אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הבונוס למינטקביץ אושר למרות התנגדות המוסדיים צילום: פז בר

הבונוס למינטקביץ אושר למרות התנגדות המוסדיים

הבונוס אושר ברוב קולות ובתמיכת חברת האם דסק"ש של נוחי דנקנר. מוסדי בכיר: "ולא ברור מדוע מגיע לו בונוס בתקופה שהחברה מפסידה"

22.07.2010, 09:00 | רחלי בינדמן

למרות התנגדותם של רוב הגופים המוסדיים אתמול למתן בונוס בהיקף של 950 אלף שקל ליו"ר אלרון, אריה מינטקביץ, אישרה האסיפה הכללית של בעלי המניות של החברה את הענקת הבונוס.

אסיפת בעלי המניות של אלרון, חברת ההשקעות בתחום ההייטק והביוטק שבשליטת דסק"ש (50.4%) של נוחי דנקנר, אישרה את מתן הבונוס למינטקביץ, המשמש כיו"ר בחצי משרה בלבד, בגין ביצועי החברה בשנת 2009. יודגש כי מינטקביץ שלשל לכיסו מענק זהה עבור שנת 2008. עלות שכרו של מינטקביץ, רק כדי לסבר את האוזן, עמדה ב־2009 על 2.94 מיליון שקל. פרט לעבודתו באלרון, מינטקביץ מכהן במקביל כממלא מקום יו"ר גזית גלובבחצי משרה. ג'וב זה אף הוא טומן בחובו תנאים לא רעים - עלות שכרו של מינטקביץ בגזית גלוב הסתכמה ב־2.6 מיליון שקל.

רובם של הגופים המוסדיים שהשתתפו באסיפה השתמשו בשירותי הייעוץ של חברת פועלים סהר, שהתנגדה להענקת הבונוס המיועד. בין המוסדיים שהתנגדו להענקת הבונוס היו מנורה מבטחים, מגדל שוקי הון, בנק מרכנתיל, מיטב, תמיר פישמן, אקסלנס ובית ההשקעות מילניום. קרנות הנאמנות של אנליסט ואלו של אי.בי.אי היו היחידות שהחליטו לאשר את מתן הבונוס. אלא שהבונוס אושר ברוב קולות ובתמיכת דסק"ש.

בפועלים סהר נימקו את ההתנגדות בכך שהיקף הבונוס נקבע ללא הסבר ועל רקע העובדה שאלרון הפסידה 54 מיליון שקל ב־2009. ברבעון הראשון של 2010 אגב, הפסידה אלרון סכום של 48 מיליון שקל. גורם בגוף מוסדי גדול אמר אתמול ל"כלכליסט": "שכר הבסיס של מינטקביץ לא כל כך נמוך ולא ברור מדוע מגיע לו בונוס דווקא בתקופה שהחברה מפסידה".

תגיות