אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר הסדר נושים של אלרן השקעות בבעלות הדנקנרים צילום: אוראל כהן

אושר הסדר נושים של אלרן השקעות בבעלות הדנקנרים

בנק מרכנתיל המשיך להתנגד להסדר וטוען: יש צורך לחקור משיכות כספים שנעשו על ידי בעלי השליטה למרות שמצבה הכלכלי של החברה לא איפשר זאת

01.08.2010, 11:02 | מארק שון
שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב איתן אורנשטיין אישר הבוקר (א') את הסדר הנושים שהגישה חברת אלרן השקעות שבבעלות בני משפחת דנקנר. הסדר הנושים הוא בין החברה לבין מחזיקי האג"ח, בנק מזרחי טפחות, בנק לאומי ובנק מרכנתיל דיסקונט.

המהות של ההסדר הוא למעשה פריסת חובותיה של החברה, כאשר משפחת דנקנר העמידו ערבות אישית של 14 מיליון שקל (לצורך הלוואות חדשות של בנק מזרחי), הם יזרימו לחברה כ-7 מיליון שקל, זאת בנוסף ל-3 מיליון שקל שכבר הוזרמו על ידם.

ההסדר אושר באסיפות הנושים במהלכן השמיעו נציגי כונס הנכסים הרשמי, בנק מרכנתיל וחברת יור-דנט התנגדויות אליו. שלושת הגופים טענו בין היתר כי ההפטר שניתן לבעלי השליטה הוא גורף, רחב ואינו מוצדק. לטענתם יש צורך לחקור את משיכות הכספים שנעשו על ידי בני משפחת דנקנר, כרווחים ושכר בסכומים ניכרים, למרות שמצבה הכלכלי של החברה לא איפשר זאת. טענה נוספת שעלתה היא שהחברה נפרעת מחלק מהחוב לבנקים, בניגוד לנושים אחרים, דבר המהווה העדפה פסולה של נושים.

השופט אורנשטיין החליט לאשר את ההסדר וציין במקביל כי "התרשמתי כי נעשו מאמצים כנים של בעלי השליטה ושל החברה, להתגבר על הקשיים על מנת להותיר את החברה במסלול הבראה מאשר בדרך הפירוק". השופט הדגיש שהעדיף את האלטרנטיבה של הסדר על פני פירוק, וציין כי "אין ספק כי קיימים סיכונים במימוש הסדר הנושים, אך בצד אלה גם סיכויים לא מבוטלים בהצלחתו, והמסקנה היא שדרך זו עדיפה על פני האלטרנטיבה, קרי פירוק החברה".

אלרן השקעות היא חברה ציבורית שנוסדה ב- 1952 ופעילותה מתמקדת בעיקר בהשקעות בתשתיות ונדל"ן. מרבית מנהלי החברה הם בני משפחת דנקנר; שמואל דנקנר, דורי דנקנר, דני דנקנר וגדי דנקנר המחזיקים בגרעין השליטה.

בנק מרכנתיל פנה לביהמ"ש בינואר האחרון בבקשה להוציא צו הפירוק לחברה בעקבות חוב של 3 מיליון שקל. באפריל האחרון החליט השופט להעניק לחברה שהות של כחודשיים להסדיר את חובותיה בטרם יאשר את צו הפירוק.

החברה חייבת סך הכל כ-180 מיליון שקל, מתוכם כ-27 מיליון שקל לבנק מזרחי, כ-10 מיליון שקל לבנק לאומי ועוד כאמור כשלושה מיליון שקל לבנק מרכנתיל. החוב למחזיקי האג"ח מסתכם בכ-130 מיליון שקל. מבין כל הנושים בנק המזרחי הוא הנושה המובטח היחיד כאשר בידו שעבוד של 40% מהון המניות של חברת הבת אלרן נדל"ן.

על פי ההסדר שאושר, 60% מאחזקות של מחזיקי האג"ח יומרו להון מניות ויתר ה-40% יונפקו ויירשמו למסחר בסדרת אג"ח חדשה וייפרעו בשלושה תשלומים – משנת 2015 עד 2017. באשר לחובות לבנקים, החברה תפרע 18% מהחוב לבנק לאומי ומרכנתיל, 60% מיתרת החוב יומר להון מניות החברה ויתרת 22% מהחוב לבנקים האלה יועמד כהלוואות חדשות על ידי כל אחד מהבנקים. לגבי בנק המזרחי, 3.7% מהחוב יפרע על ידי החברה, ויתרת החוב תחולק לשתי הלוואות, האחת 9 מיליון שקל והלוואה נוספת של 17 מיליון שקל.

תגיות