אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביקורת נגד השר שמחון: "פעל בחוסר נקיון כפיים" צילום: מיכאל קרמר

ביקורת נגד השר שמחון: "פעל בחוסר נקיון כפיים"

בית המשפט המחוזי בפתח תקווה הוציא צו מניעה זמני שאוסר על מינויו של השר שלום שמחון ליו"ר קק"ל: "מעל באמון ביהמ"ש"

19.07.2010, 12:39 | מארק שון

בית המשפט המחוזי בפתח תקווה הוציא אתמול בערב (א') צו מניעה זמני שאוסר על מינויו של השר שלום שמחון ליו"ר קק"ל. במסגרת ההחלטה מבקר השופט אברהם יעקב את התנהלות שמחון ותומכיו, וכותב בהחלטה "משבחר מי מהמשיבים שידע על קיומו של ההסכם החדש להסתירו מבית המשפט ואף לצרף לתשובותיו את הסכם שיתוף הפעולה הראשון כאילו הוא עדיין בתוקף, מעל באמונו של בית המשפט ופעל בחוסר נקיון כפיים".

יושב ראש קק"ל אפי שטנצלר, צילום: מיכאל קרמר יושב ראש קק"ל אפי שטנצלר | צילום: מיכאל קרמר יושב ראש קק"ל אפי שטנצלר, צילום: מיכאל קרמר

את הבקשה למנוע את המינוי הצפוי הגיש יו"ר קק"ל הנוכחי, אפי שטנצלר, ואליו הצטרפו לאחר מכן מספר חברי מפלגת העבודה, ביניהם עמרם מצנע וראש עיריית ת"א רון חולדאי. העותרים טענו שהמינוי של שמחון נעשה בניגוד לחוקת מפלגת העבודה, בהליך שאינו דמוקרטי ותוך הפקעת זכויות חברי המפלגה לבחור ולהיבחר. עוד נטען, כי מפלגת העבודה והשר שמחון הסתירו מבית המשפט הסכם שנכרת בחשאי, במסגרתו ויתרה מפלגת העבודה על זכותה לבחור את יו"ר הקק"ל.

הסכם סודי

ככלל מועמד ליו"ר קק"ל נבחר על ידי מפלגת העבודה ונבחר על ידי דירקטוריון קק"ל. הטענה המרכזית של שטנצלר ותומכיו היתה ששמחון נבחר בהסכם סודי במפלגת העבודה, שלא עבר את הפרוצדורות המתאימות והחוקיות. שטנצלר משמש כיו"ר קק"ל בארבע השנים האחרונות ובעבר שימש במשך 14 שנה כראש עריית גבעתיים.

השופט העביר ביקורת לא רק נגד שמחון אלא גם נגד מפלגת העבודה עצמה. "סירובה של מפלגת העבודה לערוך בחירות חופשיות לתפקיד יו"ר קק"ל תמוה עד מאוד ונכונותה לנהל הליכים רק כדי להימנע מקיום בחירות אינו מאיר את המפלגה באור חיובי, בלשון המעטה".

את אפי שטנצלר מייצגים גיא נוף, שמוליק קסוטו ודוד יצחק. את שאר חברי המפלגה ייצגו עו"ד שאול ציוני ועו"ד אלי פילרסדורף ממשרד ציוני, פילרסדורף ושות', ועו"ד דרור ארד אילון ויובל נחמני.

הדוברת של השר שמחון מסרה בתגובה: "בית המשפט דחה את עתירת שטנצלר בענין בזיון בית המשפט. אשר להסכם הסודי כביכול - בבית המשפט נחשף במהלך עדות שטנצלר כי ידע אודות ההסכם ובכל זאת בחר שלא להתמודד במסגרת הסיעה המורחבת בקונגרס".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
בושה ומכה נוספת לשרשרת הכשלונות של ברק הנהנתן
האם אין כאן מינויים פוליטיים? מה עם העמותות של ברק, את עובדה זו לא שכחנו. בקרוב יבוא תורו גם בנושא זה. סוף סוף מגיעים גם אל בן הנשיא השתקן ויפה הנפש. ומכאן הדרך לברק קצרה ובטוחה. קיצה של המפלגה המפוארת הגיע. ראו לאן הוליך הקיבוצניק הנהנתן הלוחמן את המדינה. עשה לביתך באסותא ותן לעשות את העבודה בלעדיך. הביתה.
מנחם  |  23.07.10
3.
תשובה ל -1
חלוקת התפקידים בהתסדרות הציונית, שקק"ל היא אחד האורגנים שלה, נקבעת בהסכם קואליציוני בין הסיעות השונות. במשך כל שנות קיומה של המדינה (למעט שנתיים) ניתן תפקיד יו"ר הקק"ל למפלגת העבודה. גם עכשיו, במסגרת ההסכם הקואלציוני בין הסיעות השונות, ניתן תפקיד יו"ר קק"ל לסיעת העבודה-רפורמים, כאשר ההסכם הפנימי בין העבודה לרפורמים קבע שתפקיד יו"ר קק"ל ינתן למפלגת העבודה. לכן, מועמד מפלגת העבודה לתפקיד יו"ר קק"ל צריך להיבחר על ידי מפלגת העבודה בהתאם לחוקה שלה, ולאחר מכן, המוסדות המוסמכים של קק"ל, אשר פועלים בהתאם להסכם בין הסיעות, מאשרים את כהונתו.
אדם  |  20.07.10