אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": השותפות בים תטיס הגישו דו"ח ראשוני לפיתוח מאגר נועה צילום: יובל חן

בלעדי ל"כלכליסט": השותפות בים תטיס הגישו דו"ח ראשוני לפיתוח מאגר נועה

בעקבות העיכובים באישור הקמתה של נקודת קליטה לגז הטבעי מתמר, פועלות השותפות בתמר ובים תטיס להבטיח את יכולתן לספק גז גם לאחר מיצוי מאגר מאגרי B ב-2013. המטרה: להתחרות ב-EMG על החוזים החדשים של חברת החשמל

22.07.2010, 10:27 | ליאור גוטמן

שותפוֹת קידוחי ים תטיס הגישו לאחרונה למשרד התשתיות דו"ח פיתוח ראשוני למאגר הגז נועה ("סקריפט") שבים תטיס, שביצועו נאמד ב־200 מיליון דולר - כך נודע ל"כלכליסט". מטרת הדו"ח היא לאפשר לקבוצה להתחרות במכרזי גז טבעי חדשים, דוגמת אלה של חברת החשמל לאספקת 2.24 BCM (מיליארד מ"ק), ומכרז החברה לישראל לאספקת 2.1 BCM. קידוח הגז הפעיל כעת בים תטיס, מארי B, צפוי לאזול ב־2013.

האחזקות בים תטיס מתחלקות בין אבנר (23%), דלק קידוחים (25.5%), דלק השקעות (4.44%) ונובל אנרג'י (47.06%). ים תטיס הוא מבנה גיאולוגי הממוקם כ־30 ק"מ מערבית לאשקלון ובו שני מאגרי משנה: מארי B, בנפח כ־26 BCM, ונועה, בנפח כ־7 BCM. הזרמת הגז ממארי B החלה ב־2004, ראשית לחברת החשמל, שהזרימה את הגז ליחידות הייצור בתחנת הכוח אשכול בדרום.

עד היום פיתחו השותפות רק את מארי B מתוך הערכה שעד 2012 יגיע לישראל הגז מקידוחי תמר. הערכה זאת אף הביאה את הקבוצה לחתום על חוזים לאספקת גז בהיקף גדול מזה שיש בשטחים שכבר פותחו. לאחרונה, בעקבות עיכוב החלטתה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה על הקמת נקודת הקליטה של הגז מתמר, בין השאר בעקבות התנגדויות תושבים רבות, הבינו השותפות בתמר כי ייתכן שהגז מהמאגר לא יגיע לישראל במועד המתוכנן.

לדברי גורם מקורב לנושא, פיתוח מאגר נועה מיועד לתת לשותפות מרווח נשימה בהתמודדות על חוזים נוכחיים ועתידיים, ולמנוע מחברות שונות לחתום חוזים נקודתיים או ארוכי טווח עם ספקית הגז הטבעי השנייה בישראל, EMG המצרית, שבה שותף גם יוסי מימן. מבדיקת "כלכליסט" עולה שהשותפות מעריכות את זמן הפיתוח של נועה ב־12 חודשים.

החברות השותפות בנועה, שמחזיקות גם במאגרי "תמר" ו"לווייתן", לא ציינו בתוכנית שהגישו מתי יתחיל שלב ההפקה במאגר. הסיבה לכך היא ככל הנראה ציפייה של החברות להתקדמות בנושא נקודת הקליטה של הגז מקידוחי תמר. אם תירשם התקדמות משמעותית, התוכנית לפיתוח תמר עשויה להיזנח. יש לציין כי לפני כשלושה חודשים הורה משרד התשתיות לחברות לפתח את נועה, אולם עד כה לא הוגשה תוכנית אופרטיבית לביצוע ההנחיה.

ממשרד התשתיות נמסר בתגובה כי הדו"ח התקבל במשרד.

תגיות