אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה החליטה: 400 ילדים יגורשו מישראל צילום: בלומברג

הממשלה החליטה: 400 ילדים יגורשו מישראל

אחרי שורת דחיות, נתניהו והשרים החליטו לאמץ את מסקנות הוועדה למעמד ילדי הזרים: 400 ייאלצו לעזוב, 800 יישארו בארץ. ההקלה - שר הפנים ייוועץ עם הוועדה לגבי חריגים. רה"מ: "לא רוצים ליצור תמריץ לשיטפון של מאות אלפי מהגרי עבודה"

01.08.2010, 14:34 | אטילה שומפלבי, ynet

מגרשים את הילדים. אחרי שורה ארוכה של דחיות, החליטה היום (א') הממשלה לאמץ את מסקנות הוועדה הבין-משרדית לעניין מעמד ילדי הזרים בישראל. משמעות ההחלטה, בה תמכו 13 לעומת 10 מתנגדים, היא ש-400 ילדים יגורשו ו-800 יישארו בארץ.  

הוועדה קבעה כי הילדים יגורשו עם הוריהם, אלא אם הם עומדים בשורת קריטריונים, שיש להגיש את הראיות להם - הילד למד בשנה האחרונה במערכת החינוך הממלכתית בישראל ורשום לבית ספר בשנה הבאה, מכיתה א' ומעלה - או לחילופין, סיים כיתה י"ב בשנה החולפת במועד ההחלטה והתגורר ברצף חמש שנים או יותר בארץ; נולד בארץ, או נכנס אליה לפני גיל 13; עליו להיות דובר עברית; הוריו נכנסו באשרה וברישיון; היעדר "מניעה פלילית או בטחונית"; הוריו אינם מועסקים ולא הועסקו בנציגות דיפלומטית זרה.

לתנאים אלו נוספה היום הקלה - שר הפנים ייוועץ עם הועדה הבינמשרדית במקרים גבוליים. אחרי ההחלטה, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "ההחלטה הזו מאזנת בין הצורך האנושי להשאיר בארץ את רוב רובם של הילדים, שהתערו בישראל ולומדים במערכת החינוך שלנו, לבין הצורך למנוע תמריץ להסתננות בלתי חוקית של מהגרי עבודה שיסכנו את האופי היהודי והדמוקרטי של המדינה וישטפו את הארץ".

בין התומכין בהחלטה היו ראש הממשלה נתניהו, השרים שלום, כחלון, מיסז'ניקוב, ליברמן, לנדבר, אהרונוביץ', בגין, נאמן וברוורמן, שהשאיר פתק בעד. סער, מרידור, איתן, פלד, בן-אליעזר, שמחון ושרי ש"ס התנגדו. ארבעה נמנעו -

הרצוג, לבנת, ארדן ולנדאו.

נתניהו העלה תחילה הצעת החלטה לאפשר לשר הפנים אלי ישי להביא חריגים לוועדת חריגים ולהתייעץ עם הוועדה. ההצעה לא עברה, לאחר שש"ס וישראל ביתנו התנגדו מצד אחד, והשרים גדעון סער, בנימין בן-אליעזר, שלום שמחון התנגדו מהצד השני.

בעקבות הכישלון בהצבעה, יצא ראש הממשלה להתייעצות עם השרים יובל שטייניץ, אלי ישי ואביגדור ליברמן, ועם מזכיר הממשלה. לאחר שיחה קצרה בת שתי דקות, הם חזרו למליאת הממשלה עם הצעת פשרה - שר הפנים יוועץ עם הועדה הבינמשרדית במקרים גבוליים. השר שלום היה זה ששכנע את ליברמן לתמוך בהחלטה, ובהצבעה זו אכן הושג הרוב הדרוש.

נתניהו אמר לשרים כי "אם לא תעבור ההצבעה הזו, אלך להצעה המקורית, שהיא יותר חריפה ויותר דרמטית, ופחות מקלה. בהצעה שאני הבאתי יש הקלות ושר הפנים צריך להיוועץ עם הוועדה". חלק מהשרים שינו בעקבות זאת את דעתם, ובכלל זאת גם כמה מאנשי ישראל ביתנו. שר הפנים ושר החינוך סער התנגדו גם בהצבעה זו.

השר סער הסביר ל-ynet מדוע התנגד: "בהיעדרה של ועדת חריגים, שתמנע גירושם של תלמידים שהצדק אינו מאפשר את גירושם, לא יכולתי להצביע כשר חינוך בעד ההחלטה".

על פי המלצות הוועדה, יינתן מעמד לילדים רק אם עומדים בשורה של קריטריונים. לפי ההערכה 400 מאותם ילדים ייאלצו לעזוב כעת את ישראל. הם יגורשו בגלל שאינם עומדים בקריטריונים, או לחילופין משום שלא יוכלו לעמוד בפרק הזמן הקצר יחסית, 21 יום, שהוקצב להגשת כל המסמכים המוכיחים את זכאותם.

בארגון "ילדים ישראלים" אמרו בתגובה להחלטת הממשלה: "הוכחנו שהציבור יכול להשפיע ושאזרחים רגילים מן השורה יכולים לשנות החלטות ממשלה. אנו מברכים על כך שהממשלה קיבלה החלטה מוסרית להעניק לילדים תוקף חוקי בבית שלהם, אך קוראים לגלות את אותה מוסריות כלפי כל הילדים שצפויים ליפול בין הכיסאות". בארגון מדגישים כי הילדים שעשויים להיפגע מההחלטה, הם ילדי הגנים וילדים נוספים שלדבריהם "לא יעמדו בדרישות ביורוקרטיות בלתי אפשריות".

תגיות