אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לתשומת לבה של קארי ברדשו: ג'ימי צ'ו עשויה להימכר ב־500 מיליון ליש"ט צילום: בלומברג

לתשומת לבה של קארי ברדשו: ג'ימי צ'ו עשויה להימכר ב־500 מיליון ליש"ט

חברת נעלי היוקרה והאביזרים שהתחבבה על כוכבות הוליווד מפעילה 100 סניפים ב־32 מדינות ברחבי העולם. בין בעלי השליטה: המייסדת תמרה מלון וחברת ההשקעות טאוורברוק

08.08.2010, 18:39 | סוכנויות הידיעות

ג'ימי צ'ו, חברת הנעליים ואביזרי האופנה החביבה על כוכבות הוליווד, עשויה בקרוב להחליף ידיים תמורת 500 מיליון ליש"ט. בעלי רשת היוקרה התייעצו באחרונה עם בנקאי השקעות לגבי "האופציות האסטרטגיות" העומדות בפניהם. "הדיילי טלגרף" הבריטי מדווח כי בעלי המניות של החברה עשויים אף למנות יועץ חיצוני בשבועות הקרובים כדי לגבש עמדה סופית.

ביונסה. אחת המעריצות של הנעליים, צילום: בלומברג ביונסה. אחת המעריצות של הנעליים | צילום: בלומברג ביונסה. אחת המעריצות של הנעליים, צילום: בלומברג

אחת האפשרויות העומדות על הפרק היא העמדתה למכירה בסכום המוערך ב־500 מיליון ליש"ט. עם זאת, גורמים המקורבים לחברה מציינים כי ייתכן שתיבדק אופציה של הנפקה בשנים הבאות, בכמה מיליארדי ליש"ט.

חברת ג'ימי צ'ו הוקמה על ידי עורכת מדור אביזרי האופנה ב"ווג" הבריטי, תמרה מלון, ב־1996 בסיוע הלוואה בגובה 150 אלף ליש"ט שקיבלה מאביה טומי ירדאי, ממייסדי אימפריית מוצרי השיער וידאל ששון. מלון חברה עם ג'ימי צ'ו, סנדלר ממוצא מלזי שתפר נעלי נשים יפהפיות בשכונת האקני במזרח לונדון בקצב של כ־20 זוגות בשבוע. את הנעליים נהג ג'ימי צ'ו להשאיל להפקות אופנה של מגזינים בתמורה לקרדיט. שנתיים לאחר שפתחו את החנות הראשונה בלונדון התרחבה החברה לניו יורק ומיד לאחר מכן ללוס אנג'לס. ההצלחה היתה מטאורית והמותג היוקרתי התחבב עד מהרה על כוכבות הוליווד, בהן ג'וליה רוברטס, רנה זלווגר וביונסה. נעלי ג'ימי צ'ו, הנמכרות ב־1,000 ליש"ט לכל הפחות לזוג, כיכבו גם בסדרה הקומית הפופולרית "סקס והעיר הגדולה" כמותג החביב במיוחד על קארי ברדשו וחברותיה.

המעצב צ'ו מכר את חלקו בחברה ב־2001, אך מלון הוסיפה להחזיק ב־17% ומכהנת כנשיאת הקבוצה. חברת ההשקעות הפרטית פניקס אקוויטי רכשה נתח מהחברה באמצעות השקעה של כ־9 מיליון ליש"ט, ולאחריה התרחבה הרשת לייצור אביזרי אופנה נוספים, כמו משקפי שמש ותיקים, ופתחה חנויות בערים מרכזיות ברחבי העולם.

 

שלוש שנים לאחר מכן רשמה פניקס רווח של 34 מיליון ליש"ט בעקבות מכירת ג'ימי צ'ו לזרוע האירופית של חברת ההשקעות האמריקאית היקס מיוז טייט אנד פורסט, כיום ליון קפיטל. ב־2007, ליון קפיטל, הבעלים של רשת המסעדות ווגאמאמה, העבירה את מניותיה לטאוורברוק, חברת ההון הפרטית שהיתה חלק מהאימפריה של ג'ורג' סורוס. טאוורברוק נהפכה לבעלת השליטה בעסקה שהעריכה את שווי ג'ימי צ'ו ב־185 מיליון ליש"ט. גאלה קפיטל, חברת הון סיכון ספרדית, השקיעה אף היא בעסקה. הרשת מחזיקה ב־100 סניפים ב־32 מדינות ומפתחת בימים אלה בושם תחת שם המותג ג'ימי צ'ו.

תגיות