אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארבע אפליקציות אייפון למקרי חירום צילום: Shutterstock יח"צ אפל

ארבע אפליקציות אייפון למקרי חירום

אפליקציה מצילת חיים, הצגת מידע חיוני במסך הנעילה, חיוג לאיש קשר בלחיצה, וניהול כרטיס רפואי אישי או משפחתי מהאייפון. יישומים שתמיד טוב שיהיו במכשיר

16.08.2010, 16:17 | שי ענבל

כל העדכונים, הכתבות והמדורים של טכנולוגי - היישר לפייסבוק שלכם

1. כל המידע שדרוש עבור עזרה ראשונה

Pocket First Aid & CPR Guide, צילום מסך Pocket First Aid & CPR Guide | צילום מסך Pocket First Aid & CPR Guide, צילום מסך

על האפליקציה Pocket First Aid & CPR Guide אולי כבר שמעתם, גם אם בעקיפין. היישום זכה לפרסום רב כאשר נודע על אדם שנלכד תחת ההריסות ברעידת אדמה בהאיטי והשתמש בו כדי לטפל בפצעיו ולקבל מידע אודות מצבו הרפואי. הוא הצליח לשרוד כ-64 שעות, עד שחולץ. מדובר ביישום רשמי של איגוד הלב האמריקאי, ולכן אין ספק במהימנות המידע הנמצא בו.

Pocket First Aid & CPR Guide מכיל מידע רב אודות פעולות עזרה ראשונה שיש לבצע במצבים שונים (ביניהם התקפים מסוגים סוגים, נשיכות, מחנק ואובדן הכרה) והנחיות החייאה והתמודדות בשעות חירום, כולל קטעי וידיאו והסברים מפורטים (באנגלית). כל התוכן ביישום זמין גם ללא חיבור לרשת.

ביישום קיים גם מסך נוסף, בו ניתן להכניס פרטים רפואיים אודותיכם ואודות המשפחה, כמו פרטי קשר עם הרופא המטפל, תרופות קבועות, אלרגיות ועוד.

מחיר: 3.99 דולר

(להורדת Pocket First Aid & CPR)

2. להציג מידע חיוני במסך הנעילה

 

Close Call, צילום מסך Close Call | צילום מסך Close Call, צילום מסך
Close Call הוא יישום חינמי ופשוט, שנועד לאפשר יצירת תמונת רקע למסך הנעילה שכוללת פרטים חשובים ושימושיים במצב חירום (התעלפות של בעל המכשיר, למשל). מדובר פשוט בשלוש שורות של טקסט שבהן נכתב מספר טלפון ליצירת קשר, ופרטים אחרים שעשויים להיות חשובים בעת מתן עזרה ראשונה.

קל מאוד להפעיל את Close Call: יש לבחור תמונה מהמאגר שבטלפון (או לצלם מתוך היישום), להקליד את המספר של איש הקשר המבוקש ולהוסיף עוד שורה (עד 35 תווים) עם פרטים חשובים. ניתן לכתוב אותה גם בעברית וגם באנגלית.

מחיר: חינם

(להורדת Close Call)

3. כרטיס רפואי מהאייפון

האפליקציה Smart ICE היא עוד דרך אלגנטית ומהירה לארגן את כל המידע הרפואי שלכם במקום אחד. מפירוט על אלרגיות, דרך תרופות קבועות, אנשי קשר למקרי חירום ועד להיסטוריה רפואית. הכל ניתן לפרט ביישום עצמו בקלות ובנוחות.ניתן גם ליצור תמונת נעילה (בדומה ליישום Close Call) ולהפנות לאפליקציה כדי לקבל מידע רפואי במקרה חירום. החיסרון היחיד ב-Smart ICE הוא שלא ניתן לכתוב בה בעברית.

לאפליקציה קיימת גם גרסת Family, שמאפשרת לנהל את המידע עבור יותר מאדם אחד.

מחיר: 1.99 דולר עבור הגרסה הרגילה ו-4.99 דולר עבור "גרסת המשפחה". קיימת גם גרסת לייט חינמית

(להורדת Smart ICE)

(להורדת SmartICE4Family)

4. חיוג מהיר לאיש קשר בשעת מצוקה

חיוג לאנשי קשר בלחיצה, צילום מסך חיוג לאנשי קשר בלחיצה | צילום מסך חיוג לאנשי קשר בלחיצה, צילום מסך

In Case of Emergency היא אפליקציה שנועדה לתקשר עם אנשי קשר נבחרים במקרי חירום בקליק אחד. כל שיש לעשות הוא להכין מראש את המספרים, ובשעת הצורך לפתוח את היישום וללחוץ על הכפתור המתאים. יותר מהיר מיישום אנשי הקשר שבאייפון.

אופציה נוספת שקיימת לחיוג באייפון, היא קבוצת היישומים של Chuckcha Fun, המונה שמונה אפליקציות לחיוג מהיר, המחולקות על פי סוג איש הקשר. מ"סבא", דרך "אמא" ועד ל"אחותי", ניתן להצמיד לכל אייקון מספר טלפון מתוך אנשי הקשר, ובלחיצה אחת לחייג אליו – דבר ששימושי מאוד במצבי לחץ האופייניים למקרי חירום. תוכלו לשנות בעתיד את המספר דרך יישום ההגדרות.

מחיר: חינם

(להורדת In Case of Emergency)

(להורדת יישומי החיוג המהיר: סבתא, סבא, אבא, אמא, אחי, אחותי, מותק, מתוקה)

מדריכים נוספים באייפוניסט:

בחו"ל עם האייפון: ארבע אפליקציות ללימוד שפות למטיילים

לא רק אפסטור: החנות ליישומי רשת לאייפון

תגיות