אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרגל לא תרכוש את סלינה עקב "הרעה מהותית בעיסקי החברה"

קרגל לא תרכוש את סלינה עקב "הרעה מהותית בעיסקי החברה"

קרגל ניהלה מו"מ באמצעות פלסטו-שק הבורסאית לרכישת החברה תמורת כ-50 מיליון שקל. למרות זאת ציינה כי היא מחפשת דרכים אחרות לשינוי תנאי העסקה

04.08.2010, 12:47 | מישל אודי

פלסטו שק הודיעה היום (ד') לבורסה כי המשא ומתן לרכישת סלינה עלה על שרטון וכי הודיעה לסלינה כי "אין מקום להשלים את העסקה במתווה הקיים, עקב שינוי מהותי לרעה בסלינה, בעסקיה ובפעילותה". עוד נכתב בהודעת החברה כי "סלינה וחברת הבת ממשיכים בניהול משא על מנת לבחון אפשרויות שונות לשינוי תנאי העסקה".

באפריל השנה נחשף "בכלכליסט" המשא ומתן בין הצדדים לפיו ירכשו את סלינה תמורת למעלה מ-50 מיליון שקל. קרגל היא בעלת השליטה בחברה הבורסאית פלסטו שק, שאת השליטה בה רכשה לפני כארבע שנים תמורת 180 מיליון שקל. על פי ההערכות, המטרה של קרגל היא למזג בין שתי החברות. בעלי השליטה בקרגל הם כלל תעשיות של נוחי דנקנר וקרן סקיי בניהולם של צבי יוכמן וניר דגן.

סלינה היא חברה פרטית בבעלותו של המנכ"ל חיים גיטרמן שגם ייסד אותה ב־1972. סלינה היא המתחרה העיקרית של דור כימיקלים שבשליטת משפחת דנקנר. היא פועלת בשוק המקומי וגם בשוק לייצוא ומייצרת יריעות מפוליפרופילן בשקיפות גבוהה המיועדות לייצור מוצרי אריזה ידידותיים לסביבה המשמשים לעטיפת פרחים, לחם ומאפה, ירקות ופירות, טקסטיל ועוד. היריעות שמייצרת החברה משמשות בין היתר לייצור שקיות ויריעות לאריזה, שקופות, מחוררות, ומודפסות בעד שמונה צבעים בסטנדרטים אירופיים ואמריקאיים. בחברה 200 עובדים.

הנתונים של סלינה אינם ידועים מאחר שמדובר בחברה פרטית. עם זאת, היקף ההכנסות השנתי שלה מוערך ב־100 מיליון שקל, והיקף הייצור שלה עומד על כ־7,000 טונות לשנה. מדובר בענף שהרווחיות בו נמוכה בשל התחרות העזה ומרווחים נמוכים שנובעים מעלויות גבוהות של חומר הגלם. מפעל סלינה ניצב על שטח של כ־5,500 מ"ר, וקו הייצור שלו נרכש מהחברה הצרפתית DMT.

פלסטו שק עצמה מוזגה כבר ב־2007 עם חברת קרגל אריזות גמישות, החברה־הבת של קרגל, בעסקה של החלפת מניות.

תגיות