אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנצ'סטר סיטי: משקיעים בשחקנים ובהארלם צילום: איי אף פי

מנצ'סטר סיטי: משקיעים בשחקנים ובהארלם

קבוצת הפרמיירליג השקיעה כבר 78 מיליון ליש"ט ברכישת שחקנים בקיץ זה. מריו באלוטלי ואולי פרננדו טורס יצטרפו לחבורה בכחול. בינתיים, בצד השני של העולם הקבוצה משקיעה גם בהקמת מגרש בניו יורק

26.07.2010, 15:23 | סוכנויות הידיעות

מנצ'סטר סיטי, קבוצת הפרמיירליג שממומנת על ידי בית המלוכה של אבו דאבי, קרובה לרכישת מריו באלוטלי, חלוץ נבחרת איטליה הצעירה ואינטר תמורת 24 מיליון ליש"ט. הסכום שיועבר לאינטר עשוי לצמוח ל-29 מיליון ליש"ט לפי הופעותיו והישגיו של החלוץ שמצטרף לסגל מלא גם ככה של קבוצתו של רוברטו מאצ'יני.

מנצ'סטר סיטי הוציאה הקיץ כבר 10 מיליון ליש"ט על ג'רום בואטנג מהמבורג, 24 מיליון ליש"ט על דוויד סילבה מוולנסיה, 24 מיליון ליש"ט על יאיא טורה מברצלונה ו-17 מיליון ליש"ט על אלכסנדר קולארוב מלאציו. בסך הכל הוציאה סיטי 78 מיליון ליש"ט בקיץ זה וגם באלוטלי לא יחתום את פעילות הסיטי בשוק העברות השחקנים.

רוברטו מאנצ'יני אמר לתקשורת כי הקבוצה מוכנה לשבור את שיא העברות הבריטי ולהגיש הצעה בשווי 70 מיליון ליש"ט לליברפול עמוסת החובות עבור חלוצה הספרדי – פרננדו טורס. "טורס הוא אחד מהחלוצים הטובים בעולם והוא כבר מכיר את הפרמיירליג", אמר מאנצ'יני, שלפי הערכות מוכן להעניק לחלוץ 200 אלף ליש"ט בשבוע כדי שיעזוב את אנפילד.

בנוסף, סיטי תגיש הצעה אחרונה בשווי 24 מיליון ליש"ט עבור ג'יימס מילנר מאסטון וילה.  

פרננדו טורס. שווה 70 מיליון ליש"ט? , צילום: אי פי אי פרננדו טורס. שווה 70 מיליון ליש"ט? | צילום: אי פי אי פרננדו טורס. שווה 70 מיליון ליש"ט? , צילום: אי פי אי

המיליונים של מנצ'סטר סיטי משפרים את חייהם של ילדים בהארלם

היכולת החדשה של מנצ'סטר סיטי לבזבז לא רק מרפדת את חשבונות הבנק של הכדורגלנים המובילים בעולם - כאשר באמצעות יוזמת הכדורגל העירוני (City Soccer Initiative) המנהלים החרוצים בתחום הקהילתי במועדון יכולים להשפיע משמעותית על חיי האנשים הפונים אליהם.

דוגמה בולטת היא מגרש הכדורגל המקורה החדש שהמועדון מימן ל-P.S.72 לקסינגטון אקדמי במזרח הארלם. מגרש הכדורגל, העומד בראש בניין בן שש קומות, הוא תוצאה של השותפות בין מועדון הכדורגל ויוזמת הכדורגל העירוני, והיא תעניק לילדים ברחבי העיר גישה לתוכניות אימון וחינוך.

המתקן, לו הוענק השם City@School, הוא הראשון מסוגו במנהטן, ויהיה נתון לשימוש הבלעדי של בית הספר היסודי ותלמידיו. ההשקה מסמנת את תחילת השותפות המתמשכת עם ילדים ברחבי ניו יורק עם גישה לתוכניות האימון והחינוך עטורות הפרסים של מנצ'סטר סיטי.

"אנחנו רוצים להותיר מורשת לילדים בניו יורק, ואיזו תוכנית טובה יותר מאשר מגרש כדורגל מקורה לילדים, שיוכלו בסופו של דבר לשחק בו כל השנה", אמר גארי הופקינס ממנצ'סטר סיטי.

"יש לנו עבודה קהילתית רבה באנגליה, עם הילדים שלנו במנצ'סטר, אז אנחנו מאוד מתרגשים לבוא לניו יורק ולעשות בה אותו הדבר".

גורמים רשמיים בבית הספר של מזרח הארלם מודים שההשקעה של סיטי תתרום לקהילה במשך שנים רבות בעתיד. "זה חלום שמתגבש, לפחות אצלי, במשך שנים", אמר מנהל בית הספר טוני הרננדז. "אני עדיין מחכה שיצבטו ויעירו אותי. מועדון הכדורגל של מנצ'סטר סיטי ויוזמת הכדורגל העירוני מאוד נדיבים כלפי בית הספר שלנו, כלפי הקהילה שלנו. הילדים שלנו, המשפחות שלנו, ייהנו מכך במשך שנים".

הבדיחות על כדורים אבודים ייגנזו, כיוון שכחלק מהשלב הבא בפרוייקט תיבנה כיפה מעל המגרש כדי להגן עליו מפגעי מזג האוויר. הבנייה צפויה להסתיים עד החורף. "אני כל כך שמח", התלהב קרלוס וילנואבה (8), תלמיד כיתה ג'. "אני רוצה להיות במגרש כל יום!".

הפרויקט של לקסינגטון אקדמי הבשיל באמצעות שותפות חדשה עם דאונטון יונייטד סוקר קלאב (DUSC) שבניו יורק.

בראש יוזמת הכדורגל הקהילתי (Community Soccer Initiative) של DUSC עומד פול ג'פריס, תושב העיר ניו יורק ואוהד נלהב של סיטי המתנדב לתפקיד מנכ"ל היוזמה. למחויבות ולרצון שלו לחבר את הילדים לקהילה היה תפקיד מרכזי בפיתוח המגרש על גג הלקסינגטון אקדמי.

"היו תגובות רבות מילדים בבית הספר שלא יכולים לחכות ולהשתמש במגרש", אמר ג'פריס. "האזור מאוד מתלהב מכדורגל, והמגרש הוא מקום ייחודי שהם יוכלו לשחק בו בקהילה".

המגרש הוא במימון משותף של שגרירות איחוד האמירויות ומועדון הכדורגל מנצ'סטר סיטי, כיוון שהמועדון בבעלות פרטית ומופעל על ידי שייח' מאנסור, בן למשפחת המלוכה של אבו דאבי. במסגרת חיזוק הקשרים של שגרירות איחוד האמירויות בארה"ב, היא גאה במעורבותה בפרויקט, שתהיה לו השפעה עמוקה בקהילה.

תגיות