אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ים של הבטחות צילום: אלה סברדלוב קרן

ים של הבטחות

מסעדת על המים בחוף השרון בהרצליה ממצבת את העסקית שלה גבוה מאוד, אבל לא מספקת את הסחורה. הנוף מרהיב - האוכל אינו מצדיק את המחיר

02.08.2010, 10:13 | גלי וולוצקי

מסעדת על המים היא אחת ממסעדות החוף הוותיקות באזור המרכז. היא ממוקמת בחוף השרון בהרצליה, כפסע מהמתרחצים הגודשים אותו גם בצהרי יום חול. אחרי צעידה קצרה ולוהטת ממגרש החניה לחוף, נכנסנו לחלל האפלולי והממוזג והתקבלנו במבטי תימהון לא ברורים מצד הברמנית והמלצרית. למרבה הצער, זו לא היתה החריקה האחרונה בארוחה.

המסעדה משדרת דיסוננס קצת מוזר. מצד אחד, היא מנסה לכוון גבוה - השולחנות עוטים מפות לבנות ועליהן כוסות יין, המחירים גבוהים והשירות מנסה לשדר רשמיות. מצד שני, המפה שלנו היתה מוכתמת וכך גם התפריטים, התפריט העסקי מודפס על דף חף מכריכה, והתנהלות המלצרים חסרה את הנינוחות הבטוחה בעצמה שמאפיינת את השירות במסעדות עילית אמיתיות.

על המים מציעה את אחת העסקיות היותר יקרות, עם תג מחיר של 99 שקל למנה ראשונה מתוך היצע של שמונה - ארבע מהן בתוספת 10-20 שקל, ומנה עיקרית אף היא לבחירה מתוך שמונה אפשרויות, וזאת בלי שתייה או לחם.

התחלנו במנת גרבדלקס (בתוספת 20 שקל), פרוסות של סלמון כבוש באיכות טובה, שהוגשה כראוי עם רוטב חרדל מתקתק, צלפים ובצל סגול קצוץ דק. הראשונה הנוספת, פטה כבד עוף עם אגוזי קשיו ומשמשים מיובשים, הוגשה עם תלולית (או, נכון יותר לומר, לנוכח המרקם הנוזלי, שלולית) של ריבת בצל ושני צנימים אלגנטיים. הפטה עצמו היה חמאתי מאוד, טרי וטעים למדי.

בעוד הראשונות שיחקו על המגרש של מסעדות העילית, לפחות ברושם שהשאירו, העיקריות כבר התאימו יותר לרמה של מסעדות החוף הישראליות. חביבות ככל שיהיו, הן אינן מופת קולינרי.

גריל מעורב על המים. שני שיפודי דגים יבשים ואורז תפל, צילום: אלה סברדלוב קרן גריל מעורב על המים. שני שיפודי דגים יבשים ואורז תפל | צילום: אלה סברדלוב קרן גריל מעורב על המים. שני שיפודי דגים יבשים ואורז תפל, צילום: אלה סברדלוב קרן

מנה של "גריל מעורב על המים", ובה שני שיפודים עם נתחי סלמון, נתחי לוקוס וחסילונים, היתה מנה שמאפיינת כל מלכודת תיירים לאורך חופי ארצנו. הדגים יובשו, ותוספת האורז הלבן המשובץ באורז פרא היתה תפלה.

גם מנת שרימפס וקלמארי תאילנדי ברוטב חלב קוקוס לא שכנעה. הקלמארי הסמרטוטי והשרימפס במרקם הפלסטיקי שחו ברוטב אפרפר ולא מגרה, שתלולית האורז הירוק כמעט טבעה בו. הגדרתה כמנה תאילנדית עושה עוול למטבח התאי המצוין.

השירות היה משתדל. המנות הוגשו בזריזות כפי שביקשנו, אבל המלצרים היו עסוקים יותר בהחלפת הלצות עם הברמנית מאשר בקשב לשולחנות שהם אמורים לשרת. גבר מבוגר שהתיישב בשולחן הסמוך לעס סלט ירקות בהבעה קודרת ובהה בים, וגם אנחנו הרגשנו שלמרות הנוף המרהיב אין לנו סיבה לחייך.

על המים חייבת להחליט באיזה מגרש היא משחקת, שכן כרגע ביצועי המטבח אינם מצדיקים את המחירים הגבוהים.

שם: על המים

ז'אנר: מסעדת חוף עם התמחות בדגים ופירות ים

מיקום: חוף השרון, הרצליה פיתוח, טל' 09-9501767

מחיר העסקית: 99 שקל, א'־ה'

12:00–17:00, ו' 12:30–17:00

התחככות: אנשים שאוהבים ים

חניה: בחניון החוף

שירות: מנסה אבל לא תמיד מצליח

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים

כשרות: אין

שורה תחתונה: לא הכל לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן

תגיות