר 2008 הוריד מינהל התעופה הפדרלי האמריקאי (FAA) את דירוג בטיחות התעופה האזרחית של ישראל, בשלל שלל ליקויים שנמצאו אז ברת"א, רבים מהם אדמיניסטרטיביים - דבר שדרש העסקת כוח אדם נוסף. ב-2009 הועסקו ברת"א 86 עובדים, וב-2005 - 58 עובדים.

רת"א היא רשות סטטוטורית במשרד התחבורה שאחראית להסדרת ענף התעופה, ובין תפקידיה: רישוי עובדי טיס, כלי טיס, חברות תעופה, שדות תעופה ותוכניות בנייה בסמוך לשדות תעופה; פיקוח על חברות תעופה, טייסים ומטוסים; ייזום חוקים ותקינה בטיחותית, טכנית וכלכלית בתחום התעופה האזרחית. השביתה לא צפויה להשפיע בצורה משמעותית בטווח הקצר, בעיקר לא על האזרחים, אולם אם תימשך מספר ימים ייתכן ותחול השפעה על פעילויות רת"א מול גופי תעופה, למשל אם מטוס חדש יצטרך לקבל רישיון.

בתוך כך, עברה היום רת"א מהמשרדים שמול טרמינל 1 בנתב"ג, למשרדים חדשים באיירפורט סיטי. לדברי ניזרי, דרישות של הוועד מול ההנהלה לגבי סוגיות הקשורות במעבר, כמו קבלת תלושים לארוחות צהריים - נענו, וכעת המחאה היא מול משרד האוצר לגבי השכר.

באוצר הביעו זעם על הדרישה וגורם במשרד מסר הערב ל"כלכליסט": "זו עזות מצח של עובדים שעד עכשיו ישבו בצריפים רעועים ומתבקשים בסך הכל לעבור לבניין חדשני, מודרני, עם כל התשתיות המחשוב שנמצא בצדו השני של הכביש – והם מעזים לבקש תוספת שכר של 2,000 שקלים לחודש, לכל עובד, עבור 40 עובדים? מזמן לא נתקלנו בסיטואציה שבה משדרגים לעובד את תנאי העבודה ובגלל זה צריך לשלם לו תוספות שכר מכספי משלמי המיסים".

תגיות