אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה יש בפנים: טלוויזיית LED צילום: CC by LGEPR

מה יש בפנים: טלוויזיית LED

ממה בדיוק עשוי הדור החדש של הטלויזיות? סריג פעיל, גביש נוזלי ודיודות פולטות אור

22.07.2010, 10:35 | מערכת כלכליסט

סריג פעיל (active matrix)

רשת צפופה של מוליכים חשמליים שחרוטים על לוח סיליקון דקיק ושקוף, ששטחו כשטח המסך. הרשת הזאת מכילה יותר מ־6 מיליון הצטלבויות זעירות. כל שלוש מהן צבועות אדום, כחול וירוק, ואחראיות לנקודה צבעונית אחת בטלוויזיה. כל צומת כזה יכול לקבל פקודה ייחודית שגורמת לו להיטען בחשמל, והוא מכיל יחידת זיכרון אלקטרונית שמאפשרת לו לזכור את הפקודה ולהישאר במצבו עד שיקבל את הפקודה הבאה.

גביש נוזלי (LCD)

בין לוח הסיליקון שעליו חרוט הסריג לבין השכבה החיצונית של המסך כלואה שכבה דקה של נוזל מיוחד, העשוי גבישים זעירים שהמולקולות שלהם מסתובבות במקומן כמחטי מצפן זעיר בכל פעם שהן "חשות" במטען חשמלי. כאשר אחד הצמתים בסריג נטען בחשמל, הנקודה שמולו בנוזל נהפכת לאטומה, בשל תכונה מוזרה של האור שנקראת "קיטוב". מי שישבור את מסך ה־LCD הישן שלו יוכל לראות את הגביש הנוזלי נשפך לו.

טלוויזיית LED. מה יש בפנים?, צילום: CC by LGEPR טלוויזיית LED. מה יש בפנים? | צילום: CC by LGEPR טלוויזיית LED. מה יש בפנים?, צילום: CC by LGEPR

 

דיודות פולטות אור (LED)

טלוויזיית LED היא בעצם מסך LCD משודרג קלות. במקום הנורה הפלורסצנטית שהאירה את ה־LCD, כאן ישנן נורות LED חסכוניות שמפיקות אור נקי יותר ומפזרות אותו באחידות. היתרון האמיתי של תאורת ה־LED הוא שהיא מאפשרת להאיר את אזורי הטלוויזיה במידה שונה, מה שמאפשר ניגודיות גדולה יותר ומשאיר פחות עבודה לנוזל, שיוצר את התמונה עצמה. מסכי LED אמיתיים, שבהם הנורות הן שיוצרות את התמונה, אפשר לראות רק בהופעות רוק ובצמתים ראשיים, שם הם גורמים לתאונות דרכים.

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
כמה פרטים על LCD, LED, ופלאזמה
פלאזמה - בנויה מסריג (מטריצה/רשת צפופה) של תאים המחולקים ל 3 צבעים. בתאים האלו יש גז וכאשר מעבירים בו זרם חשמלי הוא זוהר. בעצם בפלאזמה כל תא מאיר עצמאית, מהווה מקור אור קטן. בLCD הכל עובד כמו שתואר בכתבה, בעצם יש מקור אור אחד (או כמה, אבל מעט). מקור האור נמצא מאחור ומעליו הסריג. פה תפקיד הסריג הוא רק לקבוע האם יעבור אור או לא (רמות ביניים קימות גם כן). בעצם ההבדל הגדול בין פלאזמה לLCD הוא שבפלאזמה כל פיקסל מאיר עצמאית ובLCD לא. זה גורם לצריכת חשמל גבוה יותר בפלזמה ולרגישות לתקלות (שוב בפלזמה). ב LCD נקבל ניגודיות פחותה, יותר זליגה של אור מקצוות המסך והכי חשוב, הארה לא אחידה במסכים גדולים, כאשר אותו הצבע יראה מעט שונה במרכז המסך לעומת הקצוות (יותר בהיר במרכז כי יותר קרוב למקור האור). ועכשיו בדיוק כאן נכנס לתמונה ה LED. היתרון העקרי ב LCD LED לעומת סתם LED הוא פתרון הבעיה של הארה לא שווה בכל חלקי המסך. אפשר להגיד שפשוט פיצלו את מקור האור הראשי להמון נורות קטנות ולכן ניתן לקבל הארה בעוצמה שווה בכל חלקי המסך. בנוסף צורך פחות חשמל (הלד הוא מקור אור חסכוני)
!!!  |  15.08.10
לכל התגובות