אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העדפת כחול-לבן: מכרז מדי מג"ב נסגר ליבואנים צילום: סבסטיאן שיינר

העדפת כחול-לבן: מכרז מדי מג"ב נסגר ליבואנים

מדובר בצעד חריג שמעיד על נכונות המשרד לביטחון פנים לקדם את הצעת החוק שתחייב את כלל מערכת הביטחון ברכישת טקסטיל מתוצרת ישראל בלבד

17.07.2010, 18:47 | תומר אביטל

המכרז לייצור מדים לחיילי מג"ב נסגר בפני יבואנים ושונה כך שיוכלו להתמודד בו רק יצרנים מישראל, כך נודע ל"כלכליסט". הגדרותיו של המכרז, שהיקפו כ־40 אלף מדים בעלות של 13–15 מיליון שקל, שונו בימים האחרונים על ידי המשרד לביטחון פנים בראשותו של השר יצחק אהרונוביץ'. המכרז ייסגר ב־20 ביולי.

גפני: "אקדם החוק להעדפת טקסטיל כחול-לבן ע"י משרד הביטחון" הצעת חוק של יחימוביץ' הדורשת לחייב את משרד הביטחון לרכוש טקסטיל רק מתוצרת הארץ מתעכבת בשל התנגדות המשרד תומר אביטל, 2 תגובותלכתבה המלאה

מדובר בצעד חריג שמעיד על נכונות המשרד לקדם את הצעת החוק שתחייב את כלל מערכת הביטחון ברכישת טקסטיל מתוצרת ישראל בלבד. במרבית המכרזים בתחום זוכים יבואנים מסין הודות למחירים התחרותיים שהם מציעים. סגירת המכרז בפני יבואנים בוצעה אף על פי שהיא צפויה לייקר את הוצאות המשרד על המדים.

חוק חובת המכרזים מאפשר העדפת יצרנים ישראלים במכרזים כבר כיום: אם הצעת היבואן נמוכה בשיעור של עד 15% מזו של היצרן הישראלי, ניתנת ליצרן אפשרות להשוות אליה את הצעתו.

"זה לא עוזר לנו", מסביר צביקה ליברמן, ראש איגוד הטקסטיל, "בדרך כלל המחירים של סין הם נמוכים בהרבה, והיצרן הישראלי לא מתקרב בהצעותיו לטווח של 15%". ליברמן הוסיף כי "שינוי המכרז ישאיר יותר מ־100 אלף שעות עבודה בישראל. עד לפני כשלוש שנים רכשו כוחות הביטחון את רוב המדים בישראל, אבל הם הפסיקו".

חוק הטקסטיל כחול לבן, המחייב באופן גורף רכישת טקסטיל ישראלי על ידי מערכת הביטחון, מעוכב זה כשלוש שנים עקב העלויות הנוספות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
כלכלה נכונה המסים שאנחנו משלמים צריכים לחזור לאזרח. אנחנו לא צריכים להיות סוכני מכירות לסינים
ד"ר מארק פאבר, גורו ההשקעות האמריקאי, סיים את אחד מהמיילים החודשיים האחרונים שלו עם ההערה הבאה: "הממשלה שולחת לכל אחד מאיתנו החזר של $600. אם נוציא את הכסף בוול-מארט הוא ילך למקסיקו, הונדורס וגואטמלה. אם נוציא את הכסף על דלק הוא ילך לערבים. אם נקנה מחשב, הכסף ילך לסין. אם נקנה מכונית איכותית, הכסף ילך לגרמניה ויפן. אם נקנה שטויות לא שימושיות, זה ילך לטייוואן. בקיצור, שום דבר מזה לא יעזור לכלכלה האמריקאית. הדרך היחידה להשאיר את הכסף הזה בבית היא להוציא אותו על יצאניות ובירה, מאחר ואלה המוצרים היחידים שעדיין מיוצרים בארה"ב. אני את החלק שלי כבר תרמתי..."
דני , הוד השרון  |  18.07.10
4.
מערכת הביטחון אינה לשכת הסעד או לשכת עבודה
בזבוז כספים בהפגנתיות ועוד לתת לכך כיסוי ציוני. נראה לי שהמכרז תפור.אחרת למה הם סוגרים אותו ליבואנים ומודים שהם מוכנים לשלם יותר. אם יקנו מדים מסין ישלמו פחות וישאר להם כסף לדברים אחרים שאף הם מספקים עבודה למשל לקלוט עוד שוטרים עקב מצוקת כוח האדם. ההחלטה לבזבז כסף תמוהה וכדאי שמבקר המדינה ייתן תשומת לב למתרחש.
דב , פ"ת  |  17.07.10
3.
קצת מאוחר מדי, כל היצרנים בארץ כבר סגרו את המפעלים ואין תחרות אמיתית
הייתם צריכים לחשוב על זה לפני עשור או אפילו לפני 5 שנים, היום השוק ביצור ישראלי לא תחרותי ולא תקבלו מחיר טוב (תחרותי בין חברות) ביצור ישראלי. אם זאת, זה צעד מבורך שאולי יחזיר לשוק חברות טקסטיל ביצור ישראלי לפחות לשוק הציבורי.
17.07.10
לכל התגובות