אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחיו של וינרוט נחשף: יהלומן שיוריש מאות מיליוני דולרים לילדיו צילום: אוראל כהן

אחיו של וינרוט נחשף: יהלומן שיוריש מאות מיליוני דולרים לילדיו

"מה רוצים מחיי? אחי לא ידע כלום לגבי הסכמי המס שלי בישראל", אמר צבי וינרוט בעדותו בהליך הפלילי המתנהל נגד אחיו הבכור

15.07.2010, 09:54 | מארק שון

"הקמתי נאמנויות כדי להסדיר את הירושה שלי בין הילדים שלי. ההון של הנאמנויות היו מאות מיליוני דולרים, ואני הגדרתי מה יקרה לאחר מותי". העיד אתמול (ד') בביהמ"ש המחוזי בת"א צבי וינרוט, אחיו של יעקב וינרוט.

הפרקליטות היתה זו שזימנה את צבי וינרוט לעדות בהליך הפלילי, במסגרתו מואשם אחיו הבכור שנתן שירותים משפטיים בשכר טרחה מופחת למי שהיה פקיד השומה גוש דן, שוקי ויטה, תמורת הסכמי שומה נוחים ללקוחותיו, ביניהם ארקדי גאידמק ומיכאל צ'רנוי.

צבי וינרוט, יהלומן שהתגורר במשך כ-22 שנה בבלגיה וניהל את העסקים של משפחת אשתו, וחזר לישראל בשנת 1999, הרגיש מאוד לא בנוח מהחשיפה ומהמעמד ונתן לכך ביטוי מספר פעמים. וינרוט, שמעולם לא נחשף בתקשורת ושמו לא נשמע עד כה היה קצר רוח, שידר שאינו מבין למה בכלל הוזמן ואף איבד את שלוותו לרגע כשאמר "מה אתם רוצים מחיי? אני אמרתי לכם את הכל במסגרת החקירה והשיחות בפרקליטות".

לאחר שהפרקליטה שהובילה את החקירה, שרון כהנא, הרגיעה אותו שהוא לא מואשם בכלום והוא צריך לחזור על ההסברים בבית המשפט וינרוט נרגע מעט ואף התנצל בפניה.

הפרקליטות זימנה את צבי וינרוט לעדות לאור הייעוץ לכאורה שקיבל מאחיו הבכור ושני הסכמי המס שעשה בישראל מאז שובו, בשנים 1999 ו-2006. הפרקליטות ניסתה במהלך החקירות במשטרה והעדות למצוא קשר בין יעקב וינרוט לבין הסכמי המס שהשיג אחיו הצעיר באמצעות רואה החשבון זאב פלדמן, סגן נציב מס הכנסה לשעבר ואחד העדים המרכזיים במשפט ויטה-וינרוט.

מעדותו של צבי וינרוט עלה כי הוא הואשם במסגרת הליך פלילי בבלגיה בעבירות מס, הליך שבסופו יצא זכאי. "פעם ראשונה שהכרתי את פלדמן היה כשהגיע יחד עם יעקב לבלגיה לייעץ לי בקשר לבעיה כלשהי (ההליך הפלילי שהתנהל נגדו - מ"ש). רציתי לשמוע את דעתם של אנשים שחושבים 'מחוץ לקופסא'. רציתי לשמוע מה דעתו של אדם שהיה בצד השני ועבד במס הכנסה".

המפגש השני בין צבי וינרוט לרו"ח פלדמן היתה לאחר חזרתו לארץ, בשנת 1999, אז רצה להסדיר מבחינה מיסויית את כל הנכסים שהרוויח בחו"ל. "החוק בארץ בזמנו פטר אותי מכל מס על רווחים שנעשו בחו"ל. פלדמן הסביר שעדיף להסדיר את זה עם מס הכנסה בהסדר. הייתי סקפטי לגבי ההסכם כי זה לא נותן לי כלום, לא הייתי חייב במס, אבל פלדמן הוא איש מקצוע מעולה".

במהלך העדות ניסתה התובעת להוציא מצבי וינרוט אמירה שאחיו הבכור ידע והיה קשור לכל הסכמי המס שהשיג פלדמן אצל ויטה. הגרסה של צבי וינרוט היתה בתחילה בטוחה בעצמה מאוד, כשאמר כי "לא עדכנתי את יעקב בכלל בזמן שההסכם נעשה אני יכול להישבע שהוא לא ידע. אני לא סיפרתי על זה לאף אחד, אפילו אשתי לא ידעה מזה!".

אך כשהמשיכה התובעת ללחוץ וינרוט איבד קצת מבטחונו: "יכול להיות שסיפרתי את זה ליעקב. אולי סיפרתי. 99% שלא סיפרתי. על ההסכם השני בשנת 2006 בבירור לא סיפרתי לו". לאחר סדרת שאלות נוספת האם אחיו ידע מההסכמים השיב וינרוט, כי "למיטב ידיעתי לא. למה שאני אספר לאח שלי על הנכסים שלי?".

"אני הלוותי לאחי את הכסף לפתיחת המשרד"

בין הדברים שנחשפו במהלך העדות היו הצעדים הראשונים של משרד עורכי הדין של יעקב וינרוט, שלימים הפך לאחד ממשרדי הבוטיק המצליחים ביותר בישראל, אם לא המצליח שבהם. יעקב וינרוט סיפר לא אחת על הקשיים בתחילת דרכו, הפעם הוסיף אחיו נדבך נוסף לסיפור.

"אח שלי, בניגוד למשפחה שהיתה בעסקי היהלומים, היה אידיאליסט שרצה לתקן את העולם", סיפר צבי וינרוט, "קנינו יחד את המשרד הראשון שהיה דירה עלובה ברחוב אבן גבירול בתל-אביב". וינרוט הוסיף, כי "יעקב היה צריך למעשה הלוואה כי לא היה לו כסף אז קנינו את הדירה בשותפות. ההסכם היה כזה – הוא משפץ את המקום, שהיה עלוב במיוחד, הוא היה צריך לסגור שם מרפסות כי הוא צריך את המקום, ואחר כך הוא שילם לי את שכר הדירה. אני עברתי לבלגיה זמן קצר לאחר מכן ושכחתי לחלוטין מהנכס הזה".

תגיות