אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מקורבים לבוימלגרין: "המתנגדים באסותא צריכים לצפות לתביעות אישיות"

מקורבים לבוימלגרין: "המתנגדים באסותא צריכים לצפות לתביעות אישיות"

מארגני קבוצת הרכישה של מגדל אסותא צפויים לפצות את תושבי האזור בעלות של 13 מיליון שקל, כדי למנוע עיכובים נוספים. מקורבי בוימלגרין: "זאת סחיטה שעלולה להפוך לתקדים"

29.07.2010, 07:46 | שי פאוזנר

"אסור להיענות לסחטנות השכנים של מתחם אסותא. אם הסחיטה הזאת תצליח, היא עלולה להפוך לתקדים שישפיע לרעה על כל יזם שירצה לבנות משהו במדינה הזאת בעתיד" - כך אמרו ל"כלכליסט" בימים האחרונים מקורביו של שעיה בוימלגרין, בעלי המתחם הממוקם בצפון הישן של תל אביב. המקורבים התייחסו לנכונותה המסתמנת של קבוצת העיר החדשה, מארגנת קבוצת הרכישה שמתכוונת להקים במקום מגדל מגורים, להגיע להסדר בעלות של כ־13 מיליון שקל עם המתנגדים.

שעיה בוימלגרין, צילום: תומריקו שעיה בוימלגרין | צילום: תומריקו שעיה בוימלגרין, צילום: תומריקו

על פי ההסדר המסתמן, קבוצת הרכישה תשקיע כ־12 מיליון שקל בפיתוח סביבתי ותיתן מאות אלפי שקלים לכל אחד משלושת המתנגדים המרכזיים. כ־155 משתתפי קבוצת הרכישה עלולים להיפגע גם מקנס של 9 מיליון שקל שהתחייבה העיר החדשה לשלם לבוימלגרין ולשותפו בקרקע חן למדן, אם לא תממש את האופציה לרכישת השטח עד 31 באוקטובר השנה. העיכובים וההסדר עשויים להסתכם בכ־100 אלף שקל נוספים לכל אחד מחברי קבוצת הרכישה.

לפי הערכות בשוק, נכונותם של בעלי העיר החדשה, רביב צולר ודרור הלוי, להגיע להסדר נובעת מרצונם להשלים את העסקה לפני שהנושא יגיע לבית המשפט. מקורבי בוימלגרין רמזו השבוע כי חברת בוימלגרין קפיטל שוקלת לתבוע את המתנגדים: "אם אכן זו ההחלטה של העיר החדשה בעניין זה (הסדר בעלות 13 מיליון שקל - ש"פ), מדובר בטעות. עדיין לא הוחלט כיצד להגיב למה שכבר נעשה על ידי המתנגדים, אבל מה שבטוח הוא שאם ההחלטה הזו תפגע בפרויקט עוד יותר, המתנגדים צריכים לצפות לתביעות אישיות בהיקף מהותי נגדם".

הפרויקט אמור לקום במקום שבו פעל בית החולים אסותא, בין הרחובות ז'בוטינסקי, ורמיזה, יהושע בן־נון וקורדובה. בין 2006 ל־2009 התקבל הפרויקט בהתנגדות יוצאת דופן של מאות תושבים, שהצליחו לגרום לכך שמספר הקומות בו הופחת במאי השנה מ־38 ל־26. לאחרונה פורק ועד ההתנגדות של השכנים, אך שלושה נותרו בהתנגדותם ועתרו לאחרונה לבית המשפט לעניינים מינהליים: אורלי בלום, מרים קיעביץ ורענן קסל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
היום כל אחד מתנגד ,מחירי הדיור רק עולים מזה
קחו בחשבון שבכל פרוייקט 8 אחוז ממחיר הדירה הולך על בנקאות כשהעסקה הולכת חלק אז כשמסתבך וכל אדיוט מתנגד (גם אם הבית שלו נבנה מתוקף זכויות דומות ) מחירי הדירות עולים כי היזם לא מפסיד מניסיון מרבית המתנגדים פשוט סחטני כספים והפכו מכת מדינה. הזמן הוא כסף עלות ליזם והם מושכים זאת לטובתם... מרבית המתנגדים סחטנים או קנאים .עובדה!!!
שטויות  |  29.07.10
לכל התגובות