אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגן נשיא אינטל העולמית דדי פרלמוטר: "המענק יכול להכריע אם נקים את המפעל"

סגן נשיא אינטל העולמית דדי פרלמוטר: "המענק יכול להכריע אם נקים את המפעל"

אחרי הרבעון הטוב בתולדות אינטל, פרלמוטר הישראלי, המכהן כמספר 2 בענקית השבבים, לא מהסס להצהיר שהוא "מרגיש ממש קרוב לתפקיד המנכ"ל". במקביל, הוא מעביר מסר למדינת ישראל ביחס לאישור המענק: "לאינטל יש גם אלטרנטיבות אחרות"

28.07.2010, 14:35 | מאיר אורבך

כאשר נכנס דדי פרלמוטר ליום העבודה הראשון שלו בחברת אינטל ב־1980 הוא לא שיער שב־2010 הוא יהיה מספר 2 וסגן נשיא בכיר בחברה ששווייה הוא כ־120 מיליארד דולר. כעת פרלמוטר מנהל לבדו את היחידה הגדולה והחשובה ביותר של אינטל - ראשות ארגון הארכיטקטורה, שאחראי לכל מוצרי החברה.

בראיון ל'כלכליסט" פרלמוטר לא חושש לספר שתפקיד מנכ"ל אינטל הוא תפקיד שהוא חושק בו. "אני מרגיש ממש קרוב לתפקיד המנכ"ל. אם יציעו לי אותו לא אסרב".

הרומן הישראלי

 

לאינטל ולישראל רומן ארוך של מענקים והקמת מפעלים. כיום החברה היא המעסיק הפרטי הגדול ביותר בתעשיית ההייטק, עם יותר מ־7,000 עובדים והיא גם היצואנית הגדולה ביותר, עם יצוא של כ־2 מיליארד דולר ב־2009.

פרלמוטר. כל המערכות שכוללות בתוכן יכולות מחשוב הן היעד המרכזי של אינטל" פרלמוטר. כל המערכות שכוללות בתוכן יכולות מחשוב הן היעד המרכזי של אינטל" פרלמוטר. כל המערכות שכוללות בתוכן יכולות מחשוב הן היעד המרכזי של אינטל"

בשני סבבים שונים קיבלה אינטל מהמדינה מענקים של מאות מיליוני דולרים שהביאו להקמה של שני מפעלים בקריית גת. ב־1999 קיבלה החברה מענק של 600 מיליון דולר עבור השקעה של 1.7 מיליארד דולר, וב־2005 קיבלה מענק של 525 מיליון דולר עבור השקעה של 3.5 מיליארד דולר להקמת המפעל השני. המפעל הראשון נמכר לתאגיד מיקרון ואת המפעל השני מבקשת אינטל לשדרג כעת.

לצורך שדרוג המפעל הגישה אינטל בקשה למענק של 405 מיליון דולר כחלק מהשקעה כוללת של 2.7 מיליארד דולר שהיא מבצעת. פרלמוטר לא מנהל את המו"מ מול ישראל בנושא, אך הוא מכיר ומבין את צורכי החברה.

מהי עמדתך בנושא המענק?

"למענק יש חשיבות רבה בקבלת ההחלטות. חשוב לי להבהיר שלהחלטה על קבלת מענק תהיה השפעה מכרעת על החלטתנו אם להקים כאן את המפעל. לאינטל יש אלטרנטיבות אחרות".

אתמול (ג') קיבלה אינטל פנייה ממשרד התמ"ת בדרישה שתפרט את כל גורמי הממשל שהחברה נפגשה איתם בישראל כחלק מהמשא ומתן לקבלת המענק, ובימים הקרובים יגיע לישראל סגן נשיא בכיר בחברה להמשך הדיונים בנושא.

הרבעון הטוב מכולם

 

הרבעון האחרון של חברת אינטל היה הרבעון הטוב ביותר של החברה מאז ומעולם והפתיע את כל האנליסטים. החברה הציגה רווח של 51 סנט למניה ברבעון השני לעומת תחזית של 43 סנט. רווחי החברה הסתכמו ב־2.9 מיליארד דולר לעומת הפסד של 398 מיליון ברבעון השני של 2009. הכנסות החברה עמדו על 10.8 מיליארד דולר. גם בתחזיותיה לעתיד החברה רואה עתיד ורוד. אינטל צופה הכנסות של 11.2–12 מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה, לעומת תחזיות שנעו בין 10.8 ל־10.9 מיליארד דולר.

איך אתה מרגיש אחרי רבעון מוצלח כל כך?

"לרבעון טוב יש חיסרון ויתרון. היתרון הגדול הוא בהישג להביא רבעון טוב כזה, אבל החיסרון הוא שאם לא נעשה עוד רבעון כזה בעתיד, כולם יגידו שזה היה מקרי. אני צריך לדאוג עכשיו שיהיו לנו רבעונים טובים כאלה בעתיד. לא הייתי מופתע מעוצמת הרבעון האחרון. גם בלבו של המשבר הגדול ב־2009 לא ירד מספר מחשבי הפי.סי שמכרנו, אלא רק נרשמה ירידה במחירים במונחים דולריים", טוען פרלמוטר. "השינוי הגדול ברבעון האחרון הוא שהחברות והתאגידים הגדולים שעד עתה עצרו את הרכישות שלהם החלו לשחרר תקציבים ולרכוש מחשבים ושרתים".

לצד ההצלחה העצומה של החברה בתחום השרתים ומחשבי הפי.סי, שם הצליחה החברה בחודשים האחרונים להשכיח את התחרות מול AMD, בעולם של מחשבי הטאבלט והטלפונים החכמים נוחלת אינטל כישלון חרוץ.

בעבר רכשה החברה את די.אס.פי.סי הישראלית בכ־1.6 מיליארד דולר עם מחשבות על הסתערות על שוק השבבים לטלפונים הסלולריים, אך הרכישה הסתיימה במכירות הפעילות למארוול בכ־600 מיליון דולר ויציאה מהתחום. חטיבת הארכיטקטורה שבראשה עומד פרלמוטר עושה מאמצים כדי להדביק את הפער שנוצר מול המתחרות.

מה היעדים המרכזיים של אינטל?

"כל המערכות שכוללות בתוכן יכולות מחשוב הן היעד המרכזי של אינטל. החל ברכבים, שמשלבים יכולות מחשוב גבוהות כיום דרך טאבלטס, וכלה בסמארטפונים ועוד. אנחנו מודעים לחשיבות של השווקים האלה ואין לנו כל כוונה להזניח אותם. אנחנו מפתחים כיום מספר מערכות שבבים לשווקים הייעודיים, ובהן מערכות לשוק הסמארטפון והטאבלט, שם יש לנו שיתופי פעולה עם מספר חברות מובילות שיציעו טאבלט עם ערכות השבבים שלנו. בשוק הנטבוק כיום יש לנו הצלחה רבה עם ה־ATOM, שמהווה היום את הבסיס לכל הכניסה שלנו לתחום מחשבי הטאבלט והטלפונים החכמים".

נתח משוק הטאבלטים

 

כיום אינטל אינה שחקנית משמעותית במרבית השווקים החדשים, למעט זירת הנטבוקים, אבל נראה שאין לפרלמוטר כל כוונה לוותר עליהם. "אני יודע שהתחרות שם קשה, אבל יש לנו מוצרים טובים מאוד להציע ואנחנו מוכנים להתמודדות", אומר פרלמוטר. "אנו מציעים כיום ביחד עם סוני מערכות לטלוויזיה המשלבות את היכולות של גוגל, סוני ושלנו. באותו אופן אנו מנסים לפעול גם בשאר השווקים".

האם אתם שוקלים לנטוש את טכנולוגיית ה־WiMax?

"אנחנו עומדים מאחורי טכנולוגיה זו, ולראיה אנו שותפים במספר רב של פרויקטים בארצות הברית שקשורים לפריסה שלה. במקביל, אנחנו בוחנים כניסה לטכנולוגיות נוספות. אני מאמין שאם השוק מבקש מאיתנו כניסה לטכנולוגיות דוגמת LTE, שהיא טכנולוגיית הסלולר לדור הרביעי, אנחנו ניכנס אליה".

האם מרכז הפיתוח של אינטל בחיפה איבד מחשיבותו בגלל מרכזי הפיתוח בהודו, רוסיה ופולין?

"אנחנו מעסיקים במרכז הפיתוח שלנו בחיפה אלפי עובדים ורואים בו מרכז ראשון מהמעלה. בשיחת הוועידה האחרונה שערך מנכ"ל החברה פול אוטליני הוא בחר להדגיש טכנולוגיה אחת בלבד, וזו טכנולוגיה שאת הפיתוח שלה הובילו בישראל".

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
נף התוכנה בארץ הוא בלון נפוח, רק בתחום האלקטרוניקה יש לנו עוד יתרון על המזרח.
ענף התוכנה בארץ הוא בלון נפוח, רק בתחום האלקטרוניקה יש לנו עוד יתרון על המזרח. כיום העובד ההודי והסיני לא פחות מוכשרים בכל הקשור לפיתוח וכתיבת קוד, צר להודות אבל המזרח סגר כבר את הפער. שלא יעבדו עליכם עם סטרט-אפים שמרטפים בתחום התוכנה, נכון להיום למתכנת הישראלי אין שום יתרון יחסי על מתכנת מהמזרח שזול פי כמה מונים להעסיק, הרמה במזרח עולה בצורה מתמדת בעשור האחרון ואצלנו רק יורדת עם כל המכללות שצצות כל חודש כמו פטריות אחרי גשם הגורמות ליותר נזק מתועלת. נקודת האור היחידה של המדינה בתחום הייטק היה ושארה ענף האלקטרוניקה, בו יש לנו עוד יתרון על המזרח בכל הקשור לפיתוח, לא ראיתי עדין אף מו"פ בתחום שמועבר לחו"ל, מה גם שתל"ג בתחום גדול בהרבה מזה של ענף התוכנה.
ארתור , חיפה  |  02.08.10
12.
ה"מענק" הוא לא כסף שהמדינה משלמת אלא כספי מיסים שהיא מוותרת עליהם - זאת אומרת שתכלס:
אם לא יהיה מענק לא ישודרג המפעל ותוך מספר שנים כבר לא יהיו הכנסות ממיסים. אם יהיה מענק אז יהיו הכנסות ממיסים - אבל פחות (פחות המענק). מי שמתכוון להכניס מיליארדים לקופת המדינה לאורך שנים יכול להרשות לעצמו לנהל משא ומתן כזה!
אורן , חיפה  |  30.07.10
לכל התגובות