אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כאילו לא היה משבר: מאיר גורביץ' לא יקצץ בשכרו למרות הסדר החוב של ארזים צילום: אוראל כהן

כאילו לא היה משבר: מאיר גורביץ' לא יקצץ בשכרו למרות הסדר החוב של ארזים

בעל השליטה, יו"ר ומנכ"ל ארזים מבקש לאשרר את הסכם השכר משנת 2006 שלפיו קיבל 200 אלף ליש"ט בשנה

08.08.2010, 09:14 | נעמה סיקולר

רגע לפני אישור הסדר חוב בחברה, בעלי השליטה בארזים מבקשים לאשרר לעצמם את הסכמי ההעסקה הנדיבים שנקבעו בזמנים טובים יותר - בשנת 2006. מדובר בשכר של מאיר גורביץ', בעל השליטה המכהן גם כמנכ"ל וכיו"ר ושל בנו יוסף גורביץ', המשמש עוזר לפיתוח עסקי לחברות־בנות הזרות ואחראי לניהול העסקים באנגליה. אחיו של מאיר גורביץ', אברהם גורביץ', ששימש עד כה כיועץ לחברה, יסיים את תפקידו בסוף 2010 ולא יהיה זכאי עוד לתגמולים. בכך תעמוד החברה בהתחייבויותיה למחזיקי האג"ח להקטין את גובה התשלום לבכיריה.

ארזים מבקשת לאשר את שכר שני בכיריה למשך שלוש שנים (עד סוף 2013). עבור מאיר גורביץ' מדובר באשרור הסכם שכר מנובמבר 2006, שבמסגרתו הוא מקבל 200 אלף ליש"ט בשנה כשכר, וארזים משתתפת גם בעלות השכירות של דירה "ראויה" באנגליה ורכב מקבוצה 7 בארץ. סך עלות העסקתו ב־2009 היה 1.7 מיליון שקל.

ליוסף גורביץ' אישרה האסיפה הכללית ב־2006 שכר של 57 אלף ליש"ט, שיעודכן מדי שנה ב־15% וכן אחזקת רכב. כרגע החברה מבקשת לאשרר את הסכם השכר, ללא תוספת שנתית של 15%. עלות העסקתו של גורביץ' הבן ב־2009 הסתכמה ב־650 אלף שקל. במהלך 2009, בשל הקשיים שאליהם נקלעה החברה וכדי לקדם את הסדר החוב, הודיעו מאיר ואברהם גורביץ' כי יוותרו על 50% משכרם. בתחילת יולי תמה תקופת הוויתור, וכעת מבקש מאיר גורביץ' לחזור להסכם ההעסקה המקורי ולאשר את השכר הגבוה, אף שהחברה מצויה בהליכים להסדר חוב ובקשיים פיננסיים חמורים שבאים לידי ביטוי בלחץ כבד שמפעילים עליה הבנקים המממנים בבריטניה ובגרמניה.

ארזים, שפועלת בתחום הנדל"ן המניב בבריטניה וגרמניה, לא שילמה בתחילת יוני 48 מיליון שקל למחזיקי האג"ח שלה. לחברה שלוש סדרות אג"ח, שתיים מהן בעלות מח"מ קצר יחסית (סדרות 2 ו־3) המבקשות להעמיד את החוב לפירעון מיידי, וסדרה ארוכה (סדרה 4) שמועדי הקרן שלה ייפרעו רק החל מ־2013. בסך הכל מדובר בחוב של 354 מיליון שקל לשלוש הסדרות.

החברה סיכמה לאחרונה על הסדר חוב עם הסדרות הקצרות שבבסיסו דחייה של תשלומי הקרן בתמורה לבטוחות בדמות נכסים לא משועבדים באנגליה והתחייבויות שונות כמו אי־תשלום דיבידנדים.

תגיות