אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לימודי משפטים: העברית ותל־אביב נותרו בליגה משלהן צילום: חיים צח

לימודי משפטים: העברית ותל־אביב נותרו בליגה משלהן

המכללות מנסות להשוות את המעמד של בוגריהן בעולם המשפט, אך הפערים בן תנאי הקבלה אליהן לתנאי הקבלה לאוניברסיטאות עדיין גבוהים מאוד

03.08.2010, 12:02 | הדר קנה

שנת הלימודים האקדמית נפתחת בעוד שלושה חודשים, וכרגיל, רבים נוהרים ללימודי משפטים. אף שמספר עורכי הדין בישראל הוא כבר מזמן יותר מ־40 אלף, ולמרות הטרוניות על הצפת המקצוע, הירידה ברמה והידרדרות רמות השכר, רבים עדיין חולמים על הגלימה. בכל שנה נרשמים אלפי סטודנטים ללימודי משפטים באוניברסיטאות ובמכללות. "כלכליסט" בחן את הפערים בין נתוני הקבלה הנדרשים בפקולטות השונות ברחבי הארץ.

הנתונים מלמדים כי הפערים הגדולים בתנאי הקבלה בין האוניברסיטאות למכללות נשמר, וכן כי קיים פער משמעותי גם בין האוניברסיטאות עצמן. אוניברסיטת תל־אביב והאוניברסיטה העברית שומרות על יוקרתן, ודורשות בגרות בציון ממוצע מינימלי של 104.7 וציון פסיכומטרי של 700 לפחות. בבר־אילן ובאוניברסיטת חיפה נדרש ממוצע בגרות דומה, אך ציון הפסיכומטרי ההכרחי עומד על 650 נקודות בלבד.

הפער בין האוניברסיטאות נחשב גדול, מפני שרק 6.3% מהנבחנים בפסיכומטרי מקבלים ציון של 700 ומעלה, בעוד שציון של 650 לפחות מקבלים 14.4% מהנבחנים. פער זה בתנאי הקבלה הופך את תל־אביב והעברית למוסדות אייבי ליג (Ivy League) לעומת האוניברסיטאות האחרות.

אם בקרב האוניברסיטאות עצמן מתקיימים פערים משמעותיים, הרי שביניהן לבין המכללות הפערים יכולים להיחשב עצומים. אף שבשנים האחרונות גוברת הפופולריות של המכללות והן נאבקות כדי שתלמידיהן יזכו להכרה דומה לזאת שמקבלים בוגרי האוניברסיטאות בשוק, נראה שיחלפו עוד שנים רבות בטרם סף הקבלה לשני סוגי המוסדות יהיה דומה.

 

רוב המכללות מסתפקות בממוצע בגרות שבין 85 ל־95, ובציוני פסיכומטרי שבין 580 ל־650. בחלק מהמכללות אף אפשר לקבל פטור מציון פסיכומטרי. הקריה האקדמית אונו והמרכז הבינתחומי בהרצליה דורשים את הדרישות הגבוהות ביותר מבין המכללות, בעוד שמכללת ספיר ומכללת שערי משפט בולטות בתנאי הסף הנמוכים שהן מציבות.

תגיות

78 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

78.
אני למדתי במכללת נתניה ומאוד ממליצה
אני למדתי תואר ראשון למשפטים במכללת נתניה (http://www.netanya.ac.il/Schools/LawSchool/Pages/default.aspx) קודם כל הלימודים עצמם מאוד מקצועיים, כל תקופת הלימודים הייתה מאוד אינטנסיבית ומלמדת יחדיו. וכל אלה שאורמים שקשה לבוגרי מכללות למצוא התמחות או לעבור את מבחני הלשכה, אז לדעתי זה מאוד אינדיבידואלי. אתה יכול ללמוד במוסד האקדמי הכי טוב בעולם, אבל אם לא תרשים בראיון עבודה או לא תחרוש את החיים למבחני הלשכה אין סיכוי שתעבור ולכן כל אלה שמתלבטים לגבי הלימודים, אין לי ספר במכללת נתניה זה המקום!
ענבר קורן , השפלה  |  17.12.14
77.
די להתלהם נגד בוגרי המכללות, הם לא הכתובת, אלא המועצה להשכלה גבוהה והמרצים
כל עוד תכניות הלימודים במכללות מאושרות, הרי שהמועצה להשכלה גבוהה סבורה שרמת הלימודים במכללות מספקת. אם כל ה"אינטלקטואלים" למיניהם סבורים, כי הרמה שם ירודה ושערורייתית, הרי שהם מחויבים לפעול נגד המרצים במכללות. אבל משום מה הם לא עושים זאת והדברים מדברים בעד עצמם. הסיבה היא פשוטה- לימודי משפטים פשוטים וזהים בכל מוסדות הלימוד. מדובר בתואר קל, בכל מקרה ואין הבדל בין מוסד למוסד מעבר לתנאי קבלה שמושפעים ממספר המקומות המצומצם באוניברסיטה.
א'  |  23.10.10
76.
מכללה למנהל מעולה
קיבלתי 640 בפסיכומטרי ולא קיבלו אותי לקרית אונו . בסוף התחלתי ללמוד במכללה למנהל מכללה מצויינת-מרצים מעולים. רק חבל לי כי שמעתי שבקרית אונו יש קליניקות פרקטיות מצויינות שעוזרות למצוא התמחות כמו מרכז נוגה . לא נורא כל דבר לטובה!!! אם זאת לדעתי המכללה למנהל, הבינתחומי וקרית אונו המכללות הכי טובות אחרי האונ' .
יוסי , רמת גן  |  27.09.10
לכל התגובות