אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": דוראד במו"מ עם שתי חברות להקמת תחנת הכוח הפרטית צילום: בלומברג

בלעדי ל"כלכליסט": דוראד במו"מ עם שתי חברות להקמת תחנת הכוח הפרטית

בעקבות המתיחות עם טורקיה מחפשת החברה קבלן חלופי לתאגיד זורלו. המו"מ מתנהל עם חברת איסולוקס הספרדית

05.08.2010, 06:54 | ליאור גוטמן

המאבק על בניית תחנת הכוח הפרטית של דוראד מתחמם: לפי מקורות בכירים בשוק ההון פתחה לאחרונה החברה במשא ומתן מתקדם מול שתי חברות אירופיות להקמת תחנת הכוח הפרטית שבבעלותה באשקלון. המשא ומתן מתנהל בנפרד מול איסולוקס קורסאן (ISOLUX CORSAN) הספרדית ו־Mּ+W זנדר (ZENDER) הגרמנית. שתי החברות מצטרפות לוודגרופ (WOODGROUP) האמריקאית, שעליה דווח בעבר כמתעניינת בפרויקט. שווי החוזה נע בין 800 למיליארד דולר, והקבלן הזוכה (EPC) יחליף את תאגיד זורלו הטורקי שהופקד במקור על ביצוע העבודה.

יצוין שהקבלן לא יתפוס את מקומה של זורלו במבנה האחזקות של דוראד, שרמתו הנוכחית 25%. מציאת קבלן חלופי לפרויקט באה על רקע המתיחות בין ישראל לטורקיה. אף שזורלו הודיעה שהיא מחויבת לפרויקט, הבנקים שמממנים אותו ביקשו ליצור קבלן אלטרנטיבי אם זורלו לא תוכל להתקדם מיידית בביצוע. גופי המימון שמממנים את הפרויקט הם הפועלים וכלל מימון.

איסולוקס נחשבת לאחת מחברות הבנייה הגדולות בספרד. החברה מתמחה בפרויקטים של תשתיות תחבורה ואנרגיה והיא פעילה כיום ביותר מ־30 מדינות בעולם. החברה מחזיקה מעל כ־8,000 עובדים וברשותה חוזים שנמצאים בשלב הקמה או בהפעלה של אנרגיה מתחדשת באירופה ואמריקה. ב־2009 סיימה החברה עם הכנסות של כ־3.65 מיליארד יורו.

חברת M+W זנדר נחשבת לאחת מענקיות ההנדסה והאנרגיה באירופה. החברה מחזיקה מעל 70 סניפים ברחבי העולם ומעסיקה כ־4,400 עובדים. לפי דיווחי החברה, מחזור המכירות שלה ב־2009 הסתכם ב־1.26 מיליארד יורו עם רווח נקי של כ־80 מיליון יורו. בין לקוחותיה נמנות יבמ, T&AT ואאודי. תחנת הכוח הפרטית של דוראד, בהיקף של כ־800 מגה־ואט, עתידה לקום באתר קצא"א באשקלון, לאחר שהחברה קיבלה היתר בנייה להקמת התחנה במהלך 2009. התחנה עתידה לפעול במהלך שנת 2013. התחנה מוקמת על ידי כמה שותפים, בהם א. דורי, חברת שתא"א (חברה־בת של קצא"א), חברת אדלטק והחברה הטורקית זורלו.

תגיות