אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רומא בכיכר רבין צילום: אלה סבדרלוב קרן

רומא בכיכר רבין

פיצה גוסטו, שהפכה למסעדה, מספקת עסקית משובחת וגם חוויית משתמש: אחרי שני קמפרי קרירים וביס מהפיצה מרגישים כמו באיטליה

26.07.2010, 09:56 | גלי וולוצקי

מטרנד פיצות הגורמה ששטף את תל אביב לפני כשנתיים שרדו אלה החזקות. אחת מהן היא טוני וספה, וגם פיצה גוסטו, שהחלה את דרכה כפיצריית בוטיק בהזמנה הביתה, התברגנה לפני כשנה והפכה למסעדת פיצה מהוגנת בכיכר מסריק בתל אביב. לפיצות שרקח השף שי דובלרו נוספו מנות פסטה וסלטים וגם כמה מנות בשר באוריינטציה איטלקית, פרי עבודתה של השפית מאיה לביא, יוצאת קיוטו, שהצטרפה לשורות המסעדה.

לפני חודשים ספורים החלה גוסטו להציע גם ארוחות עסקיות. במסגרת העסקית אפשר לבחור למנה ראשונה מרק, ברוסקטה או סלט ירוק, ומנה עיקרית בשלושה מסלולי מחיר: 55 שקל לבחירה בין פיצה קלאסית, קלצונה קלאסי או פסטה קלאסית וסלט ירוק; 68 שקל המאפשרים בחירה מתפריט הפיצות והקלצונה היצירתי וכמה סוגי סלטים מורכבים יותר: פפרדלה ראגו או סקלופיני עוף; ועסקית ב־85 שקל, עם כבדי עוף ביין מרסלה למנה העיקרית.

בצהרי יום חם עד כדי זוועה הצלחנו להשתחל לשולחן בחלל הפנימי הקטן והממוזג כראוי של גוסטו, אבל גם אחרי שני קמפרי עם סודה, לימון והרבה קרח (20 שקל למזמיני העסקית) נצמדנו למנות הקלילות בתפריט, וזנחנו את האופציות הבשריות הכבדות יותר. המארחת, אשה יפהפייה עם מבטא איטלקי ולוק ברזילאי, פטפטה באיטלקית והפכה את תהליך ההזמנה למגרה הרבה יותר, ויחד עם עוד שני קמפרי הצלחנו להחליק לפנטזיה האיטלקית בלי הרבה מאמץ.

תענוג ממכר

ראשון הוגש לשולחן לחם הבית: לחם איטלקי דמוי באגט קטן, בעל תוך לבנבן ואוורירי וקרום חרוך וטעים מאוד. ביחד עם מטבלי טפנד, ממרח עגבניות מיובשות ופסטו, מדובר בתענוג ממכר מאוד.

בוואריה בלו ובצלים מקורמלים. בצק דקיק ומתפצח, צילום: אלה סבדרלוב קרן בוואריה בלו ובצלים מקורמלים. בצק דקיק ומתפצח | צילום: אלה סבדרלוב קרן בוואריה בלו ובצלים מקורמלים. בצק דקיק ומתפצח, צילום: אלה סבדרלוב קרן

שלוש ברוסקטות עם כמות נדיבה של סלסת עגבניות טרייה וגילוף פרמז'ן היו פריכות וטעימות, וגם הסלט הירוק, שיש האומרים שהוא אבן בוחן לביצועי המטבח, היה פריך וטוב. בתפריט הפסטה הקלאסית אנחנו בחרנו ברוטב הרוזה. הפנה האיכותית שבושלה כנדרש והוגשה עם רוטב עגבניות עם נגיעה של שמנת היתה חביבה אך לא מעניינת, מסוג המנות החביבות במיוחד על ילדים.

את מרכיב ההתרגשות סיפקה, כצפוי, הפיצה. אחת הפיצות הידועות של גוסטו היא בוואריה בלו ובצלים מקורמלים (68 שקל). הבוואריה, גבינת טריפל קרים גרמנית בציפוי עובש לבן ופנים עם עובש כחול, עם בצלים סגולים מקורמלים, היתה מצוינת. הבצק היה דקיק ומתפצח ובעל טעם עדין של שמרים, ומרכיבי הציפוי יצרו שילוב מענג בין מתיקות הבצלים וחריפות הגבינה הכחולה. עוד פטפוט קטן באיטלקית, מקיאטו קצר וטוב (9 שקלים), והיינו בחוץ. פיאצה נבונה מעולם לא נראתה טוב יותר, ומיד החלטנו להאריך את שהותנו ברומא בעוד שבוע. רק כשחצינו את מעבר החצייה לכיכר רבין נחתנו אל קרקע המציאות. היה חם גם באיטליה, אבל טעים.

שם: גוסטו

ז'אנר: פיצריית בוטיק ומסעדה איטלקית

מיקום: שדרות ח"ן 59 פינת פרישמן 90, תל אביב

טל': 1700-700-919

מחיר העסקית: 85-55 שקל, א'־ה', 12:00–16:00

התחככות: תושבי ועובדי לב העיר

חניה: בחניון גן העיר הסמוך

שירות: בשיק איטלקי

נגישות נכים: יש, אין שירותי נכים

כשרות: אין

שורה תחתונה: כמו באיטליה, הייאוש נעשה יותר נוח

תגיות