אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקדים: חשבון המים גבוה מדי? פנו לבתי משפט ולא לוועדות הערר צילום: צביקה טישלר

תקדים: חשבון המים גבוה מדי? פנו לבתי משפט ולא לוועדות הערר

בית המשפט קבע כי ועדות הערר אינן מוסמכות לדון בתביעות נגד תאגידי מים. עורכי דין של תאגיד מים: "המשמעות היא חסכון של עשרות מיליוני שקלים לחברות המים". אלא שעורך דין המתמחה בתחום טוען כי השינוי טוב דווקא ללקוחות

09.08.2010, 10:34 | מארק שון

בית המשפט המחוזי לעניינים מינהליים בתל-אביב, קבע כי ועדות הערר אינן מוסמכות לדון בתביעות נגד תאגידי מים וביוב על תשלומי היטלי הביוב. השופטת מיכל רובינשטיין קיבלה את טענותיה של חברת 'מיתב', תאגיד המים של פתח תקווה, בערעור שהגישה נגד קרן פייר, קרן השקעות ישראלית אמריקאית של איש העסקים שלמה גרופמן הפעילה בייזום מתחמי מגורים בישראל.

עד לקבלת הפסיקה נהגו קבלנים רבים להגיש לוועדת ערר, המורכבת משופט ושני נציגי ציבור שמתמנים על ידי שרי המשפטים והפנים, תביעות רבות כנגד תאגידי המים. השופטת קבעה כי החוק מ-2001 נועד להפריד את ניהול משק המים מהרשויות המקומיות וליצור מנגנוני פיקוח וביקורת ייחודיים. עוד קבעה השופטת, כי השינוי בחוק התכוון לשלול את סמכות וועדות הערר בנושא של מים וביוב.

היועצים המשפטיים של מיתב, עורכי הדין שמואל לינצר ואמוץ ויס, מיהרו לחגוג את ההישג במכתב שהוציאו למנכ"ל החברה חנוך מילוא. "המשמעות המעשית היא כי 86 תביעות שהוגשו נגד מיתב בלבד, בערך כולל של 30 מיליון שקל, נמחקו", כתבו..לטענתם, משמעות הפסיקה היא חסכון של עשרות מיליוני שקלים לחברות המים.

עורך הדין עדי מוסקוביץ, שותף במשרד פלג, כהן, דויטש מוסקוביץ המתמחה בארנונה, אגרות בנייה והיטלי פיתוח, מצנן קצת את ההתלהבות. יש כאן משהו חיובי דווקא לציבור הרחב", טוען מוסקוביץ, "במקום ללכת ולהגיש ערר ביוב תוך 30 יום (עם הארכה אפשרית ל-60 יום) תוכל לתבוע גם אחרי 6 שנים ו-11 חודשים – אחרי ששילמת. את זה לא יכולת לעשות קודם". מוסקוביץ טוען, כי "נפתחה הדלת לתבוע על חיובים. כלומר, כשאתה מקבל חיוב תוכל ללכת לתקוף את כל החבילה (ביוב, אגרת הנחת צנרת מים, סלילת כבישים) בבתי משפט".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הבהרה לכתבה ולתגובות
הכותרת ממש מטעה - ההחלטה בבית המשפט מתייחסת להיטל ביוב, המשולם על ידי קבלנים (ומגולגל על רוכשי הדירות) ולא על אגרת הביוב, ולכן אין לה כל השפעה על חשבון המים שמקבלים צרכנים. לגבי התגובות - א. הערה 6 - פחת המים בכל מקרה היה מגולגל על כתפי התושבים, כי העירייה חייבת לכסות את ההוצאות שלה, והיא משלמת על המים האלה למקורות, פשוט לא ידעת שאתה משלם על זה. דווקא אצל התאגידים נקבע רף פחת שמתחתיו לא תהיה הכרה בפחת של המים, והתאגיד למעשה נענש אם פחת המים שלו גבוה מדי. הערה 1 - אם לא תשלם אגרת ביוב על מים שמשמשים להשקיה, אגרת היוב על כמות המים שלא משמשת להשקיה, תהיה גבוהה יותר, כיון שהתאגידים (וגם העיריות לפניהן) מחשבים את האגרה לפי ההוצאות שלהם, מחולקות בכמות המים שנצרכת. דווקא בחיוב מים המשמשים להשקיה באגרת ביוב, יש הגיון, כיון שכך מי שמשתמש במים שאין לנו לצרכי השקיה, לפחות משלם יותר, ולא מבזבז סתם. זו גם הסיבה שביטלו את ההקצבה שהיתה להשקיה. הערה 3 - כל דבר שאתה רוכש מעוסק חייב במע"מ, שאותו אתה לא יכול לקזז, בניגוד למי שהוא עוסק במע"מ. גם כשאתה משלם על חשמל אתה משלם מע"מ, ולא יכול לקזז. לפחות במצב הקיים, אתה יכול להיות יותר בטוח שהתשלומים שלך עבור מים וביוב באמת הולכים לצורך השקעה בתשתיות המים והביוב, ולא כמו שהיה לפני הקמת התאגידים, שהתשלומים האלה נכנסו לכיסה של העירייה וחולקו כראות עיני הפוליטיקאים.
אחד שיודע , אזור השרון  |  10.08.10
6.
פחת מים על גב התושבים:
עד כה עלות נזילות (פחת מים) בקו ההולכה לצרכן היה נספג ע"י העירייה האחראית לשלמות מערכת הולכת המים. היום התאגידים, כגוף עיסקי, אינן מוכנות לספוג את הפחת והעלויות הנגרמות בגלל הנזילות מגולגלות לחשבון הלקוח הפרטי. הצרכן עם כן משלם על צריכת המים הפרטית שלו על פינוי המים לביוב ועל הפסדים בקו ההולכה שבאחריות התאגיד בלבד. לדעתי שוד באור היום!!!
דוד , דרום  |  10.08.10
4.
הינה לכם עוד מחדל של המדינה וגם הפעם אנחנו נאלצים לשלם ביוקר את המחיר...
תאגידי המים והמחירים המופקעים הם שערוריה . הרי במשך שנים צפו את המחסור במים, התכנולוגיה להתפלת מי ים כבר קיימת הרבה זמן ובכל זאת לא עשו דבר. למה?! כי הציבור מטומטם והציבור ישלם ! והינה אנחנו משלמים ! ולסיום הינה לכם דוגמא קטנה על תאגיד המים של ת"א- במאי 2010 עזבתי את דירתי בת"א. ניגשתי לתאגיד המים וביקשתי לשלם את חשבון המים מחודש ינואר (שלא נישלח עקב בירוקרטיה ). הפקידה לא יכלה לתת לי חשבון כי טרם הנפיקו. אתם קולטים, אני רוצה לשלם ולסגור חשבון והמטומטמים לא רוצים לקחת כסף ! עד היום טרם שילמתי את חשבון המים ואני ממתין שינפיקו את החשבון...
צ'ומפי  |  10.08.10
3.
תאגידי המים זו אפלייה וחוסר חלוקת נטל הוגן
מחירי המים התיקרו גם בשעור המעמ (שלא חל על אלו שבתחומם אין תאגיד גובה {מעביר} מס ) שנופל על האזרח לא על קבלנים כך שמצד המגזר העיסקי זו הוצאה שלא משנה בהרבה את יחס הכוחות ! מה שגורם לפגיעה עקיפה נוספת באזרח שמשלם אחרון מהכנסתו הפנוייה {שלאחר מס }. הקופה של המדינה גדלה המשכורות של הבכירים ושל עובדי מקורות או רשויות מקומיות ללא שינוי או עם עלייה מתאימה . צמצום והתיעלות לא באים בחשבון בכלל ועם ישראל שותק . עד מתי ?
ר  |  09.08.10
לכל התגובות